Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaET338, W15 i L22 :)
To szare to aluminium niby szczotkowanie i lakierowane majace nawiązywać do nóżek.
Skomentuj
-
48 metrów do wewnątrz kolumn. 24 metry na zewnątrz. Linki miedziane 6N Posrebrzane w Teflonie w dwóch grubościach 13AWG i 16AWG
odpowiednio splecione odcinki 2 , 4 i 6 żyłowych przewodów, przycięcie i sklejone gotowe do konfekcji i lutowania
Ciężka do akceptacji ilość ale jak głośników w kolumnie jest 5, wszystkie zwrotnice w jednej komorze a kolumny bardzo duże to niestety tyle się nazbierało
Last edited by Zap Projekt; 22.03.2015, 21:21.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaBardzo ładne, z szarym jeszcze ładniejsze :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz posta2x 4700uF kit jest z Advance electronic. Mogą być za małe te kondensatory?
Opisz dokładniej to pykanie i czy ono jest od startu czy dopiero jak się kostka podgrzeje ?
Sprawdź czy ciepło jest dobrze odprowadzane od układu . Czy układ jest dobrze dociśnięty do radiatora.
Na scalaku jest "-" zasilania więc pewnie masz jakąś podkładkę izolującą , może tu jest problem.Last edited by toopcool; 22.03.2015, 21:54.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toopcool Zobacz posta4700uF powinno być OK.
Opisz dokładniej to pykanie i czy ono jest od startu czy dopiero jak się kostka podgrzeje ?
Sprawdź czy ciepło jest dobrze odprowadzane od układu . Czy układ jest dobrze dociśnięty do radiatora.
Na scalaku jest "-" zasilania więc pewnie masz jakąś podkładkę izolującą , może tu jest problem.
Radiator nagrzewa się do normalnej temperatury. Tak mam podkładkę mikową pod TDA ale jest szansa że może się stykać z radiatorem w okolicach śrubki bo otwór w podkładce jest troszkę większy niż ten w TDA.
Po kilku minutach może 2 dałem głośno i i już było pyknięcie więc raczej kostka była zimna.Last edited by Pawel074; 22.03.2015, 22:16.Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Branża Zobacz posta6N Posrebrzane w Teflonie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toopcool Zobacz postaTo najwyraźniej przesterowywujesz TDA .Preamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mglinski Zobacz postaNo i obowiązkowo o wszędobylskiej sierści i możliwości przewracania podłogówek
Gdzie tam sierści? najgorsze są pazury w razie jakby się ześlizgiwał to ...
Dlatego mam skośną górę w monitorach
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaDlatego mam skośną górę w monitorach
Najgorsza jest TL z niezabezpieczonym otworem na górze. Rozbierałem stare obudowy i nie mogłem się nadziwić, ile w nich rupieci było. Głównie kocich zabawek... :)
Skomentuj
-
A ja przez ostatnie miesiące popełniam taką duża obudowę wzmacniacza i sprzętu audio RTV :biggrin:
Twór powstał z surowej płyty wiórowej z odzysku z przekładek za grosze i oklejony fornirem hebanowym. Pokryty został 2 warstwami Osmo wosku. Juz coraz bliżej końca :)
Jeszcze tylko froncik na CNC z grawerami i wycieraczkami i gałki (bo te sa otwornica na szybko z dechy jakiejs wycięte :rotfl: ) i pare drobiazgów wykończeniowych typu blaszek miedzianych na kabelki oraz lewy i jestem happy.
Pare fotek z prac :)
Skomentuj
Skomentuj