Zamieszczone przez Pogromca mitow
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
raven1985 A czym rózni sie coax od szerokopasmówki?
No jasne zaaplikować było by cieżko ale od czego jest forum i obudowy testowe?
W takim razie co byscie proponowali żeby zagrało metal z ta metalicznoscia co altusy ale z owiele wyższa jakoscia dzwieku?
W strone czego powinienem sie kierowac?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postacoax
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaA czym rózni sie coax od szerokopasmówki?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaTak jestem, słucham na codzień D800 i w porównaniu do Seasa zwyczajnie szeleści.
Zamieszczone przez Shiver Zobacz postaCo do THD to póki nie ma pomiarów to nie ma rozmowy, wróżenie z fusów to zabawa dla cyganów
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaPolecam lekture tematu Tub na AH. Duzo pomiarow, rowniez driverow STX.
dabyl byłem szybszy :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaPM widzisz tylko jedną stronę medalu.
Niskie znieksztalcenia THD w glosnikach to bezwzgledny priorytet jesli chcemy uzyskac najlepsza jakosc dzwieku. Oczywiscie skladaja sie tez na nia inne rzeczy...
---------- Post dodany o 20:00 ---------- Poprzedni post o 19:56 ----------
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaW koaxialu masz nadal dwa głośniki, które łączysz poprzez zwrotnicę. Ich nietypowość polega tylko na tym, że głośniki umieszczone są na jednej osi. Szerokopasmówka to jeden głośnik odtwarzający pasmo szersze, niż typowe nisko, średnio czy wysokotonowe przetworniki.
---------- Post dodany o 20:01 ---------- Poprzedni post o 20:00 ----------
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaMożesz "rzucić" linkiem ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNigdzie nie napisalem o D800, poza tym do drivera mozesz zalozyc rozne tuby, ktore maja ogromny wplyw na dzwiek drivera.
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaPolecam lekture tematu Tub na AH. Duzo pomiarow, rowniez driverow STX.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaNiskie znieksztalcenia THD w glosnikach to bezwzgledny priorytet jesli chcemy uzyskac najlepsza jakosc dzwieku
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaRaven, po co budujesz zaawansowane wzmacniacze z ultra niskimi znieksztalceniami?
No i nie tylko takie buduje, mam też taki co ma kilka % przy 8 W :P
---------- Post dodany o 20:18 ---------- Poprzedni post o 20:04 ----------
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postahttp://audiohobby.pl/topic/1/109#koniec temat baaardzo rozlegly.
każdy ma jakieś tam swoje widzi misie idealnego dźwięku jak lubi tuby to OK ale twierdzenie od razu że tubowe jest najlepsze to chyba jednak zbyt daleko idący wniosek i to jeszcze w przypadku konfiguracji tubka STX + 30cm :)
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaDo tego mozna jeszcze dodac, ze glosnik coaxialny jest tez w polowie glosnikiem tubowym. Membrana niskotonowa tworzy dla dokreconego wysokotonowca ( najczesciej kompresyjnego drivera ) tubke.
---------- Post dodany o 20:20 ---------- Poprzedni post o 20:18 ----------
Jak się dalej będzie ten OT rozwijał to wydzielę
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaCytat Napisał Marios221 Zobacz post
A czym rózni sie coax od szerokopasmówki?
W koaxialu masz nadal dwa głośniki, które łączysz poprzez zwrotnicę.
Jakby nie patrzeć, szerokopasmówka to także głośnik 2-w-1 tylko ze zwrotnicą mechaniczną :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaŻeby zagrało metal jak altusy ale w lepszej jakosciAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
no to sie rozpisaliscie...
ja skleilem ARZty
graja bez zwrotnicy, ale i tak teraz jestem w stanie stwierdzic ze nie bylo sensu sie meczyc tyle z ta tuba...
---------- Post dodany o 23:00 ---------- Poprzedni post o 21:58 ----------
moze i STXy sie rozklejaja... ale przynajmniej sie nie pala po paru godzinach sluchania
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postakażdy ma jakieś tam swoje widzi misie idealnego dźwięku jak lubi tuby to OK ale twierdzenie od razu że tubowe jest najlepsze to chyba jednak zbyt daleko idący wniosek i to jeszcze w przypadku konfiguracji tubka STX + 30cm
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaKoledzy tyle ze mi nie chodzi o "mniejsze zniekształcenia" Tylko metaliczny pogłos dokładnie taki jakim charakteryzuje sie tubowy głosnik
Skomentuj
Skomentuj