Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    pytanie tylko jak wyjda laczenia na naroznikach
    Wydaje mi się że nie za wesoło..

550 zł za lakierowanie wydaje mi się ceną bardzo dobrą, wystarczy spojrzeć ile kosztuje malowanie jednego elementu w samochodzie a tutaj mamy bryłę a nie płaską powierzchnię.

Skomentuj

Ciekawe ile by wziął lakiernik za polakierowanie moich Wilsonów.
      Coś mi się wydaje że do dobrego lakiernika dam dopiero wtedy, gdy w tych budach będą siedzieć Scany.

Spróbuję polakierować sam, jak mi nie wyjdzie to przecież da radę zeszlifować tą farbę tak, aby się nadawały do ponownego lakierowania.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
        Trochę zaległości ...

seas vs dayton :

Niedługo premiera :)
        Raven a moje 3way juz gotowe? :> za miesiac wracam :)

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          Ciekawe ile by wziął lakiernik za polakierowanie moich Wilsonów.
          Coś mi się wydaje że do dobrego lakiernika dam dopiero wtedy, gdy w tych budach będą siedzieć Scany.

Spróbuję polakierować sam, jak mi nie wyjdzie to przecież da radę zeszlifować tą farbę tak, aby się nadawały do ponownego lakierowania.
          caly problem to przygotowanie do malowania a nie samo malowanie

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
            sylwek
            Biale kolumienki bardzo ladnie sie prezentuja, mnie tez zona namowila na biale bo sam sie nie moglem zdecydowac.
            Bardzo fajny zestaw !!

Tak off topicowo - wlasnie przyszlo mi kilka plyteczek z hqew.net , plytki sa dokladnie wykonane, pociete tak jak bylo na projekcie (co do przyslowiowej joty). Jakosc jest dobra a cena jeszcze lepsza, bez zastanawiania mozna wysylac do nich zamowienia. Nic nie jest poprzesuwane wzgledem siebie (mialem tak przy plytkach z satlandu). PCB jest wykonywane w kilka dni jednakze na ekonomiczna przesylke trzeba czekac do 2 tygodni. Wygladaja tak:

taz
            Dzieki za wskazowke ---> tStop i bStop w eaglu dziala jak nalezy.
            O co chodzi z tym tstop i bstop w eaglu? nie mogę znaleść takiej funkcji. Płytki wyglądają nieźle co to będzie?
            Last edited by krojo; 09.08.2014, 14:18.

Skomentuj

Rysując polygon na warstwach tStop lub bStop powodujesz, że w tych miejscach gdzie jest ten polygon nie będzie położona soldermaska. t oznacza top, a b to jest bottom.
              Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
              Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez sylvek Zobacz posta
                550zł, wszystko razem czyli robota plus materiały
                U mnie wyszło 500 za subwoofer, 1,5m2 powierzchni. Na kolumnach masz na pewno więcej m2 niż ja.

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                Ja przy kolejnych kolumnach sprobuje z mdfem oklejonym laminatem w polysku.
                Stolarz mówił, żebym przy kolumnach wziął MDF z laminatem, mówi że odchodzą koszty jakiejś chemii i malowanie łatwiejsze...

Skomentuj

lepszej jakosci zdjec nie bedzie - nadal bez aparatu :(

Skomentuj

Nadal kleisz kontaktowym?
                    Próbowałeś vikolem na żelazko?
                    Ja już nigdy do kontaktowego nie wrócę.

Skomentuj

nie mam czasu na szukanie odpowiedniego wikolu (nie kazdy sie nadaje) no i ciagle nie mam odpowiedniego zelazka - te nowoczesne tandety sie nie nadaja :/
                      monitorki jeszcze moge kleic. wiekszych kolumn bym juz nie chcial :(

Skomentuj

Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz posta
                        Raven a moje 3way juz gotowe? za miesiac wracam
                        Czekają i ładnie grają

Włożyłem tego rs225 zamiast seasa jeszcze jak nie miałem budek pod daytony żeby się dotarł
                        I się nawet wpasował Zwrotnica niemal bez zmian
                        Mam nadzieje, że nie masz nic przeciwko ? Forum skorzysta :)

I mały zonk :

Rozmieszenie cewek się liczy ...

Słychać zmianę jak się zmienia położenie cewki !
                        2h szukałem tego a poskładałem zwrotkę tylko by zmierzyć impedancję .
                        Tylko ze średnicą coś było nie tak .

