Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    walczę
    w jakim sensie ? jakieś problemy ?
    ile litrów ?
    jak grają ?

Edit: csbiczek uprzedziłeś mnie
    Ile litrów potrzebują RS125 żeby zagrać?

Skomentuj

Ja o RS125 opierał będe całe kino, ostatnio bawiłem sie 2xRS125 + Wavecot TW30, Teraz wykonałem monitorki na RS125 + Wavecor TW22. Jak dla mnie RS125 są świetnymi głośnikami. W poniedziałek lecą do LuSztiego to on oceni. RS125 lubi pojemność o czym pisano juz na tym forum, podłogówki mam w około 15litrach, na monitorek dałem około 6.

Skomentuj

Ja zaraz zaczynam nową rundę
        Podział grubo poniżej 300Hz przyniósł pewien przełom :)
        (niestety i pewne komplikacje - korektor impedancji na wf )

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
          Podział grubo poniżej 300Hz przyniósł pewien przełom
          (niestety i pewne komplikacje - korektor impedancji na wf )
          O, widze ze idziesz w kierunku filozofii Zollera :P z niskimi podzialami miedzy wooferem i midwooferem.

Skomentuj

pacjent wymaga niestety takich zabiegów boi inaczej jest kupa

Skomentuj

I tak sie powinno robic z duzymi mulami :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                Ja ciągle walczę z Daytonami RS125:
                dokupiles 22mm?
                jak sie spisuje?
                moje nawet z pudelka nie wyciagane!

Skomentuj

Dziś stałem się właścicielem tych lamp, muszę sprawdzić ich przydatność do czegokolwiek.
                  Jeszcze nie bawiłem się lampami, a to jest dobry pretekst, żeby zacząć z tego co na szybko przejrzałem to jest trochę PCL 86 i ECL 86.
                  Lampy luzem prawdopodobnie z demontażu, czyli ich wartość jest prawdopodobnie znikoma, jednak jest kilka, które wyglądają jakby były dopiero z paczki wyjęte.
                  Będę miał trochę czasu to sobie zrobię listę co tam w ogóle jest :)
                  Załączone pliki

Skomentuj

Z kenotronu można zrobić całkiem sprawnie działający roentgen przy odpowiednim zasilaniu 50kV powinno wystarczyć

Skomentuj

Raven co tam jest na dole? :)

Skomentuj

Podział grubo poniżej 300Hz przyniósł pewien przełom
                        Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        O, widze ze idziesz w kierunku filozofii Zollera :P z niskimi podzialami miedzy wooferem i midwooferem.
                        pacjent wymaga niestety takich zabiegów boi inaczej jest kupa
                        Czyli jednak wokal z woofera jest zbyt...ciężki i basowy? Jaki miałeś wcześniej podział?

Skomentuj

Witajcie
                          mam do was dwa male pytanka. Chodzi o wysokotonwce w STX fx 300. Czy one schodza sie do srodka W sensie ze na kolumnie lewej staja sie skrajnym prawym glosnikiem i analogicznie z prawa kolumna? Niby jest sporo fotek ale roznie z tym bywa. A drugie pytanie czy mozna wg was zrezygnowac z tego przesuniecia i zrobic je symetrycznie na srodku ??? Wiem ze producent je przesuwa bo zgranie fazowe i takie tam ale nawet na tym forum sa wariacje gdzie 10-250-8 jest na srodku. Z gory dzieki za odpowiedz.

Skomentuj

Glosnik wysokotonowy w tym projekcie "na srodku" to inna zwrota i zgranie fazowe to nie takie tam;-)

Skomentuj

bez porownania i tak roznicy nie uslyszysz. jak sie uprzesz to rob jak chcesz

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                bez porownania i tak roznicy nie uslyszysz. jak sie uprzesz to rob jak chcesz

Jak zastosuje referencyjny projekt zwrotki stx'a i dam glosnik na srodku to zmiany beda i owszem ale praktycznie nie da sie ich wychwycic bez profesjonalnych pomiarow. To miales na mysli?

Skomentuj

Zamieszczone przez morozaw Zobacz posta
                                  Raven co tam jest na dole?
                                  AWX 8.

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
                                  Czyli jednak wokal z woofera jest zbyt...ciężki i basowy? Jaki miałeś wcześniej podział?
                                  na początku 400 potem 300 Hz . teraz jest poniżej 250Hz i korektor imp. ma dole (330uf +7.5om :biggrin:) co ładnie usunęło tą górkę :)
                                  Bez tego musiał bym co najmniej z 8mH albo więcej wpakować
                                  Wcześniej miałem górkę między 150-250Hz i brzmiało to pudełkowo bardzo.
                                  Na 500 i 600 Hz awx ma jakieś rezonanse już co też swoje dokłada.

Skomentuj

mozna tak powiedziec
                                    rob jak chcesz
                                    tylko nie zmieniaj odleglosci miedzy glosnikami

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                      mozna tak powiedziec
                                      rob jak chcesz
                                      tylko nie zmieniaj odleglosci miedzy glosnikami
                                      Dzieki Pawle odleglosci nie bede zmienial zostana referencyjne tylko samo umiejscowienie przesune na srodek. Powiem ci szczerze ze robie to bo wizulanie bardziej podoba mi sie symetryczne glosniki od srodka.

Skomentuj

No zobaczymy co z tego wyjdzie...
                                        Załączone pliki

Skomentuj

A co ma wyjść? Sklejasz membranę, czy coś w panelu na zdjęciu?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X