Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mnie naszła ochota na zabawę z missionami tym razem z waveguide - niestety poniesiona klęską niewiedzy z zakresu pomiarów bo zrobiła się tubka ... chyba ;]

No i pomiar...

Last edited by ploter; 20.05.2012, 17:33.

Skomentuj

a co chciales uzyskac?
      podniesienie pasma w calym zakresie?

Skomentuj

Zwykła czysta ciekawość z możliwością zrobienia pierścienia mocującego dla Missiona :) innego niż zwykle bo pierścień typu zwykłej blaszki zapewne niewiele zmienia ten natomiast jednak zmienia sporo

PS. Podsunięte przykładem Troelsa :)

http://www.troelsgravesen.dk/JA8008_DTQWT.htm
        http://www.troelsgravesen.dk/JA8008.htm

Skomentuj

Jeszcze mokre:

Skomentuj

co to za fornir? ciekawie wygląda.
            Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
            treningjezykowy.pl

Skomentuj

mi przypomina jabłonkę lub czeresienkę:)

Skomentuj

mi też wygląda to na jabłoń, ale oczekuję konkretów bo chcę takie same
                Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
                treningjezykowy.pl

Skomentuj

nie przypadkiem indyjska?

Skomentuj

Tak jabłoń indyjska. Można trafić ładniejsze lub gorsze. Ja wybrałem taka poniewaz była "na styk" centymetr szersza niz TLka.

Skomentuj

Nocne pomiarów wykonanie. End o 1:00. Nie sądziłem, że podczas pomiarów można zmarznąć. Na szczęście komary nie dokuczały :)

Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

A u mnie chwilowy postój, dwie pary kolumn w pomiarach i zonk - wiecie co to może być za górka impedancji na 50Hz? Nie wiem czy to jest wskazane, ale wydaje mi się, że w tym miejscu powinien być dołek.

Skomentuj

brum sieciowy
                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Dziękuję - wniosek: Jak się mierzy impedancję na laptopie podłączonym do sieci to powstaje taka paskudna górka na 50Hz. Na zasilaniu bateryjnym nie ma jej :)

Skomentuj

Wydaje mi się, że bardziej sensownym wnioskiem byłoby stwierdzenie, że kable pomiarowe są kiepskiej jakości i szły przy kablu zasilającym, przez co łapały brum. Choć oczywiście mogę się mylić. Przy JIG nie warto oszczędzać na kablach, wszystkich jakie są potrzebne, a zwłaszcza na mikrofonowym. Powinien mieć jak najgęstszy ekran.
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Cinche i bananowe gniazda te HDxxx pozłacane po 3zł, w środku głośnikowy 0,75mm, rezystory metalizowane 1%, do głośnika idzie OFC 2x2,0mm a mikrofonowy 5mb z Klotza. Nie wydaje mi się, żeby to była wina kabli.

PS. Właśnie sprawdzałem, zasilacz od kompa pod jigiem daje górkę 2Ohm, natomiast podłączenie zasilacza 30Ohm (!!!)

Skomentuj

Raf
                                  Co to za laptop ? Z jaką dźwiękówką ? Jeśli istnieje jakiś z kartą nadająca się do pomiarów to chętnie kupię.
                                  Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

ja robie na laptopie podpietym do zasilania i nie mam takich akcji

karta zewnetrzna to polecana kiedys creative sound blaster hi-fi na usb
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dell m301z na integrze, ograniczeniem może być 13" ekran, zaletą waga 2kg. Ale ostrzegam, że nie próbowałem jeszcze robić pomiarów charakterystyki. Zamierzam się pobawić nimi jutro.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                        ja robie na laptopie podpietym do zasilania i nie mam takich akcji
                                        U mnie również wszystko w porządku. Pomiary robie na zintegrowanym realtec hd
                                        marcinsywala.pl
                                        Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Powstają kolejne lampiaczki... :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X