Rs 180 ze znanego projektu z naszego działu, na początku średnio, ale im bardziej się słucha, na razie za mało mogę powiedzieć ale kolega tu zrobił kawał chyba dobrej roboty po 3sm jestem zadowolony z przesiadki, teraz tylko sprawdzić projekt Mariana
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Holgin
To taki maly sprytny wzmaczek. Bardzo mi sie podobala poprzednia wersja pod nazwa B-mos (to cos z mosfetem i BJT w stopniu koncowym), postanowilem to przerobic calkowicie na CFP (complementary feedback pair, sziklai, czy komplementarny darlington, jak zwal to zwal).
Sprzezenie zwrotne idzie bezposrednio w tor pradowy, offset ustawia sie potkiem (bardzo ladnie trzymie, doslownie kilka mV), bardzo maly prad spoczynkowy - okolo 25mA.
Rozklad harmonicznych jest taki jak chcialem:
Czyli dominujaca H2 i nastepne ladnie wygasaja --> podobno po audiofilsku.
Bardzo mi sie ten wynalazek podoba. Musze jeszcze go doszlifowac.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
borys, sam nie wiem co z zestawem będzie działo, bo nie wiem z czym sparuję daytona, docelowo miał być z wooferem HiVi ale na szybko odsłuchałem ten tweeter i trochę więcej oczekiwałem. Normalnie się rozwydrzyłem usherem 9930
Nie szybko się za to zabiorę bo jestem "na wygnaniu".
Founteka kupiłem z ciekawości, kosztował 7$/sztukę i jest to FE83 do którego nawet datasheetu nie mogę znaleźć. Muszę uwierzyć parametrom podawanym przez parts express.
Dziś udało mi się zdobyć zasilacz do TPA3110, więc niedługo potestuję głośniczki bez obudowy ale zawsze xD
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaRs 180
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez marian Zobacz postaZdjęcia zawierają lokowanie produktu
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
co to sie dzieje... zeby monacor tak bezczelnie sie reklamowal przy pomocy piwa
Paweł S. To chyba nowy (Mariana) sposób pokazywania rozmiaru...:razz: Baj de łej przy tym głośniku to te piwo wygląda jak 0,33
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Żółwik Zobacz postaPaweł S. To chyba nowy (Mariana) sposób pokazywania rozmiaru...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez SowaZ Zobacz postaMoja pierwsza konstrukcja pomału raczkuje :)
Wzmak ruszył bez problemu, prąd ustawilem na 15mV
Skomentuj
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaPteterycz
Mozna tez ladnie podfrezowac noge jak jeszcze nie pokleiles calej podstawy
Pozdr
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kat01 Zobacz postacodziennie to u mnie gra:) dobry wybór
Skomentuj
-
No, to ja też coś wrzucę:
Zabezpieczenie z zasilacza Taza, u mnie płytka osobno ze względu na ciasnotę w obudowie, przekaźniki i płytkę do nich zrobię jak kupię gniazda wyjściowe :)
Muszę tylko upewnić się, że da radę przełączyć cztery przekaźniki...
Zamontowana na chwilę w obudowie na przymiarki na magnesach, w sumie wszystkie płytki w tej chwili wiszą na magnesikach
Skomentuj
Skomentuj