Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Xetec p2 evo to druga edycja tego wzmaka
    Napchany kostkami bb i innymi hijendami
    Ma 220w na kanał przy 4 omach
    Topowy model z całej kolekcji
    Waga ponad 6kg i poprostu duży jest

Nakamichi ma wejście coaxialne i zbudowany jest na bb 1700
    Cieżko mu dźwiękiem dorównać aktualnym sprzętem
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ale kolumny w gołym MDF :thumbsup:

Skomentuj

Dzieki Łukasz za tak wyczerpujący opis :)

Kolumny to akurat w obecnej chwili skrzynki testowe czekające aby zastąpić je jakimiś godniejszymi pudłami :) na wszystko przyjdzie czas :)

Rzutem na taśmę co by tak ostro nie raziły po oczach surowy mdf pociągnięty został bejca hebanowa :lol: jesli po oklejaniu reszty mebli (baru, stolika itd) zostanie mi troszke forniru pewnie i skrzynki testowe na szybko tez pociagne z liścia :lol:
        Na obecna chwile straszą w takiej postaci

Last edited by Przemcio; 23.03.2015, 19:36.

Skomentuj

Poczernij wkręty, chyba że też tymczasowe.

Wie ktoś czy warto iść w ES9023?
          Mam dość mocno modułowy DAC, CS8416 jest na osobnym PCB, więc teścik z podrzuceniem innej kości DACa sprowadza się do dorobienia PCB ze samą aplikacją kostki przetwornika.
          Aktualny AD1852 nawet z filtrem na zwykłych elementach gra spoko, co do filtra to jest na zwykłych elementach, ale górka w okolicach 0.5dB na 15kHz mi nie przeszkadza, szum pomijalny.

ES9023 to ciekawa kość, bo ponoć starczy to zasilić i podać I2S.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
            Poczernij wkręty, chyba że też tymczasowe.
            .
            Całe pudła łącznie z wkrętami sa bardzo tymczasowe. Jedyne co moga dostać to ramka z misiowej izolacji jako upgrade :lol: jak w wersji beta przed malowaniem :lol:

Skomentuj

Zamieszczone przez Przemcio Zobacz posta
              Kolumny to akurat w obecnej chwili skrzynki testowe czekające aby zastąpić je jakimiś godniejszymi pudłami
              Jak na taką prowizorkę, to wyglądają naprawdę fajnie. Brutalizm w czystej postaci

Skomentuj

Przemek a to to na srodku miedzy wzmakiem a daciem to co to to?
                Te takie sterczące :)
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

A takie tam pare (76 chyba :lol: ) Rubycon-ów ZL się zaplątało :) bo reszta tak nie sterczy :lol:
                  Last edited by Przemcio; 23.03.2015, 20:28.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                    ES9023 to ciekawa kość, bo ponoć starczy to zasilić i podać I2S.
                    Ta kosc brzmi dosc specyficznie. Gra bardzo lekko i chlodno. Nie z kazdym sprzetem sie zgra. Testowalem to: http://hifimediy.com/sabre-dac-uae23

Skomentuj

Szybkie pytanie Panowie.

Mam zamiar robić SUB na Dayton Audio RSS390HF-4 15" Reference HF 4 Ohm i miałem zamiar zakupić do tego panel Hypex DSS 4.0 400W w Akustyku. Jeszcze kilka tygodni temu panele były na stronie ( starej ). Dziś miałem zamiar zamawiać zabawiki, wchdzę na stronę - strona zmieniona i paneli BRAK. Dzwonię i pan mi mówi, że niestety nieprowadzą już tego.

Podajcie mi proszę jakiś sklep gdzie można go kupić, lub alternatywę Hupex'a, która da radę przy tym głośniku. W grę wchodzi tylko firmowy produkt. Zdaje sobie sprawę że w loudspeakersshop są panele - największy to 300W i jest droższy od byłej oferty na Hypexa DS4 w Akustyku.

Skomentuj

https://www.hypexshop.com/

Skomentuj

Dzięki tomekk_ , niestety DS 4.0 jest w tej chwili out of stock :(

Skomentuj

zobacz w lautsprechershop.de, napewno maja na stanie ale nie wiem jak z cena, czy sie bedzie oplacac :)

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh
                              Ta kosc brzmi dosc specyficznie. Gra bardzo lekko i chlodno. Nie z kazdym sprzetem sie zgra.
                              Jeśli nie jest drażniąca, to chyba skuszę się za tą cenę. 44.1kHz mi starczy, więc jak mi nie podejdzie w DACu, to może powstanie jakiś projekt budżetowej mini karty na ES9023+PCM2706, bo w głównym systemie źródło idzie po SPDIF.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                                Ta kosc brzmi dosc specyficznie. Gra bardzo lekko i chlodno. Nie z kazdym sprzetem sie zgra. Testowalem to: http://hifimediy.com/sabre-dac-uae23
                                Moim zdaniem ta kość raczej nie gra :-) Jest mało detaliczna.. jakieś wyostrzone brzmienie.. mało naturalne.

Skomentuj

A jak z szumami? Słychać coś na pełnej głośności? Robiąc taki test ze zintegrowaną można obnażyć badziewne zasilanie albo po prostu kiepskie kości (nawet stary SB z DACiem Philipsa dawał różnicę).

Skomentuj

Znów krok do przodu

Skomentuj

Fajny odkurzacz, mam identyczny :)

Skomentuj

A i dywanik/ręczniczek z PKSu

Skomentuj

piotr f. o wylocie nie zapomniales ? :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X