Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez eustachy Zobacz posta
    Czy to nie 8948 od kolegi w forum? Ciekawy jestem jak się zgrają z wstegą
    tak zakupione od Shinobi miały grac z 9950 ale plany sie zmnieniły

Skomentuj

Miałem je wziasc na centralny do kompletu ale święta robią swoje :'( będę obserwował postępy w budowie w przyjemnością

Skomentuj

Z nowym rokiem nowy tunel

Skomentuj

GDWK 10/80/6 z sony?

Skomentuj

GDWK 10/80/7. Tak z sony.

Skomentuj

6 a 7 różniły się czymś oprócz srebrnego pierścienia? Jak wrażenia z połączenia tych przetworników i tej obudowy?

Skomentuj

Nie mam pojecia czym sie roznily, kupilem je tanio i tak siedza. Przetwornikow jeszcze nie laczylem narazie mierze i odluchuje midwoofer i tunel.

Skomentuj

GDWK 10/80/6 i GDWK 10/80/7 miały różne materiały z których wykonane były kopułka . Oferowane dzisiaj GDWK 10/80/7 mają już zupełnie inny materiał , coś na wzór GDWK 10/80/26 , a może po prostu to ta sama wkładka tyle że głośnik ma pojedynczy magnes .

Skomentuj

Przyszły nowe zabawki :)
                    Ciekawostka bo eclipse jest 8 omowy

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Noworoczne wycinanki ....

później maszyna za mnie to wytnie

Skomentuj

Ploter, a po co Ci ten wiejski odpust?

Skomentuj

Efekty sylwestrowego dłubania...

Dziś może się uda polakierować.

Skomentuj

Zamieszczone przez AdamAudio Zobacz posta
                            Efekty sylwestrowego dłubania...
                            Pudełka fajne.... ale stół od piły to masz srogi:o

Skomentuj

he, he fakt.Praktycznie go nie używam.

Skomentuj

Nie wiem czy powinienem to wywalać na światło dzienne ale chciałbym przestrzec przed korzystaniem z serwisu DragonsHead. Ponownie trafił do mnie rusek 12" o którym wspominałem w tym temacie, tym razem kurier go przywiozl z ponownej naprawy. Wysłany był ponieważ po regeneracji cewka ocierała dosyć solidnie już przy małych ruchach membrany. Gdy serwis dostał głośnik to się pytał co z nim jest nie tak, co już było dziwne. Stwierdzili że jest źle poklejony, o ocieraniu cisza. Gdy go dostałem głośnik dalej ocierał i jedyne co było poklejone to kopułka... W końcu sam go rozebrałem i się okazało że cewka jest po zewnętrznej stronie pobrudzona klejem do zawieszeń. Po zabawie z drapaniem tego świństwa i ponownym wycentrowaniem całości w szczelinie głośnik wrócił do żywych i puki co jest ok. Trochę już różnych serwisów przerobiłem ale tak amatorskiego podejścia jeszcze nie widziałem. O nerwach moich i sprzedawcy już nawet nie mówie...

ps. jako pozytyw sprawy mogę tylko dodać że zrobili ten ponowny "serwis" za free.
                                Last edited by dragon; 02.01.2014, 21:06.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  Ploter, a po co Ci ten wiejski odpust?
                                  A od kiedy maskownica CNC która jest w postaci znaczka RE jest wiejskim odpustem ?? W/g Ciebie pewnie brak byłby lepszy ale co na to graty w bagażniku (subik do auta) a najtańsza maskownica to moim zdaniem jeszcze większa wiocha....

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                                    A od kiedy maskownica CNC która jest w postaci znaczka RE jest wiejskim odpustem ?? W/g Ciebie pewnie brak byłby lepszy ale co na to graty w bagażniku (subik do auta) a najtańsza maskownica to moim zdaniem jeszcze większa wiocha....
                                    Chyba mam inne poczucie estetyki. Dla mnie 99% zabudowy car audio wyglada okropnie i odpustowo, jeszcze neony czy diody, to w ogole wies tanczy i spiewa. Wiec tak, dla mnie to wyglada kiepsko, i nie chroni glosnika tak jak powinno. Wolalbym uzyc dobrej jakosci drobna alu siatke, lub wykonac na cnc cos bardziej gustownego i funkcjonalnego. :)

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Dla mnie 99% zabudowy car audio wyglada okropnie i odpustowo
                                      Proponuję jednak poszerzyć pole obserwacji i nie generalizować :)
                                      Duża część instalacji jest wykonana naprawdę profesjonalnie i gustownie, zazwyczaj idzie to w parze z kwotami wydanymi na przetworniki i wzmacniacze.

Skomentuj

Nowy projekt :)

Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                        Grado SR125i

Skomentuj

Sam kurde mysle nad powrotem do AVR gdyz musze sobie jakis prosty selektor walnac pod nowy projekt, ten moj jest za .... bogaty heh.
                                          Fajne.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X