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                          Ja przy kolejnych kolumnach sprobuje z mdfem oklejonym laminatem w polysku. Ogladalem probki i wyglada to rewelacyjnie, przy okazji zaden syf ani faldka sie nie wkradna:-) plyty beda ciete na 45 stopni. Cenowo tez powinno wyjsc lepiej niz 550 + mdf:-)
                          Widziałeś próbkę na kawałku płaskiego czy jakąś bryłę, bo najmniej widoczne łączenia będą na czarnym na innych kolorach zawsze wyjdzie brązowa baza laminatu i w czarnym łatwo to skorygować czarnym markerem na białym jest gorzej chyba że kupisz super biały połysk który jest dwa razy droższy ale jest w nim biała baza ale to już nie wychodzi tak super tanio.

- - - - - aktualizacja - - - - -

lepszej jakosci zdjec nie bedzie - nadal bez aparatu :(
                          Paweł do rozprowadzania kleju kontaktowego polecam drobdy grzebień o zębach około 1-2mm wtedy wychodzi równiej i łatwo rozprowadzić.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Nadal kleisz kontaktowym?
                          Próbowałeś vikolem na żelazko?
                          Ja już nigdy do kontaktowego nie wrócę.
                          Nie wiem czemu wy tak boicie się tych klejów kontaktowych.
                          Ja z tym nie mam żadnych problemów a przy okazji nie widziałem żadnego stolarza klejącego fornir na biały klej.

Skomentuj

Nie wiem czemu wy tak boicie się tych klejów kontaktowych.
                            Ja się nie boję, już kilka kolumn nim oklejałem i mam porównanie.
                            I tak jak piszę, nie wrócę do kontaktowego (chyba że konstrukcja lub materiał będzie tego wymagał).

Skomentuj

Paweł do rozprowadzania kleju kontaktowego polecam drobdy grzebień o zębach około 1-2mm wtedy wychodzi równiej i łatwo rozprowadzić.
                              mam juz swoje techniki gdzie pedzel sprawdza sie znakomicie

nie widziałem żadnego stolarza klejącego fornir na biały klej.
                              czyli nie widziales stolarza
                              prawdziwi rzemieslnicy kleja na kleje kostne czy podobne
                              plyciarze wlasie na wikolowe lub podobne

Skomentuj

Bo wiesz prawdziwi stolarze nie oklejają okleiną, oni pracują w drewnie naturalnym. I jeśli będę miał kiedyś pomysł na kolumny w drewnie to zrobię w litym nie okleinie.

Skomentuj

9950 na gore i deker w koncu by mial zwrotnice poprawne
                                  Heh caly czas twoze wiec spoko beda testy☺ czekam na mariana kiedy zrobi swoje. A zreszta nie jest powiedziane czy nie zmienie ushera na wavecora:)
                                  Last edited by DeKeR; 09.08.2014, 21:57.

Skomentuj

Zamieszczone przez DeKeR Zobacz posta
                                    czekam na mariana kiedy zrobi swoje
                                    O Panie, jeszcze to potrwa :)

Skomentuj

O Panie, jeszcze to potrwa :)
                                      Ja juz mam prototyp ale narazie cisza. Jak posprawdzam i bedzie wart udostepnienia pokaze tutaj...

Skomentuj

Bo wiesz prawdziwi stolarze nie oklejają okleiną, oni pracują w drewnie naturalnym. I jeśli będę miał kiedyś pomysł na kolumny w drewnie to zrobię w litym nie okleinie.
                                        nawet oni nie sa cudotworcami. na wieksze powierzchnie stosuja takie cos jak plyta stolarska czyli klejonka. i to juz trzeba ofornirowac na laczeniach

Skomentuj

nie mam czasu na szukanie odpowiedniego wikolu (nie kazdy sie nadaje) no i ciagle nie mam odpowiedniego zelazka - te nowoczesne tandety sie nie nadaja :/
                                          monitorki jeszcze moge kleic. wiekszych kolumn bym juz nie chcial :(
                                          Titebond Orignal glue http://www.titebond.com/content/imag...TBOriginal.png
                                          Rewelacja do klejenia na sucho oczywiście trzyma świetnie, żelazko mam najtańsze z tesco i śmiga.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X