Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez mato_22 Zobacz posta
    Borys@
    czym będziesz napędzał tego stworka?
    Nie będzie to troszkę za wolny głośnik do szybszych "rytmów"?

Glosnik bedzie w budzie BR, BR bedzie mozna sobie zatkac (zasymuluj sobie ten glosnik w klozecie i kuknij jak to wyglada), napedzane bedzie najprawdopodobniej tym:

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Różnica taka jak po wymianie kondensatorow na lepsze

---------- Post dodany o 09:48 ---------- Poprzedni post o 09:45 ----------

No to zabawę czas zacząć

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
        mato_22

zibi
        Mozesz sprobowac uklepac jakies 3 drogi z tego co tam masz na zdjeciu, powinno byc calkiem fajnie, do tego jakis pozadny piec, moze nawet koncoweczka w klasie D ?
        Borys to będzie kino na Daytonie RS125.

Skomentuj

Ja zakoncczylem w koncu swoje kolumny 8935&9950-20@TL w pelni. Juz graly ale bez podstaw i bez wyrownanego materialu usjcia kanalu.Jest to przerobiony projekt Hermesa troszke zwiekszona glebokosc kosztem szerokosci.

Sorrki za foty aparat odmowil posluszenstwa.
          Ujscie kanalu z filtra dla rybek o najwyzszej wielkosci oczek - koszt 12 zl oba. A nie jak ktos na moje pytanie zarzucil jakims filtrem za 60 zl Podstawy 4 mm stal malowana proszkowo na czarny mat sruktura. Gwint na kolce metryczne. Jak mi autor pierwowzoru pozwoli wrzuce caly projekt.

Skomentuj

Zamieszczone przez Eclipse Zobacz posta
            Ja zakoncczylem w koncu swoje kolumny 8935&9950-20@TL w pelni. Juz graly ale bez podstaw i bez wyrownanego materialu usjcia kanalu.Jest to przerobiony projekt Hermesa troszke zwiekszona glebokosc kosztem szerokosci.

Sorrki za foty aparat odmowil posluszenstwa.
            Ujscie kanalu z filtra dla rybek o najwyzszej wielkosci oczek - koszt 12 zl oba. A nie jak ktos na moje pytanie zarzucil jakims filtrem za 60 zl Podstawy 4 mm stal malowana proszkowo na czarny mat sruktura. Gwint na kolce metryczne. Jak mi autor pierwowzoru pozwoli wrzuce caly projekt.
            Ty lepiej powiedz jak to gra i czy masz porównanie do BR. Mam takie głośniki i się zastanawiam w co je ulokować. Słucham rocka i okolic.
            Pozdrawiam.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
              Jak by nikt nowych szlakow nie przecieral to pewnie dalej klepali bysy 2xarn150 + gdwk110/80 (kto pamieta jeszcze forum igoda i akustyka.tk to wie)
              bysmy musieli zmienic bo tesla upadla :p

Skomentuj

A to nie wiedzialem ze tesle szlak trafil.
                PS
                Czekam z niecierpliwoscia na cyrkiel, bardzo by sie przydal, tylko mi otwory zostalo wyfrezowac w monitorach.
                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Nie na temat...
                  wyslany poczta priorytetem
                  mam nadzieje ze bedzie 84mm pasowalo (podales 83mm)

---------- Post dodany o 12:13 ---------- Poprzedni post o 11:55 ----------

oj musze dobrze wygrzac FX-300 zanim oddam je wujkowi. one jeszcze basem nie graja :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                    Br za blisko bocznej ścianki
                    A w czym to przeszkadza :???:

Skomentuj

Dzisiejsza praca.

Skomentuj

Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz posta
                        Ty lepiej powiedz jak to gra i czy masz porównanie do BR. Mam takie głośniki i się zastanawiam w co je ulokować. Słucham rocka i okolic.
                        Pozdrawiam.
                        Jesli twoj target to tylko taka muza to wg mnie musiz rozejrzec sie za czyms innym. Ta Tl'ka eksponuje te czestotliwosci co w rocku schodza na dalszy plan. Wlasciwie to bym sie zastanowil czy te ushery w jakielkolwiek budzi beda dobre do takiego gatunku.

Skomentuj

Ushery sa swietne do rocka, ale to kwestia gustu:-) nawet tlka mi podchodzi w tym gatunku:-)

Skomentuj

Tyle, że Ty zdaje się słuchasz wyższego modelu Usherów. Ja bym nigdy nie powiedział przy 9950 i np 8945a, że są świetne do rocka.
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

zamówione części do zwrotnicy,w wtorek mają wysłać ...dziś/jutro wizyta po materiał na obudowy

Skomentuj

Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                W końcu dostałem formatki :)

A jak jest materiał to i trzeba coś zacząć:
                                Jak by zabraklo to porabiesz te stara "puszcze" i tez mozesz miec sporo kawalkow :biggrin::lol:

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez gi Zobacz posta
                                  W końcu dostałem formatki :)
                                  ...wy to macie dobrze, że możecie kupić wycięte elementy...

Skomentuj

Zaraz zabieram sie za klejenie obudowy, majac tylko klej i ciezary z silowni:-)

Skomentuj

Zamieszczone przez Eclipse Zobacz posta
                                      Wlasciwie to bym sie zastanowil czy te ushery w jakielkolwiek budzi beda dobre do takiego gatunku.
                                      Zależy co ma na myśli ten który pisze słowo "rock".
                                      Do metalu i "ciężkiego rocka" (i tu pojawia się pytanie, co dla kogo oznacza ciężki rock) się nie nadają, ale np. Dire Streits brzmi przyjemnie.

Skomentuj

Ten tydzień wziąłem się za siebie i działałem z monitorami przed robotą. Efekt poniżej:

Do zrobienia: pierdzirurka z tyłu, frezy, mata butylowa w środku, gniazda, szlifowanie i natrysk lakieru.
                                        Dwa pierwsze punkty postaram się opanować w poniedziałek przed szychtą.

Odnośnie BR; zastanawiam się czy warto skoro to mają być tyły do kina 4.1 (lub 5.1 jak wygospodaruję kilka srebrników na dodatkowy monitor)

Skomentuj

skoro wszyscy to i ja
                                          malo widowiskowe ale zawsze cos

zwrotnice w kolumnach. na to przyszedl "kocyk" z watoliny
                                          czekam az mi podstawy wyschna i montuje w calosc

Skomentuj

Czaruję...
                                          X