Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Rs 180 ze znanego projektu z naszego działu, na początku średnio, ale im bardziej się słucha, na razie za mało mogę powiedzieć ale kolega tu zrobił kawał chyba dobrej roboty po 3sm jestem zadowolony z przesiadki, teraz tylko sprawdzić projekt Mariana

Skomentuj

Holgin

To taki maly sprytny wzmaczek. Bardzo mi sie podobala poprzednia wersja pod nazwa B-mos (to cos z mosfetem i BJT w stopniu koncowym), postanowilem to przerobic calkowicie na CFP (complementary feedback pair, sziklai, czy komplementarny darlington, jak zwal to zwal).
      Sprzezenie zwrotne idzie bezposrednio w tor pradowy, offset ustawia sie potkiem (bardzo ladnie trzymie, doslownie kilka mV), bardzo maly prad spoczynkowy - okolo 25mA.
      Rozklad harmonicznych jest taki jak chcialem:

Czyli dominujaca H2 i nastepne ladnie wygasaja --> podobno po audiofilsku.

Bardzo mi sie ten wynalazek podoba. Musze jeszcze go doszlifowac.
      i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
      https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zdjęcia zawierają lokowanie produktu :biggrin:

Skomentuj

borys, sam nie wiem co z zestawem będzie działo, bo nie wiem z czym sparuję daytona, docelowo miał być z wooferem HiVi ale na szybko odsłuchałem ten tweeter i trochę więcej oczekiwałem. Normalnie się rozwydrzyłem usherem 9930
          Nie szybko się za to zabiorę bo jestem "na wygnaniu".
          Founteka kupiłem z ciekawości, kosztował 7$/sztukę i jest to FE83 do którego nawet datasheetu nie mogę znaleźć. Muszę uwierzyć parametrom podawanym przez parts express.
          Dziś udało mi się zdobyć zasilacz do TPA3110, więc niedługo potestuję głośniczki bez obudowy ale zawsze xD

Skomentuj

scythe
            Tego malego daytona trzeba dosc wysoko ciac (tak z 5kHz).
            Jak by tak to obmierzyc to bedzie nawet fajny zestawik - > za taka cene to chyba sie lepiej nie da

Skomentuj

Zamieszczone przez szastal Zobacz posta
              Rs 180
              No muszę odszczekać co kiedyś pisałem bo na odpowiedniej zwrotnicy potrafią zagrać średnicą

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                Zdjęcia zawierają lokowanie produktu
                co to sie dzieje... zeby monacor tak bezczelnie sie reklamowal przy pomocy piwa :p

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

co to sie dzieje... zeby monacor tak bezczelnie sie reklamowal przy pomocy piwa

Paweł S. To chyba nowy (Mariana) sposób pokazywania rozmiaru...:razz: Baj de łej przy tym głośniku to te piwo wygląda jak 0,33

Skomentuj

Nawet coś tam stoi :)
                    DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Pteterycz
                      Mozna tez ladnie podfrezowac noge jak jeszcze nie pokleiles calej podstawy

Pozdr

Skomentuj

Nie na temat...
                        Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                        Paweł S. To chyba nowy (Mariana) sposób pokazywania rozmiaru...
                        przeciez wiem :p

Skomentuj

To tylko tak postawiłem, będzie podobnie jej u Ciebie :)
                          Tylko nie mogę się zebrać...
                          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Zamieszczone przez SowaZ Zobacz posta
                            Moja pierwsza konstrukcja pomału raczkuje :)

Wzmak ruszył bez problemu, prąd ustawilem na 15mV
                            codziennie to u mnie gra:) dobry wybór

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                              Pteterycz
                              Mozna tez ladnie podfrezowac noge jak jeszcze nie pokleiles calej podstawy

Pozdr
                              Piotrek córka to istny Ty :)

Skomentuj

Zamieszczone przez kat01 Zobacz posta
                                codziennie to u mnie gra:) dobry wybór
                                Dzieki, dzisiaj polecialy pierwsze odsluchy i na moich "kolumnach" diy po przesiadce z tda2050 słychać ogromną różnice :) Tylko pojawiły sie male problemy z pradem spoczynkowym, może to wina miernika za 10zł :)

Skomentuj

No, to ja też coś wrzucę:

Zabezpieczenie z zasilacza Taza, u mnie płytka osobno ze względu na ciasnotę w obudowie, przekaźniki i płytkę do nich zrobię jak kupię gniazda wyjściowe :)
                                  Muszę tylko upewnić się, że da radę przełączyć cztery przekaźniki...
                                  Zamontowana na chwilę w obudowie na przymiarki na magnesach, w sumie wszystkie płytki w tej chwili wiszą na magnesikach

Skomentuj

dj_zibi
                                    Teraz sa dwie corki i wysokotonowki trzeba z siatka kupowac bo zwykle testu palca nie przechodza.
                                    Nastepna bedzie chyba od daytona rs28.

Skomentuj

Albo maskownice stalowe na kolumne

Skomentuj

Pawel S
                                        Mysle ze nawet elektryczny ''pasterz'' by nie pomogl na te malutkie palce
                                        Mozna jeszcze zestaw glosnikowy przykrecic do sufitu, 100% pewne ze dzieci palcow w kopolki nie beda wkladac ...

Skomentuj

Heh :), milimetrowa stal nie pomogła.
                                          Maskownice robione specjalnie w celu ochrony przed "paluszkami",montowane prawie na stałe, ehhh :).
                                          Tylko sufit zostaje.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X