Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    To jest klocek dla informatyków majsterkowiczów

Skomentuj

Do wyboru jest wersja twarda i miękka.
      Do papierów o średnicy 150

Jeśli chodzi o sklep to każdy dystrybutor Festoola powinien to mieć. Ja swój sprowadzałem z niemiec razem z innymi maszyami.

Nie szukając długo - na Allegro coś jest LINK

Skomentuj

Nie na temat...
        podziekuje! za tyle mozna kupic tania szlifierke!

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          podziekuje! za tyle mozna kupic tania szlifierke!

Domyślałem się tej reakcji... :)

Skomentuj

Ja uzywam czegos tanszego, bo nie mam sponsora, czyli dysk z rzepem do szlifierki ( za 5zl):)
            Last edited by ruffpl; 20.02.2015, 16:24.

Skomentuj

Dwa osobne ostrza przyspawane do rurki... na fotce byla przymiarka..

Skomentuj

Nie na temat...

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                Ja uzywam czegos tanszego, bo nie mam sponsora
                ruffpl Jasne Festool to mój sponsor, mam u nich rabaty po 150 % i na dodatek jeszcze mi extra 2k zł dodają w "promocji" do każdej maszyny. Nic tylko mieć ich jako sponsora.

Generalna zasada: Jak ktoś ma....to kogoś innego boli - jak widać obowiązuje we wszystkim. To samo było z lepszymi konstrukcjami na forum.

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                  Do wyboru jest wersja twarda i miękka.
                  Do papierów o średnicy 150

Jeśli chodzi o sklep to każdy dystrybutor Festoola powinien to mieć. Ja swój sprowadzałem z niemiec razem z innymi maszyami.
                  Jeśli kogoś nie stać na festoola, lub uważa że to nieracjonalnie wydane pieniądze może taką kostkę kupić np. App która będzie 4 razy tańsza. Generalnie fajna sprawa do wykorzystywania starych krążków i nie tylko.

http://app.com.pl/products/?grid=23&gridn=3&prid=648

- - - - - aktualizacja - - - - -

http://allegro.pl/klocek-szlifierski-c-d150-mm-rzep-i5107764707.html

Skomentuj

Nie na temat...
                    A jak ktoś jest kreatywny, to wyrwie sobie żepa ze starych trampek, przyklei to kostki drewna, oszlifuje sobie w kształt dostosowany do swojej dłoni i będzie miał super ergonomiczne narzędzie za 0$ :)

Skomentuj

Takie klocki są w każdym sklepie z papierami, lakierami. Za kilkanaście pln można kupić. Ten poniżej wart max 20zł :)
                      http://sklep.lare.pl/product.php?id_product=157
                      Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Panowie, a co to za problem podkleić pod starą myszkę rzepa?
                        Jak DIY to DIY :)

Skomentuj

Marian, już bez przesady zgodzę się że 80 zeta za festoola to sporo, ale gotowy klocek podesłałem za 2 dychy.. To już chyba rzepów nie opłaca się kleić, poza tym chodzi o pasowanie do rozmiaru dysku ściernego.
                          Last edited by Marios; 20.02.2015, 22:32.

Skomentuj

NATAN, tak to będzie "sterownik" do frezarki o ile tak to można nazwać bo w rzeczywistości będzie nią sterował mach przez LPT
                            zacząłem rysować wersję drugą z oddzielnymi sygnałami enable dla każdego sterownika silnika tylko nie jestem pewien czy da to się dobrze skonfigurować w machu (jak dla mnie to mało intuicyjny program)

Dziś przyszły "giganty" :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                              Nie na temat...

ruffpl Jak ktoś ma....to kogoś innego boli

Ale mnie to nie boli. Po prostu podalem przykład jaki ja używam gdy muszę coś malego zeszlifować. Jak muszę szlifować dużo idę do sklepu i kupuję szlifierkę za 50zł. Zużyje się to wywalam i kupuję nową :). Jak potrzebuję papier ścierny do niej to nie kupuję zestawu 3 papierow z logiem bosch za 100zł ( takie mam w sklepie) tylko zamawiam na allegro za tą cenę 100sztuk :).
                              Oczywiście też bym chciał mieć Festoola...

Skomentuj

Bocian raczej nie będzie wrzucał zdjęć, więc ja wrzucę :)

Car Power Sonic 12"
                                Dziś będziemy składać obudowę :)

Skomentuj

scythe1123
                                  To bedzie cos bardzo fajnego !!
                                  Sam mam fountki i malego daytonika. Dawaj znac, wklejaj, pisz co tam sie z tym zestawem dalej bedzie dzialo.
                                  Pozdr
                                  i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                  https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Moja pierwsza konstrukcja pomału raczkuje :)

Wzmak ruszył bez problemu, prąd ustawilem na 15mV

Skomentuj

żeby tylko na gadaniu się nie kończyło, trzeba coś złożyć

Skomentuj

Eee tam wy wklejacie to ja tez wkleje :P

Gra jak miodek

szastal
                                        Daj znac jak ten RS sie sprawuje (to chyba 150 tak ??), to bardzo fajne glosniki.
                                        i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                                        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Co to za wynalazek Borys?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X