Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Było

Jest :biggrin:

Skomentuj

Bardzo ładne, z szarym jeszcze ładniejsze :)
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

sylvek,
        Morel Excel + Prestige?

Skomentuj

ET338, W15 i L22 :)
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
            ET338, W15 i L22 :)
            Dokładnie tak. Skąd wiesz
            To szare to aluminium niby szczotkowanie i lakierowane majace nawiązywać do nóżek.

Skomentuj

48 metrów do wewnątrz kolumn. 24 metry na zewnątrz. Linki miedziane 6N Posrebrzane w Teflonie w dwóch grubościach 13AWG i 16AWG
              odpowiednio splecione odcinki 2 , 4 i 6 żyłowych przewodów, przycięcie i sklejone gotowe do konfekcji i lutowania

Ciężka do akceptacji ilość ale jak głośników w kolumnie jest 5, wszystkie zwrotnice w jednej komorze a kolumny bardzo duże to niestety tyle się nazbierało

Last edited by Zap Projekt; 22.03.2015, 21:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                Bardzo ładne, z szarym jeszcze ładniejsze :)
                Jeszcze lepsze by było gdyby dać cały front w alu :)

Skomentuj

No mogło by to fajnie wyglądać. Do tego nie jest bardzo drogie i da się obrabiać domową frezarką.
                  Może przy następnym projekcie.

Skomentuj

maleństwa, całkiem spoko sobie radzą w closed ale bardzo mało efektywności :(
                    jak w tygodniu znajdę trochę czasu to z jednej z kolumn zrobię BR do porównania

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta
                      2x 4700uF kit jest z Advance electronic. Mogą być za małe te kondensatory?
                      4700uF powinno być OK.
                      Opisz dokładniej to pykanie i czy ono jest od startu czy dopiero jak się kostka podgrzeje ?
                      Sprawdź czy ciepło jest dobrze odprowadzane od układu . Czy układ jest dobrze dociśnięty do radiatora.
                      Na scalaku jest "-" zasilania więc pewnie masz jakąś podkładkę izolującą , może tu jest problem.
                      Last edited by toopcool; 22.03.2015, 21:54.

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                        4700uF powinno być OK.
                        Opisz dokładniej to pykanie i czy ono jest od startu czy dopiero jak się kostka podgrzeje ?
                        Sprawdź czy ciepło jest dobrze odprowadzane od układu . Czy układ jest dobrze dociśnięty do radiatora.
                        Na scalaku jest "-" zasilania więc pewnie masz jakąś podkładkę izolującą , może tu jest problem.
                        Jak przekroczę pewien poziom wysterowania to jest no takie normalne pyknięcie, nie umiem tego opisać (potem przyciszam bo mi szkoda głośnika). Występuje tylko i wyłącznie przy pewnym poziomie - fakt że jak chciałem przywatować to wtedy to się działo, na co dzień ma to zasilać tonsila 25/80/1 w filmach to nie ma szans by do tego poziomu wysterowania dojść ale mnie to zdziwiło dlatego zapytałem.

Radiator nagrzewa się do normalnej temperatury. Tak mam podkładkę mikową pod TDA ale jest szansa że może się stykać z radiatorem w okolicach śrubki bo otwór w podkładce jest troszkę większy niż ten w TDA.

Po kilku minutach może 2 dałem głośno i i już było pyknięcie więc raczej kostka była zimna.
                        Last edited by Pawel074; 22.03.2015, 22:16.
                        Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

To najwyraźniej przesterowywujesz TDA . Na 8 ohm to z TDA masz jakieś 35W , to trochę mało żeby 12 cali napędzać . Nawet na TONSILA to nie ma co męczyć TDA.
                          Last edited by toopcool; 22.03.2015, 22:17.

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                            6N Posrebrzane w Teflonie
                            Ile GHz będziesz tam przesyłał ze teflon potrzebny na izolacje :)

Skomentuj

Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta
                              To najwyraźniej przesterowywujesz TDA .
                              Możliwe bo sygnał był bezpośrednio z CD z amplitunera nie ma szans by miał takie wysterowanie. Więc pewnie takie są możliwości tego wzmacniacza.
                              Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048

Skomentuj

Zamieszczone przez mglinski Zobacz posta
                                No i obowiązkowo o wszędobylskiej sierści i możliwości przewracania podłogówek

Gdzie tam sierści ? najgorsze są pazury w razie jakby się ześlizgiwał to ...
                                Dlatego mam skośną górę w monitorach

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                                  Dlatego mam skośną górę w monitorach
                                  Też z tego samego powodu chciałem zrobić skośną górę, ale sobie odpuściłem.
                                  Najgorsza jest TL z niezabezpieczonym otworem na górze. Rozbierałem stare obudowy i nie mogłem się nadziwić, ile w nich rupieci było. Głównie kocich zabawek... :)

Skomentuj

A ja przez ostatnie miesiące popełniam taką duża obudowę wzmacniacza i sprzętu audio RTV :biggrin:

Twór powstał z surowej płyty wiórowej z odzysku z przekładek za grosze i oklejony fornirem hebanowym. Pokryty został 2 warstwami Osmo wosku. Juz coraz bliżej końca :)

Jeszcze tylko froncik na CNC z grawerami i wycieraczkami i gałki (bo te sa otwornica na szybko z dechy jakiejs wycięte :rotfl: ) i pare drobiazgów wykończeniowych typu blaszek miedzianych na kabelki oraz lewy i jestem happy.

Pare fotek z prac :)

Skomentuj

Zabudowa fajna, o czymś podobnym też myślałem.

Wzmacniaczami samochodowymi zasilasz kolumny w domu?

Skomentuj

Jednym wzmacniaczem XETEC P2 EVO. To drugie to DAC Nakamichi :)

Skomentuj

A czy to CA czy HA łączy je jedno. Mają grać :) i w tym przypadku bardzo dobrze wywiązują sie z tego zadania :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X