Mnie naszła ochota na zabawę z missionami tym razem z waveguide - niestety poniesiona klęską niewiedzy z zakresu pomiarów bo zrobiła się tubka ... chyba ;]
Zwykła czysta ciekawość z możliwością zrobienia pierścienia mocującego dla Missiona :) innego niż zwykle bo pierścień typu zwykłej blaszki zapewne niewiele zmienia ten natomiast jednak zmienia sporo
A u mnie chwilowy postój, dwie pary kolumn w pomiarach i zonk - wiecie co to może być za górka impedancji na 50Hz? Nie wiem czy to jest wskazane, ale wydaje mi się, że w tym miejscu powinien być dołek.
Dziękuję - wniosek: Jak się mierzy impedancję na laptopie podłączonym do sieci to powstaje taka paskudna górka na 50Hz. Na zasilaniu bateryjnym nie ma jej :)
Wydaje mi się, że bardziej sensownym wnioskiem byłoby stwierdzenie, że kable pomiarowe są kiepskiej jakości i szły przy kablu zasilającym, przez co łapały brum. Choć oczywiście mogę się mylić. Przy JIG nie warto oszczędzać na kablach, wszystkich jakie są potrzebne, a zwłaszcza na mikrofonowym. Powinien mieć jak najgęstszy ekran.
Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Cinche i bananowe gniazda te HDxxx pozłacane po 3zł, w środku głośnikowy 0,75mm, rezystory metalizowane 1%, do głośnika idzie OFC 2x2,0mm a mikrofonowy 5mb z Klotza. Nie wydaje mi się, żeby to była wina kabli.
PS. Właśnie sprawdzałem, zasilacz od kompa pod jigiem daje górkę 2Ohm, natomiast podłączenie zasilacza 30Ohm (!!!)
Dell m301z na integrze, ograniczeniem może być 13" ekran, zaletą waga 2kg. Ale ostrzegam, że nie próbowałem jeszcze robić pomiarów charakterystyki. Zamierzam się pobawić nimi jutro.
Skomentuj