Ano, choc czasami do niektorych glosnikow pasuja idealnie.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez .3lite Zobacz postaO to to to! Ile razy mi się to zdarzyło jak wkręcałem wiertarką...
Nie boisz sie tak działać przy głośniku?
Juz nie raz widziałem dziury w głośniku po wkretarke a co dopiero zrobiła by wiertarka
W takim miejscu tylko srubokretJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaA zabezpieczyć żeby nie wypchać można kawałkiem tektury albo łopatki przystrzelić zszywkami...
Moze sie sprawdzić
Ale tektura? Jak?Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaPrzy okazji poco dowalać z szaleńczą siłą, szkoda kosza... (Stalowy może się wgnieść.)
Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz postaPazurkowe obrócić ? przecież to jest nie możliwe. Co za pazurkowe wy używacie. Ja prędzej zerwę nakrętkę niż się ona obróci.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaAle tektura? Jak?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaA nie lepiej powbijac gwozdzie i pozaginac z drugiej strony ? :P
Wreszcie lakiernik mi pomalowal, ehh jak pomysle ze jeszcze musze zwrotnice robic to mi rece opadaja.
Skomentuj
-
Karol co tam bedziesz kupowal, wysle ci plany do budowy i sobie scyzorykiem wydlubiesz, mdf bardzo latwo sie obrabia :P
Chcialem zeby mi lakiernik jeszcze czarne poziome pasy pomalowal na bokach ale troche zaczal sie krzywic wiec pasow niet.
Narazie musze reszte poogarniac.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Ja wolę czarne, bo są hartowane, zwykłe łatwo ukręcić, według tego co pisze na opakowaniu przeznaczone są do drewna.
Seasy H-087 magnesik AlNiCo, orientuje się ktoś czy to na zewnątrz jest ekranem? Z tyłu niezbyt przyciąga, natomiast przód od strony siatki i membrany już tak.
Próbna zwrotnica już jest, ale gra to w CL, w poniedziałek będą nakrętki, to będę kleił (potem nie byłoby jak wbić). Brzmienie nie najgorsze, nie męczy zbytnio, basu też coś ten SCX daje, a tak się o niego obawiałem...
Ciekawe co pokaże z BR na 50Hz, pojemność 12l.
Skomentuj
-
Zgadza się, ale po manipulowałem troszkę zwrotnicą (niska wartość kondensatora - 1uF, która zmniejszyła poziom średnich tonów, wyrównały się mniej więcej z wysokimi, cięcie wypadło na około 3.5k) i wydaje się ok, brzmi nawet przyjemnie, przy finalnej zwrotnicy powinno być lepsze zgranie fazowe, bo w miarę dokładnie dobierałem wartości łącznie z rezystancją cewek. (Ile dB ma dobry reverse null?)
Jak myślicie, jest do lepsze rozwiązanie niż GDWK PC?
Nie mam przy sobie pliku z pomiarami, ale tak to wyglądało jeszcze przed wpisaniem rezystancji cewek, teraz dołek jest bardziej ostry i głębszy.
Cewka której ucięło napis ma 1.5mH.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaIle dB ma dobry reverse null
Ale ten Seas jest ścięty, nie przesadzajmy aż tak.
Pokaż wykres impedancji przy tych filtrach :)Last edited by .3lite; 30.11.2013, 16:41.
Skomentuj
-
Popracuj nad zwrotnica miedzy 5-8kilo
---------- Post dodany o 17:19 ---------- Poprzedni post o 17:13 ----------
Dziwna ta twoja zwrotnica
Zwieksz kond na woofer
Na wysokotonowke daj wiekszy kondensator
---------- Post dodany o 17:20 ---------- Poprzedni post o 17:19 ----------
Masz duże podbicie na wysokim bo dałeś duża cewke do małego kondaJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj