Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    No tak ale patrzac z drugiej strony, od strony sprzetu
    Poziom użytych klocków wymaga użycia i dobrych elementow w torze zwrotnicy

Różnica w cenie nie była duża
    Ok 40-50zl na calosci

Wydaje mi sie, ze elementy dobrane z głowa
    Jeśli wszystkie cewki sa powietrzne i kondensatory foliowe to mozna to uznac juz za dobre elementy ;p

Wiele osob twierdzi ze w korektorze impedancji mozna smialo stosowac elektrolity, ja dla wlasnego spokoju zawsze i wszedzie daje foliowe ale bardziej moim zdaniem nie ma co przesadzac
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

To mi w korektorze imp wystarczy elektrolit a wole dołożyć do konda czy cewki na wysoki
      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Kondensatorów nie slysze wiec nie wstawiam raczej nie "lepszego" niz niebieskie jantzeny, audyn capy, vishaye
        Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Ściski się nie wbiły , ale deska z samego dołu bardziej się przesunęła niż myślałem i trochę szlifowania będzie, widocznie nie czas jeszcze na samo klejenie, ale nie myli się tylko ten co nic nie robi. Nie wiem czy buda nie zostanie w stanie surowym, bo trafił się visaton w300s i pomyślę o jakiejś budce dla niego, ale 100L myślę że zniknie w formie substolika .

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
            Kondensatorów nie slysze wiec nie wstawiam raczej nie "lepszego" niz niebieskie jantzeny, audyn capy, vishaye
            Tez uwazam, ze wystarcza
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Upgrade bg1 na bg9

Jeszcze tylko po jednym konektorze wlutować i można odpalać:

Pozdrawiam.
              Last edited by lokiec3; 28.08.2014, 13:01.

Skomentuj

Nie na temat...
                Może się czepiam, ale ładniej by wyglądało, gdyby trany były ustawione w jednej linii :) Pozdrawiam
                http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Czym wypełniacie nacięcia w "nacinanym MDFie" ?

Stosował ktoś piasek kwarcowy? Podobno bardzo dobrze są w nim wytrącane drgania.

Ściana o grubości 25mm jak się dowiadywałem ma w pomiarze lepsze parametry (izolacyjność akustyczna i tłumienie wibracji) niż mdf o grubości 60 mm (klejony z 3 warstw). Pomiar akcelerometrem.
                  Może ktoś to potwierdzić?

Czy lepiej wypełnić to poliuretanem?

Pozdr
                  Last edited by wieniu26; 28.08.2014, 18:27.

Skomentuj

A u mnie kolejna odsłona HEX-FET-a na 2 parkach IRFP xxx/xxxx .

Skomentuj

lokiec
                      Bardzo fajnie ze chcialo ci sie wzmak polutowac. (z tego co pamietam to masz juz poprawiona plytke - zworka nad tl072).
                      Mnie tez udalo sie prawie do konca doprowadzic projekt, jest kilka drobnych zmian wartosci rezystorow. Napisz mi prosze jakie bedziesz mial napiecie zasilania, rezystory przed zenerkami nalezalo by troche zmniejszyc.
                      Jak sie uda to do 2 tygodni zamieszcze finalna wersje. Pozdr.
                      Niech moc bedzie z wami.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Trafo mam 2*30 AC. Zasilacz daje z tego co pamiętam 2*43 V. Jak masz co do poprawy w tej wersji, którą mam to pisz szybko bo jak jutro przykręcę do radiatora to będzie po ptokach.
                        PS Tranzystory mocy to SA1943/SC5200. Normalnej wielkości i wcisnąłem pod płytkę (wystarczy nóżki przegiąć tak by na tranzystor zachodziły- trochę trudne wtedy jest przylutowanie tego ale da się).
                        Pozdrawiam.

Skomentuj

lokiec3
                          Te rezystory 2x10kR przed zenerkami 15V zamien na 2x5.6k lub 2x6.8k bo TL072 potrzebuje okolo 3-3.5mA na jeden op-amp.
                          Rezystorek 10R lub 4,7R separujacy mase tuz obok kondensatora wejsciowego mozna zamienic na zworke.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                            lokiec3
                            Te rezystory 2x10kR przed zenerkami 15V zamien na 2x5.6k lub 2x6.8k bo TL072 potrzebuje okolo 3-3.5mA na jeden op-amp.
                            Rezystorek 10R lub 4,7R separujacy mase tuz obok kondensatora wejsciowego mozna zamienic na zworke.
                            Te rezystory dla TL rozumiem, że wszystkie cztery od R38 do R41? Dolutuję od spodu po jednym 10k tak będzie najprościej.
                            Co da zwarcie masy sygnałowej z masą zasilania głównego?
                            Pozdrawiam.
                            Last edited by lokiec3; 29.08.2014, 14:11.

Skomentuj

Przy 50V 3x10k na zasilenie TLa też będzie ok? Nie chce mi się wszystkiego odkręcać, nawet od góry płytki mógłbym mógłbym rezy przylutować.
                              Zysk z tej zmiany to nic poza ewentualnie stabilniejszym DC na wyjściu chyba nie będzie? Myślałem też, żeby KSA/KSC przykręcić do jakiegoś kawałka alu żeby się sprzęgły termicznie.

Skomentuj

A my wlasnie testujemy grajka

Kto zgadnie co to?

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja pierdziu ale dyskoteka
                                  Pozdrawiam.

Skomentuj

Podswietlenie jest białe
                                    Tylko tak wyszło na zdjęciach

Do kompletu jest jeszcze zmieniarka oczywiście
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz
                                      Ja nawet zrobilem sobie obudowe na DIN1 do ktorej wkladam radia, zasilane zasilaczem od laptopa 15V (minus dwie diody), calosc spisuje sie fajnie.

Holgin, lokiec3
                                      Tak mozna dolutowac jeszcze jeden 10k rezystorek. Do calego grania to i tak duzo nie wniesie.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                        Ja nawet zrobilem sobie obudowe na DIN1 do ktorej wkladam radia, zasilane zasilaczem od laptopa 15V (minus dwie diody), calosc spisuje sie fajnie.
                                        Tego bal bym sie do takiego zasilacza podłączyć
                                        To kosztuje marne 4,5tys zielonych
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                          To kosztuje marne 4,5tys zielonych
                                          a wyglada jak chinski no-name
                                          jezeli to jest delikatne biale poswietlenie to nawet mi sie podoba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X