Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ano, choc czasami do niektorych glosnikow pasuja idealnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
      O to to to! Ile razy mi się to zdarzyło jak wkręcałem wiertarką...
      Wiertatka śruby??
      Nie boisz sie tak działać przy głośniku?
      Juz nie raz widziałem dziury w głośniku po wkretarke a co dopiero zrobiła by wiertarka

W takim miejscu tylko srubokret
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie :) Faktycznie raz mi przy Usherze 8948A zjechało ale od tamtej pory uważam i robienie tego na spokojnie popłaca.

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
          A zabezpieczyć żeby nie wypchać można kawałkiem tektury albo łopatki przystrzelić zszywkami...
          Zszywki spoko
          Moze sie sprawdzić
          Ale tektura? Jak?
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Przy okazji poco dowalać z szaleńczą siłą, szkoda kosza... (Stalowy może się wgnieść.)

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
              Przy okazji poco dowalać z szaleńczą siłą, szkoda kosza... (Stalowy może się wgnieść.)
              Nie przesadzajmy już, nie jest to siła 100+ Nm.

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
              Pazurkowe obrócić ? przecież to jest nie możliwe. Co za pazurkowe wy używacie. Ja prędzej zerwę nakrętkę niż się ona obróci.
              Jak ją pierw mocno wbijesz to jest spoko, gorzej jak liczysz, że sama się mocniej wbije przy skręceniu :)

Skomentuj

Blaszane kosze łatwo pogiac
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  Ale tektura? Jak?
                  No wbijasz "gwiazdkę" przykrywasz ją kawałkiem tektury i przystrzeliwujesz dookoła nakrętki, jeśli trzeba to robisz dziurkę żeby sruba łatwiej przeszła ( w sumie to w tym wypadku też trzeba użyć zszywek :/ więc .... )

Skomentuj

Nie widze sensu tej tektury
                    Ale zszywki spoko

Ale i tak wole wkrety :P

Dolphin kiedys skrecal śruby w mdf
                    Wkrecil mniejsze otwory
                    Podobno tez sie sprawdzalo
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

A nie lepiej powbijac gwozdzie i pozaginac z drugiej strony ? :P
                      Wreszcie lakiernik mi pomalowal, ehh jak pomysle ze jeszcze musze zwrotnice robic to mi rece opadaja.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

dolphin123 Pod M4 3-ka wiertlem wiercisz otwory?
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Śruba M4, wiertło 3,2mm i wkręcam ręcznie.

Borys, genialne te Twoje monitory...

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                            A nie lepiej powbijac gwozdzie i pozaginac z drugiej strony ? :P
                            Wreszcie lakiernik mi pomalowal, ehh jak pomysle ze jeszcze musze zwrotnice robic to mi rece opadaja.

Piotrek te standy to bym kupił od Ciebie nawet z wysyłką z IRL:)

Skomentuj

:thumbup: brawo:biggrin: wyszly zajeb.....

Skomentuj

Karol co tam bedziesz kupowal, wysle ci plany do budowy i sobie scyzorykiem wydlubiesz, mdf bardzo latwo sie obrabia :P

Chcialem zeby mi lakiernik jeszcze czarne poziome pasy pomalowal na bokach ale troche zaczal sie krzywic wiec pasow niet.
                                Narazie musze reszte poogarniac.
                                i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Ja wolę czarne, bo są hartowane, zwykłe łatwo ukręcić, według tego co pisze na opakowaniu przeznaczone są do drewna.

Seasy H-087 magnesik AlNiCo, orientuje się ktoś czy to na zewnątrz jest ekranem? Z tyłu niezbyt przyciąga, natomiast przód od strony siatki i membrany już tak.

Próbna zwrotnica już jest, ale gra to w CL, w poniedziałek będą nakrętki, to będę kleił (potem nie byłoby jak wbić). Brzmienie nie najgorsze, nie męczy zbytnio, basu też coś ten SCX daje, a tak się o niego obawiałem...
                                  Ciekawe co pokaże z BR na 50Hz, pojemność 12l.

Skomentuj

Ten tweeter ma slabe pasmo, brakuje troche gory, ale za to mozna zejsc dosc nisko z cieciem.

Skomentuj

Zgadza się, ale po manipulowałem troszkę zwrotnicą (niska wartość kondensatora - 1uF, która zmniejszyła poziom średnich tonów, wyrównały się mniej więcej z wysokimi, cięcie wypadło na około 3.5k) i wydaje się ok, brzmi nawet przyjemnie, przy finalnej zwrotnicy powinno być lepsze zgranie fazowe, bo w miarę dokładnie dobierałem wartości łącznie z rezystancją cewek. (Ile dB ma dobry reverse null?)
                                      Jak myślicie, jest do lepsze rozwiązanie niż GDWK PC?

Nie mam przy sobie pliku z pomiarami, ale tak to wyglądało jeszcze przed wpisaniem rezystancji cewek, teraz dołek jest bardziej ostry i głębszy.

Cewka której ucięło napis ma 1.5mH.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                        Ile dB ma dobry reverse null
                                        Taki w którym dwie fale się całkowicie niwelują :)

Ale ten Seas jest ścięty, nie przesadzajmy aż tak.

Pokaż wykres impedancji przy tych filtrach :)
                                        Last edited by .3lite; 30.11.2013, 16:41.

Skomentuj

Popracuj nad zwrotnica miedzy 5-8kilo

---------- Post dodany o 17:19 ---------- Poprzedni post o 17:13 ----------

Dziwna ta twoja zwrotnica

Zwieksz kond na woofer
                                          Na wysokotonowke daj wiekszy kondensator

---------- Post dodany o 17:20 ---------- Poprzedni post o 17:19 ----------

Masz duże podbicie na wysokim bo dałeś duża cewke do małego konda
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X