Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

U BraWo. Otwory sam wierciłem, bo nie wiedzialem jeszcze jaką opcje wybiorę jak zamawiałem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Janekzet Zobacz posta
      jest dużo szybszy od wikola
      Ciekawe.. Pattex express potrzebuje docisku tylko10-12 minut

---------- Post dodany o 20:32 ---------- Poprzedni post o 20:23 ----------

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta
      używaliśmy czegoś takiego http://usa.weiss-chemie.com/html/pdf...OLL_FL44_p.pdf jakby nie było po 8 latach obudowy dalej się trzymają bardzo dobrze.
      To wikol.

A na marginecie kupiłem dzisiaj ceownik hutniczy 50mm, pręty gwintowane i robię zaciski do fornirowania małych elementów, coś na zasadzie pacy ręcznej:) zobaczymy co z tego wyjdzie:)

Skomentuj

Dzisiaj jeszcze zdążyłem hdf do jednego boczka przykleić na wikol i w poniedziałek okaże się jak to wyszło. Do przyciśnięcia użyłem profili i płaskownika, bo łaty na środku wyginały się. Klejem poliuretanowym nigdy nie kleiłem, więc nie mam swojego zdania.

Skomentuj

Potrzebuję konektory żeńskie do takich pinów jak na zdjęciu w czerwonej pętelce (do kostki w samochodowym radio). Gdzie takie cudo dostać ?

Skomentuj

Prawdopodobnie goldpin się sprawdzi:
            http://allegro.pl/elstore-gniazdo-na...488639304.html
            z starej obudowy od pc możesz wytargać jakiegoś na próbę

Skomentuj

Szukaj na allegro pod hasłem fakra lub quadlock np. to:
              http://allegro.pl/zestaw-fakra-radio...482565351.html
              Goldpin z pc nie będzie raczej pasował.

Skomentuj

Stary blaszak pod ręką jest, przetestuję czy podejdzie.

Skomentuj

Zdecydowałem się na naturalny fornir bloodwood (krwiste drzewo), które będę musiał łączyć ze sobą. Zwykły nóż łamany ,,tapeciak" poradzi sobie z cięciem forniru, bo na specjalistyczne piłki trochę kosztują.

Skomentuj

Dobrze jest często odłamywać i ciąć świerzym ostrzem.

Skomentuj

Dziś ostatecznie dostroiliśmy kolumny kolegi Janekzet :) W jego salonie wyglądają znacznie lepiej niż u mnie :P
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ladne ladne. Tidale zawsze jakos szczegolnie mi sie podobaly.

Skomentuj

Nie na temat...
                          Janekzet stojąc przy takich cudach większy uśmiech by się przydał :p
                          Gdyby LuSzTi nie bawił się aparatem tylko zajął odpowiednie miejsce fotka była by podobna do tej
                          http://www.thevoicethatis.com/images/gallery/g2.jpg
                          Pozdrawiam

Skomentuj

Wieniu26 - od 2 tygodni choruję , chyba z przepracowania w firmie, a ponadto Luszti zabrał swoje zabawki ( zwrotnice) więc nie mogę na razie słuchać dopóki nie przyjdą części- więc mi trochę smutno. Różnica między nowymi a starymi kolumnami jest naprawdę duża - na starych mam wrażenie teraz jakbym słuchał zza kotary. Ale mimo wszystko humor mi się znacznie poprawił i chyba nawet lepiej się czuję.
                            Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta
                              Gdyby LuSzTi nie bawił się aparatem tylko zajął odpowiednie miejsce fotka była by podobna do tej
                              Ktoś to zdjęcie musiał zrobić :P
                              Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Piękna bryła, już nie mogę się doczekać aż sam się zabiorę za swoje klony i postawię w pokoju :) Pomimo wysokości wyglądają bardzo zgrabnie. Na ile stroiłeś ostatecznie? jak wypadają w porównaniu do suba, konieczny jest czy już nie?

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Tak humorystycznie- Janekzet wyglada jak typowy nauczyciel fizyki i jeszcze te zajebiaszcze gumowe klapki- symbol polaka.... hehehe... pisząc to sam mam takie same na nogach/ prawie niezniszczalne od 3 lat:lol:

Skomentuj

Jeżeli tam stoi amplituner kina domowego, to lepiej kolego zrób jakieś normalne stereo.... albo kup używkę.... Wszystkie amplitunery, nawet te droższe dostają po dupie od zwykłego GC.

Skomentuj

A ja powiem tak, wklejanie tego typu zdjęć powoduje mnóstwo komentarzu i to jest symbol prawdziwego polaka..
                                      Co do amplitunerów niektóre potrafią zagrać przyzwoicie, napewno lepiej niż najgorsze stereo.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                        A ja powiem tak, wklejanie tego typu zdjęć powoduje mnóstwo komentarzu i to jest symbol prawdziwego polaka..
                                        Czyli mam już nie wklejać?

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                          Co do amplitunerów niektóre potrafią zagrać przyzwoicie, napewno lepiej niż najgorsze stereo.
                                          Yhy, tyle co tych dziadostw do 1k PLN przesłuchałem (w większości u znajomych) to wyrobiłem sobie opinie na takie rzeczy i nic mnie już w życiu nie zmusi do kupienia gotowego amplitunera czy wzmacniacza stereo (no chyba, że porządnej firmy jak Rotel, Accuphase czy Advance Acoustic - może jeszcze by się coś znalazło).

W domu mam jeszcze Azur 540R to aż boje się na tym słuchać bo nie wiem czy się pociąć czy płakać w czasie słuchania - już wolę złożyć najprostsze dostępne wzmacniacze jak Symasym czy Hexfet i będzie o niebo lepiej.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X