Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Boki świetnie się prezentują ale trochę razi patrząc z boku krawędź tej czarnej płyty i łączenie frontu z górą. Traktowałeś to szpachlą czy nie?

Skomentuj

Boki świetnie się prezentują ale trochę razi patrząc z boku krawędź tej czarnej płyty i łączenie frontu z górą. Traktowałeś to szpachlą czy nie?
      Nic nie było szpachlowane natomiast malowanie płyt (MDF-u) na czarno i łączenie ich miało właśnie w taki sposób wyglądać.

---------- Post dodany o 12:08 ---------- Poprzedni post o 12:06 ----------

Jak pisałem zdjęcia robione były telefonem.

Skomentuj

Skoro takie było założenie to nie mam więcej pytań;p Gratuluję ładnie wykonanych skrzynek.

Skomentuj

Wiesz prawda jest taka, że nie traktuję tych kolumn, jako szczytowe osiągnięcie najważniejsze ze mój Tato jest zadowolony i ma banana na twarzy z odsłuchu ich - czego więcej trzeba do szczęścia:cool:

Skomentuj

Zadowolenie bliskich osób jest najważniejsze. Sam Zrobiłem kolumny dla dziewczyny z forumowego projektu i nie tylko ona się cieszy ale ja też, widząc jak chętnie słucha na nich muzyki czy ogląda filmy. Jeszcze skończę dla niej wzmacniacz i będzie miała fajny zestawik stereo.

Skomentuj

A ja skończyłem regenerację kolumienek z piwnicy które leżały i zbieraly kurz. Wyrównany front, posklejane szpary i zaokrąglone wszystkie narożniki. Nie wyszło nawet tak źle jak na low-end. Żona nawet uznała, że lepsze od oryginału i nawet dała mi zabawić się nowym aparatem :):

Last edited by ruffpl; 28.02.2014, 13:50.

Skomentuj

Klon Accuphase E-450 dla takiego jednego kolegi;-) Naprawdę świetne granie!! Chłopaki składać, nie zamulać;-) Ja jutro oddaje piecyk:-)

Skomentuj

Toroidy są już coraz gorsze, ich robienie na odczepnego zwykłych transformatorów to kpina z klienta.

Od pewnego czasu każdy ich transformator w wersji zwykłej po prostu buczy, płacisz jak za nie wiadomo co ale i tak buczy - teraz musisz kupować "supreme" z tą puszką aby w miarę dobrze działał (o cenie to nawet nie wspomnę). Pewnie za jakiś czas będzie wersja "gold" z innymi duperelkami i tylko z nimi buczeć nie będzie.
                  Last edited by lklukasz; 28.02.2014, 23:37.

Skomentuj

Szkoda słów.
                    Noratel chciał nam z freedim wykonać identyczne trafo do 7100 ale było by raz większe gabarytowo niż z toroidów i niezmieściło by się do obudowy.
                    I tu daje do myślenia czy toroidy mają super rdzenie lub dawają je na styk, a o jakości też można by dyskutować.

Skomentuj

frezarka dla ubogich :) grunt że spełnia swoje zadanie

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                        Co z tego będzie borys ? bo ja właśnie też będę dłubał na daytonie.
                        Bedzie z tego maly Mikrus. Mam na stanie vifke xt25sc90 (ta z malym frontem) ale i tak dokupilem wavecora tw22wa04 (tego z komora), uwidze co z tego wyjdzie.
                        A paczka juz zjadlem :P

dj_zibi

Heh do mnie juz 2 miesiace ta koncoweczka idzie sam jestem ciekaw jak sie spisze.
                        Lepiej chyba bylo by zamowic ta wersje od LJM, nawet na przewlekanych elemntach.
                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Może nie audio ale nowa zabawka na wolne godziny:

Kto zgadnie co to jest? :)

Skomentuj

Obstawiałbym, że chłodnica :razz:

Skomentuj

Wygląda bardzo podobnie do destylatorów, które można znaleźć w szkolnych laboratoriach chemicznych, tylko trochę większy :)

Skomentuj

A ja (już) wiem co to
                                marcinsywala.pl
                                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Niestety słabo i daleko :P

Skomentuj

Ostatnie zdjęcia i poszły do nowego właściciela, projekt na wavecore Lusztiego w wersji monitor.

Skomentuj

Pokaż to od przodu bo nawet nie można zobaczyć jak ta wężownica biegnie :)

Skomentuj

dlaczego wavecory tak dziwnie przykrecone?
                                        sorki - tw30

Skomentuj

Dlaczego dziwnie?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X