Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

CDN (ciąg dalszy nastąpił):

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
      lklukasz
      Nie mam jeszcze odzewu z jego strony.

Skomentuj

Jakie imbusy lepiej będą pasowały do czarnych głośników, na razie kupiłem ocynk, ale może warto walnąć je na czarno? Tak przy okazji, ładniejsze są zwykłe czy te z zaokrąglonym łbem?

Pytam, bo mam dużo czasu na budowę i co akurat jestem w stanie staram się zrobić jak najlepiej, śrubki to akurat dość tania sprawa, więc warto dać najładniejsze...

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
          akie imbusy lepiej będą pasowały do czarnych głośników
          Oczywiście że czarne.
          Na drugim miejscu są grafitowe, jak w Usherach lub Fountekach (ale to zależy od kolorów głośnika, i od wkrętów użytych właśnie w tych głosnikach).

ładniejsze są zwykłe czy te z zaokrąglonym łbem?
          Zależy od głośnika i od obudowy.

Skomentuj

Dzięki, zobaczę jak to w całości będzie wyglądało i najwyżej się zrobi na czarno.

Skomentuj

Jakie imbusy lepiej będą pasowały do czarnych głośników, na razie kupiłem ocynk, ale może warto walnąć je na czarno? Tak przy okazji, ładniejsze są zwykłe czy te z zaokrąglonym łbem?

Pytam, bo mam dużo czasu na budowę i co akurat jestem w stanie staram się zrobić jak najlepiej, śrubki to akurat dość tania sprawa, więc warto dać najładniejsze...
              Sam oceń.

Ocynk:

Czarne:

Skomentuj

Na pierwszy ogień pójdą ocynki i pewnie już tak zostanie, bardziej rzucają się w oczy, przez co wygląd jest mniej nudny.

Skomentuj

Śruby nie mogą się rzucać w oczy, takie jest moje zdanie. Powyższy przykład pokazuje, że czarne to czarne...

Skomentuj

Jakie imbusy lepiej będą pasowały do czarnych głośników, na razie kupiłem ocynk, ale może warto walnąć je na czarno?
                    malowanie nie ma sensu - farba zejdzie
                    jak nie masz czarnych na miejscu to ktos z forumowiczow wysle (ja mam, ale to moze potrwac)

Tak przy okazji, ładniejsze są zwykłe czy te z zaokrąglonym łbem?
                    to zalezy od samego glosnika

Skomentuj

Z kąd macie imbusy? Czy to coś tego typu http://elementydobalustrad.pl/wkret-...wna-p-293.html wkręcane bezpośrednio w drewno, czy używacie jakieś inne?

---------- Post dodany o 11:08 ---------- Poprzedni post o 11:04 ----------

ps. Używał ktoś może czegoś takiego http://www.sariv.pl/katalog/produkt/472? Widziałem chyba kiedyś takie rozwiązanie w klonie Avalonow/ czy takie coś wkręcone w drewno będzie dobrze trzymać?

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                        Z kąd macie imbusy? Czy to coś tego typu http://elementydobalustrad.pl/wkret-...wna-p-293.html wkręcane bezpośrednio w drewno, czy używacie jakieś inne?
                        Nasz kolega z forum KonradRak sprzedaje coś takiego:
                        http://allegro.pl/wkrety-do-drewna-t...744054866.html
                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Z kąd macie imbusy?
                          ze sklepu

Czy to coś tego typu http://elementydobalustrad.pl/wkret-...wna-p-293.html wkręcane bezpośrednio w drewno, czy używacie jakieś inne?
                          o prosze - znalazles tansze niz monacora

ps. Używał ktoś może czegoś takiego
                          probowalem - ciezko to wkrecic w pionie

Skomentuj

Dzięki. Miałem kilka w gratisie od KonradRaka ale te mniejsze często gubiły główki jak dokręcałem na maksa a puźniej chcialem odkręcić :glare:/ te większe są ok, ale przydałyby mi się ocynkowane.

Skomentuj

Ciągle coś ulepszam i niestety poprawiam.
                              Dołożone zostały sterowniki z softstartem i full zabezpieczeniami,w 5000 działa bez zarzutu ale w 7100 jest jakiś problem...
                              W weekend będziemy z tym walczyć z Dźwiedziem i na pewno będzie nam przygrywać Accu:)

Skomentuj

Widzę, że kolega nie ma blachy perforowanej do obudowy - ja bym się bał taki ciężar dawać na tak cienki panel :)

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                  Widzę, że kolega nie ma blachy perforowanej do obudowy - ja bym się bał taki ciężar dawać na taki cienki panel :)
                                  Jeśli kolega mówi o 5000 to jest to jeszcze na zwykłej blaszce alu,na której zostało odpalane ale będzie solidna podstawa mojego pomysłu i wykonania:)
                                  podobnie jak w tej 7100 obok.Nie chciałem gotowej perforowanej a ten patent spisuje się doskonale zarówno w serwisowaniu jak i montażu.

Skomentuj

To fajnie :)

Ja osobiście polecam perforowaną ponieważ jest naprawdę mocna a dodatkowe dziury poprawiają montaż i wyśrodkowanie elementów.

Skomentuj

3lite ty dawałeś tę "oryginalną" z modu montażową (nie pamiętam)?
                                      Jak ona wytrzymałościowo wygląda i jaka jest gruba?
                                      Masz jakieś jej real foto, to wżuć.
                                      Ja najprawdopodobnie jak Freedi będę robił, zależy mi na schowaniu jak najwięcej przewodów.
                                      Planujemy też zamówić trafo toroidy supreme (koszt ok 1050zł :-(), ale trwają też negocjacje z noratelem wtedy kubki "kwaśne", polerowane z naszym "własnym" logiem zrobię u siebie w firmie.

Skomentuj

Tak, wziąłem ją dodatkowo bo wiedziałem, że stawianie tak ciężkich elementów na samym panelu nie będzie dobrym pomysłem.

Zdjęcia jej mam tylko z tego postu:
                                        http://diyaudio.pl/showthread.php/38...l=1#post381541

Jest mocna, wiele razy przewracałem obudowę z wkręconym transformatorem i nic się nie wygina :)

Skomentuj

Mi się najbardziej podobają nakrętki pazurkowe przy mocowaniu głośników, właśnie czekam na dostawę, a imbusy w niektórych narzędziowych można dostać, koszt nieporównywalnie niski, bo to na kilogramy jest...
                                          Szkoda tylko, że nakrętek pazurkowych nie udało mi się dostać na miejscu, no ale cóż, za mało DIYerów kolumnowych jest, by opłacało się im to sprowadzać do sklepów.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X