Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A ja właśnie spiąłem głośnik w 4ohmy, już wzmacniacz nie płacze, a przez moment jak podgłośniłem było bardzo groźnie, aż zaczął strzelać skubany :biggrin:

Opór jest 2x większy, ale o dziwo głośność się drastycznie nie zmieniła, cały czas mam potka ustawionego w tej samej pozycji co wcześniej, i jakoś basu nie brakuje.
    Dlatego linia mi się podoba, można użyć słabszy wzmacniacz a i tak basu będzie sporo :razz:
    Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
      Gdzie tu haczyk?
      Złom?

Skomentuj

Zwyczajny przewod, grubosc miedzi w izolacji to 2,5mm...
        W kazdym razie ciesze sie zakupu hehe

Skomentuj

Utnij 1cm, wysyp wszystkie druciki i sprawdź magnesem.

Skomentuj

marian co u Cb stoi na tej podłogówce?

Skomentuj

Kabel "California Boom Proffesional Speaker Cable", sprawdzilem tak jak Marian radzil. Magnes go nie bierze.

Dobra, koniec tematu:)

Skomentuj

Zamieszczone przez robsont Zobacz posta
                Magnes go nie bierze.
                To git.

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                marian co u Cb stoi na tej podłogówce?
                Monitor na 8935A, wysokotonówki jeszcze nie mam.

Skomentuj

Odizoluj kawałek i potrzyj ostrym nożem :)

Skomentuj

A czy uwazacie ze to profanacja instalowac taki przewod do wavecora, auruma i ushera?
                    Mialem na oku przewod Profigold za 14zl/m. Klasowo by pasowal do glosnikow, ale czy uslysze te kilkadziesiat zl roznicy w cenie? Watpie...

Skomentuj

Kup Procaba albo Alpharda Da Vinci

Skomentuj

Zibi dobrze radzi :)
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

kable to raczej nie kwestia grania, a wygody, trwałości i jakiegoś bezpieczeństwa:-)

Skomentuj

Procaba nie polecę, szybciej DaVinci, mimo, że sztywniejszy.
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                              Procaba nie polecę, szybciej DaVinci, mimo, że sztywniejszy.
                              Dlaczego?

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                Kup Procaba albo Alpharda Da Vinci
                                AZUSA tez fajne kabelki

Skomentuj

Rzuciłby ktoś okiem czy poprawnie sklecona zwrotka?

@robsont
                                  Mam chyba taki kabel. Po pewnym czasie miedź w środku zrobiła się cała czarna. Na całej długości kabla nie tylko na odizolowanej.
                                  Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez Cacek Zobacz posta
                                    Mam chyba taki kabel. Po pewnym czasie miedź w środku zrobiła się cała czarna. Na całej długości kabla nie tylko na odizolowanej.
                                    O właśnie, dlatego niektóre kable niby niczym się nie różnią ale po czasie wychodzi ich "taniość".

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      A ja właśnie spiąłem głośnik w 4ohmy, już wzmacniacz nie płacze, a przez moment jak podgłośniłem było bardzo groźnie, aż zaczął strzelać skubany :biggrin:

Opór jest 2x większy, ale o dziwo głośność się drastycznie nie zmieniła, cały czas mam potka ustawionego w tej samej pozycji co wcześniej, i jakoś basu nie brakuje.
                                      Dlatego linia mi się podoba, można użyć słabszy wzmacniacz a i tak basu będzie sporo :razz:
                                      Udostępnisz jakieś szczegóły dotyczące tej obudowy?

Skomentuj

Zamieszczone przez _NATAN_5064 Zobacz posta
                                        Udostępnisz jakieś szczegóły dotyczące tej obudowy?
                                        To na razie obudowa testowa, i moim zdaniem (po testach) linia powinna być dłuższa (gra gorzej/nie schodzi tak nisko niż poprzednia na 8" AWX) :)
                                        Ale nie ma problemu, jutro mogę wrzucić projekt tego co jest teraz.

Tak naprawdę moja linia jest dłuższa od linii LuSzTiego na 10" AWX, a i tak myślę że lepiej by było ją wydłużyć, lub dać większe SD na początku.

Skomentuj

Nie spieszy mi się specjalnie aż tak. Mogę poczekać ma finalna wersję. Ty nasz 10" czy 12"? Mam 12" w zwykłej br i tak z ciekawości bym taka linie przetestował -porównał sobie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X