Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Nie na temat...Jak by nie patrzyć to Ty Paweł podsunąłeś mi pomysł na taki zestaw :) Wzorowane to było na jakiś kolumnach Tonsila lecz nie pamiętam jakich.
Zestaw fajny tylko szkoda, że wymaga 2 wzmacniaczyPreamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postacos tam sie palilo? czy malowane?
Już nawet grały :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaJa buduję tylko z ciekawości jak to gra - tak samo jak inne wzmacniacze, w tym Alex Ravena.
Ale wizje na obudowy mam dobre, zobaczymy jak wyjdzieCoś nie bardzo chce mi się w to wierzyć,tym bardziej że jednocześnie będziesz mial P5000 i P7100,o ile się nie mylę a to parę ładnych tysiączków zlotówek:)
Ale nie ma ryzyka,te kloniki niszczą wszystko w aspekcie mocy i brzmienia,oczywiście w moim odczuciu.Ale to naprawdę trzeba usłyszeć.Ja już swoją ciekawość zaspokoiłem.
Skomentuj
-
ruffpl kosmiczne :) masz jakąś wizualizacje jak to będzie wyglądało finalnie ?
Zamieszczone przez freedi Zobacz postanie ma ryzyka,te kloniki niszczą wszystko w aspekcie mocy i brzmienia,oczywiście w moim odczuciu.Ale to naprawdę trzeba usłyszeć.
Ja na razie pomału kompletuje elementy obudowy swojego wzmacniacza.(żeby było co zimą dłubać...) Inspiracja Tenor Audio 175S. Front, spód, i nóżki praktycznie już mam :) Zastanawiałem się co tam wrzucić do środka, myślałem o GC ale może takiego P-4100 ?
Skomentuj
-
Fajny "drewniaczek"ten Tenor i jakoś nie widzę tam gejklona:)
Koszty są raczej spore,im wyższa cyferka przy"P" tym wszystkiego więcej.
P4100 to najmniejsza z serii klonów P ale ma wszystko co powinna.konkretnie w jej przypadku to bez PCB(?) myślę,że na w miarę dobrych gratach udałoby się zamknąć w 1,5 kzł-kupując wszystko.... oczywiście z zasilaczem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaruffpl masz jakąś wizualizacje jak to będzie wyglądało finalnie ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaTo chyba jednak odpuszczę sobie; a swoją drogą co na tych PCB jest, co aż tyle kosztuje ?
Skomentuj
Skomentuj