Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Płyteczki już są, w weekend będzie lutowanie.

Borys poznajesz która to wersja? :)
    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
    Grado SR125i

Skomentuj

Nie na temat...
      Jak by nie patrzyć to Ty Paweł podsunąłeś mi pomysł na taki zestaw :) Wzorowane to było na jakiś kolumnach Tonsila lecz nie pamiętam jakich.
      Zestaw fajny tylko szkoda, że wymaga 2 wzmacniaczy
      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        cos tam sie palilo? czy malowane?
        Czarny spray

Już nawet grały :)

Skomentuj

ja pomaluje raczej po fornirowaniu...
          musze nawet bo kosz jest "jajo" :/

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
            Płyteczki już są, w weekend będzie lutowanie.
            Co to ?

Skomentuj

Hexfet jakaś wersja, ile kolega płacił za płytki w jakiej ilości i skąd? :P

Skomentuj

Panowie a gdzie temat "klonujemy accuphase" ja sie pytam?
                Nie wstydzić sie, smialutko :)
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No bodajże sam chciałeś też jakiegoś złożyć :P

Gdzie taki temat miałbym się znajdować? Elektronika czy "w czasie budowy"? Raczej to drugie moim zdaniem.

Ja nawet sobie zakupiłem VU metery do obudowy, mam dużą wizję jak swojego P-7100 zrobić.

Skomentuj

Tak to hexfet borysa, z delikatnymi modami. Dokładnie jest to wersja z bipolarami przygotowana do wlutowania 2SJ201/2SK1530. Za wszystko (4 płytki, uruchomienie produkcji, wysyłka) zapłaciłem 113,28 PLN w Merkarze :)
                    Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                    Grado SR125i

Skomentuj

co wy wszyscy z tymi accuphase wściekliście się :) Jak tak, to ja też mogę chcieć taki ? :rolleyes:

Skomentuj

Ja buduję tylko z ciekawości jak to gra - tak samo jak inne wzmacniacze, w tym Alex Ravena.

Ale wizje na obudowy mam dobre, zobaczymy jak wyjdzie

Skomentuj

A wyjdzie jak zwykle
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                            Ja buduję tylko z ciekawości jak to gra - tak samo jak inne wzmacniacze, w tym Alex Ravena.

Ale wizje na obudowy mam dobre, zobaczymy jak wyjdzie
                            Czyli rozumiem,że nie słuchałeś żadnego?Coś nie bardzo chce mi się w to wierzyć,tym bardziej że jednocześnie będziesz mial P5000 i P7100,o ile się nie mylę a to parę ładnych tysiączków zlotówek:)
                            Ale nie ma ryzyka,te kloniki niszczą wszystko w aspekcie mocy i brzmienia,oczywiście w moim odczuciu.Ale to naprawdę trzeba usłyszeć.Ja już swoją ciekawość zaspokoiłem.

Skomentuj

Nie słuchałem żadnego a mam obydwa poskładane, co w tym dziwnego? :P

Jak będzie czas to i je uruchomię, na razie brak odpowiedniego radiatora do większych testów tych wzmacniaczy (P-7100 wymaga minimum 30 cm x 16 cm płaskiej powierzchni).

Skomentuj

Monitorki się suszą... Jutro szlifowanie a potem leżakowanie przed fornirowaniem.

Skomentuj

ruffpl kosmiczne :) masz jakąś wizualizacje jak to będzie wyglądało finalnie ?

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
                                  nie ma ryzyka,te kloniki niszczą wszystko w aspekcie mocy i brzmienia,oczywiście w moim odczuciu.Ale to naprawdę trzeba usłyszeć.
                                  Jaki jest przybliżony koszt wykonania takiego klona (nie licząc usługi firmowej za wyk. PCB)

Ja na razie pomału kompletuje elementy obudowy swojego wzmacniacza.(żeby było co zimą dłubać...) Inspiracja Tenor Audio 175S. Front, spód, i nóżki praktycznie już mam :) Zastanawiałem się co tam wrzucić do środka, myślałem o GC ale może takiego P-4100 ?

Skomentuj

Fajny "drewniaczek"ten Tenor i jakoś nie widzę tam gejklona:)
                                    Koszty są raczej spore,im wyższa cyferka przy"P" tym wszystkiego więcej.
                                    P4100 to najmniejsza z serii klonów P ale ma wszystko co powinna.konkretnie w jej przypadku to bez PCB(?) myślę,że na w miarę dobrych gratach udałoby się zamknąć w 1,5 kzł-kupując wszystko.... oczywiście z zasilaczem.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                      ruffpl masz jakąś wizualizacje jak to będzie wyglądało finalnie ?
                                      Do kompletu do suba http://diyaudio.pl/showthread.php/38...l=1#post347134 ktorego moze kiedys dokoncze :razz:

Skomentuj

~1500 zł ? To chyba jednak odpuszczę sobie; a swoją drogą co na tych PCB jest, co aż tyle kosztuje ? :blink:

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                          To chyba jednak odpuszczę sobie; a swoją drogą co na tych PCB jest, co aż tyle kosztuje ?
                                          Najdroższy jak zwykle jest zasilacz, obudowa i radiatory. Same elementy (łącznie z tranzystorami) to ok 300zł

Skomentuj

Czaruję...
                                          X