Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

to jakiś gotowy projekt czy twój ?

Skomentuj

Se kupiłem, a co, taki też się przyda :razz:

Skomentuj

szybki jestes :flapper:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Se kupiłem, a co, taki też się przyda :razz:
          Też takiego kupiłem na próbę za grosze z allegro i bez tego ani rusz. Wolę wyciąć płyty o pól centymetra za długie z każdej strony i potem zjechać do równego niż się wnerwiać, że sie kopsnąłem i przypadkowo wyciąłęm jakiś zamały element.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
            Wolę wyciąć płyty o pól centymetra za długie z każdej strony i potem zjechać do równego niż się wnerwiać, że sie kopsnąłem i przypadkowo wyciąłęm jakiś zamały element.
            Właśnie do tych celów go kupiłem, i do wyrównywania forniru.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
              Wolę wyciąć płyty o pól centymetra za długie z każdej strony i potem zjechać do równego
              Tylko że taką filozofią możesz nie złapać idealnie kątów prostych; w przypadku prostych skrzynek może wyjść tak że jedna będzie ciut inaczej stała od drugiej.

Skomentuj

i do wyrównywania forniru.
                Testował to już ktoś? Jak zachowuje się fornir frezowany w poprzek słoi? Też myślałem o czymś takim, ale nie zebrałem się jeszcze na testy :/
                Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

pawel074, wyrownywalem tym frezem fornir modyfikowany heban birma. wzdloz jak i w poprzek nie bylo zadnych problemow. dodam tylko ze mimo iz frez nie byl ostry

Skomentuj

Paweł074
                    Naturalny i kruchy , w poprzek, to na skraju może ci różek wyrwać, uważaj na to.

Skomentuj

robsont mam ten sam fornir :) widzę, że odejdzie mi trochę roboty ze szlifowaniem :)

Nie na temat...
                      A jak tam twoje paczki? Polakierowałeś już? Ja swoje pojechałem lakierem nitro, jutro kolega ma podesłać mi fotki bo nawet nie zdążyłem zrobić zanim mi je zabrał
                      Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Skomentuj

ir0nhide, lklukasz jak chcecie coś tańszego z rodziny klonów accu to polecam to http://www.audiostereo.pl/wzmacniacz...0#entry2915881
                          Jako pierwszy go złożyłem i powiem że gra naprawdę fajnie.
                          Dźwięk coś pomiędzy 4100 a 5000.
                          Było u mnie dwóch dobrych znajomych audiofili i bardzo im się spodobał.
                          Dźwięk z kompa przez daca diy na monitorach dali lektor 2.
                          Przy zasilaniu 2x32V mocowo coś pokroju uni, ale na pewno grający w/g mnie lepiej.
                          Można go złożyć w kwocie ok 350-450zł bez trafa, trafo identyczne co do uni więc kwotowo wiadomo.
                          Koszt też zależy głównie od użytych części.

Kilka fotek można też tu zobaczyć: http://diyowcy.pl/threads/zdj%C4%99c...o-popadnie.11/
                          Last edited by lklukasz; 06.09.2013, 23:29.

Skomentuj

moj Terri sprawidzil frezy i pwoiedzial ze moze byc :) to trzba konczyc

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                              ir0nhide, iklukasz jak chcecie coś tańszego z rodziny klonów accu to polecam to http://www.audiostereo.pl/wzmacniacz...0#entry2915881
                              Jako pierwszy go złożyłem i powiem że gra naprawdę fajnie.
                              Dźwięk coś pomiędzy 4100 a 5000.
                              A czy moc PX-3 wystarczy na kolumny 3 way z usherem 8955 na dole? Jesli tak to z ciekawosci bym przecwiczyl ten sprzecik.

Skomentuj

Tego to nie powiem, mocowo coś ala uni.
                                U mnie dotychczas tylko elektronika, kolumnami narazie się nie interesowałem aż tak, ale zamierzam w przyszłym roku coś powalczyć.
                                Powalczyć w sensie poczytać i zebrać fundusze bo sam się za budowę na pewno nie zabiorę.

Skomentuj

i do wyrównywania forniru.
                                  nie ruszaj tym forniru!
                                  chyba ze zalozysz oring 1-2mm
                                  niedosc ze zniszczysz fornir od lozyska, to jeszcze postrzepi go na gorze

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                  Tylko że taką filozofią możesz nie złapać idealnie kątów prostych; w przypadku prostych skrzynek może wyjść tak że jedna będzie ciut inaczej stała od drugiej.
                                  taaa...

a jak inaczej chcesz wyrownac formatki ciete w casto i podobnych wynalazkach?
                                  wszystko jest kwestia techniki

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    nie ruszaj tym forniru!
                                    chyba ze zalozysz oring 1-2mm
                                    niedosc ze zniszczysz fornir od lozyska, to jeszcze postrzepi go na gorze
                                    Spokojnie. Ja zawsze tak docinam fornir (różne gatunki). Niskie obroty, wolny posuw i taśma naklejona w miejscu gdzie prowadzone jest łożysko. Próbowałem różnych sposobów i taki jest dla mnie najlepszy.
                                    Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Też nie probowałem jeszcze zfrezowywać krawędzi forniru, bo się trochę boję. Wolę sprawdzona metodę. Jak forniruję to wycinam o centymetr więcej forniru z każdej strony. Jak wiem, że się nie postrzępi podczas cięcia (np modyfikowany) to tnę bez taśmy. Przyklejam, lekko dociskam, a potem taśma papierowa w ruch i obklejam dookoła. Na koniec wszystko wałkiem od środka na zewnątrz (jeżdzę po wszystkich krawędziach i dzięki taśmie nic nie pęka) a potem małymi ostrymi nożyczkami niczym fryzjer zasuwam dookoła kolumienki tak,że zostaje milimetr ktory zjeżdzam szlifierką. Aż sąsiedzi się patrzą z niedowierzaniem jak mi to szybko idzie

Skomentuj

MOCY przybywaj!

Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

KonradRak
                                          11 tranzystorow na raila w stopniu koncowym, ja nie wiem co bym mial z tym zrobic (moze falownik do jakiegos silnika :P). Bedzie kawal kloca z tego. Jak nie masz jeszcze zasilania to zastanow sie moze nad przetwornica 1-2kW.
                                          i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X