Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Lata temu, jak brat (2 lata miał) zaczynał siać w domu zniszczenie montowałem rodzicom kino domowe jak najdalej od podłogi.
    Amplituner nad TV, kable w plastikowych rynienkach pod sufitem, subwoofer w rogu ale na wysokości 230cm, a głośniki na ścianach 11cm nad podłogą.
    Pomysł sprawdził się w 100%.
    Więc jest to jakieś rozwiązanie.

Lub maskownica z stalowej siatki, którą pokrywa materiał.

Skomentuj

Zamieszczone przez krzyzak Zobacz posta
      Tylko sufit zostaje.
      wiesz co... jak sobie przypomne co robilismy w dziecinstwie to chyba nawet sufit tu nie pomoze

Skomentuj

maskownica pognieciona, czy coś wepchnięte w dziurkę maskownicy?

myślę nad wąskimi "igiełkami" nabiurkowymi w formie TL ale jeszcze nie zdążyłem niczego oszacować, w closed głośnik by się marnował, a taki mały BR ma podbity wyższy bas

Skomentuj

Pawel masz rację, ZG 60C mojego taty nie uchowały się przede mną nawet na meblościance pod sufitem :)
          Historia lubi się powtarzać.

scythe1123, maskownica zdjęta (nie wiem jak bo sam mam problem żeby ją zdemontować)
          i zaatakowane oba głośniki, wysokotonowy powstał, kopułka przeciwpyłowa na GDNie niestety nie.
          Na szczęście nie słyszę różnicy, albo tak sobie wmawiam...

Pytanie:czy np.8-10 magnesów neodymowych 10x1,5 mm utrzymałoby maskownicę tak jak plastikowe kołki?

Skomentuj

Jak zechcą to wszystko zdemontują. Polecam edukację. Moje się nauczyły nie pchać palców. Wprawdzie po czasie jakimś, więc moje ushery mają nieco pogniecione kopułki, ale sobie myślę, że jeszcze ze 2 lata i zmienię je na nowe. Może coś fajniejszego? Wtedy może już durne pomysły trochę im przejdą. Tak sobie przynajmniej myślę :)

Skomentuj

Zawsze może się pojawić dziecko na gościnnych występach.

Skomentuj

A w drewnianym kościele cegła na głowę... Ale z tego powodu nie ma co nosić cały czas kasku, nie? Maskownica powinna wystarczyć. I edukacja żeby jednak nie demontowały.
                Na wgniecioną kopułkę przeciwpyłkową odkurzacz pomaga. Pięknie nie będzie, ale lepiej niż wgnieciona. Z wysokotonówką bym tego nie próbował :)

Skomentuj

Nie na temat...
                  Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                  Na wgniecioną kopułkę przeciwpyłkową odkurzacz pomaga. Pięknie nie będzie, ale lepiej niż wgnieciona. Z wysokotonówką bym tego nie próbował :)
                  Wysokotonówkę też można odkurzaczem wyciągnąć, ale trzeba ostrożnie do tego podchodzić i niestety trzeba liczyć się z pozostałościami po operacji w postaci załamania. Widziałem też osoby stosujące skutecznie metodę usta-usta

Skomentuj

Strach jest oddychać, a co dopiero dotykać...

Rafał, czujesz już go?

Skomentuj

Accuton?

Skomentuj

Zgadza się :)

Skomentuj

Napisz jeszcze który to.

Skomentuj

:) Drugi Rafał też już go czuje. Jaki to model?

Skomentuj

co to jest? :o

Skomentuj

Accuton AS250-8-552

http://www.accuton.de/drivers/detail...atID=8&appID=4

Skomentuj

Nieźle, 5 kafli za sztukę. Jeden masz czy 2 kupiłeś?

Skomentuj

Jeden mi nie jest potrzebny, to jest głośnik do 3-drożnej aplikacji więc posiadam parkę. Takie DIY-END dla mnie :)

Skomentuj

Nie jest ceramiczny więc nie jest tak źle
                                      Bardziej boje się średniaka

Skomentuj

Ło matko. Nerkę trzeba sprzedać, no, prawie o_O
                                        Chcesz tym ściany burzyć? o_O

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                          Takie DIY-END dla mnie
                                          Zdecydowanie! Będę kibicował projektowi, prawdopodobnie najdroższe kolumny na forum zrobisz :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X