Jakie imbusy lepiej będą pasowały do czarnych głośników, na razie kupiłem ocynk, ale może warto walnąć je na czarno? Tak przy okazji, ładniejsze są zwykłe czy te z zaokrąglonym łbem?
Pytam, bo mam dużo czasu na budowę i co akurat jestem w stanie staram się zrobić jak najlepiej, śrubki to akurat dość tania sprawa, więc warto dać najładniejsze...
akie imbusy lepiej będą pasowały do czarnych głośników
Oczywiście że czarne.
Na drugim miejscu są grafitowe, jak w Usherach lub Fountekach (ale to zależy od kolorów głośnika, i od wkrętów użytych właśnie w tych głosnikach).
Jakie imbusy lepiej będą pasowały do czarnych głośników, na razie kupiłem ocynk, ale może warto walnąć je na czarno? Tak przy okazji, ładniejsze są zwykłe czy te z zaokrąglonym łbem?
Pytam, bo mam dużo czasu na budowę i co akurat jestem w stanie staram się zrobić jak najlepiej, śrubki to akurat dość tania sprawa, więc warto dać najładniejsze...
---------- Post dodany o 11:08 ---------- Poprzedni post o 11:04 ----------
ps. Używał ktoś może czegoś takiego http://www.sariv.pl/katalog/produkt/472? Widziałem chyba kiedyś takie rozwiązanie w klonie Avalonow/ czy takie coś wkręcone w drewno będzie dobrze trzymać?
Dzięki. Miałem kilka w gratisie od KonradRaka ale te mniejsze często gubiły główki jak dokręcałem na maksa a puźniej chcialem odkręcić :glare:/ te większe są ok, ale przydałyby mi się ocynkowane.
Ciągle coś ulepszam i niestety poprawiam.
Dołożone zostały sterowniki z softstartem i full zabezpieczeniami,w 5000 działa bez zarzutu ale w 7100 jest jakiś problem...
W weekend będziemy z tym walczyć z Dźwiedziem i na pewno będzie nam przygrywać Accu:)
Widzę, że kolega nie ma blachy perforowanej do obudowy - ja bym się bał taki ciężar dawać na taki cienki panel :)
Jeśli kolega mówi o 5000 to jest to jeszcze na zwykłej blaszce alu,na której zostało odpalane ale będzie solidna podstawa mojego pomysłu i wykonania:)
podobnie jak w tej 7100 obok.Nie chciałem gotowej perforowanej a ten patent spisuje się doskonale zarówno w serwisowaniu jak i montażu.
3lite ty dawałeś tę "oryginalną" z modu montażową (nie pamiętam)?
Jak ona wytrzymałościowo wygląda i jaka jest gruba?
Masz jakieś jej real foto, to wżuć.
Ja najprawdopodobnie jak Freedi będę robił, zależy mi na schowaniu jak najwięcej przewodów.
Planujemy też zamówić trafo toroidy supreme (koszt ok 1050zł :-(), ale trwają też negocjacje z noratelem wtedy kubki "kwaśne", polerowane z naszym "własnym" logiem zrobię u siebie w firmie.
Mi się najbardziej podobają nakrętki pazurkowe przy mocowaniu głośników, właśnie czekam na dostawę, a imbusy w niektórych narzędziowych można dostać, koszt nieporównywalnie niski, bo to na kilogramy jest...
Szkoda tylko, że nakrętek pazurkowych nie udało mi się dostać na miejscu, no ale cóż, za mało DIYerów kolumnowych jest, by opłacało się im to sprowadzać do sklepów.
Skomentuj