Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
    Kaka to żadna nowość ta książka
    Ma juz ok 15 lat
    I ciężki kawałek lektury
    Ale powodzenia
    Wiem. Jest nowa dla mnie - dopiero ją odebrałem Może i ciężka, ale ciekawa. Dla mnie dobrze napisana książka nie ma daty ważności

Skomentuj

Właśnie, co do cen zależnych od IP, wiecie jak można dostać się na tą stronę przez polskie proxy, bo w US ta strona jest ciągle : "In order to perform site maintenance, our online shop has shut down temporarily. We apologize for the inconvenience and ask that you please try again later."

Skomentuj

Poszukaj w google jakiejs strony do zmieniania proxy(nie pamietam nazwy)/ wybierz kraj (czesto jest kilka do wyboru bez logowania sie, czy oplat za dostep) i wklej do niej twojego linka

Skomentuj

Cholera, rzeczywiście spora podwyżka, zastanawiałem się nad SB15NRXC30-8 i wavecorem 10 i podrożały po 20zł każdy : (

Skomentuj

A po co Ci wavecor do tego SB15? SB26 gra praktycznie tak samo i masz dwie zwrotnice pod ten zestaw.

Skomentuj

Aaa ojro coraz tańsze. ..

Skomentuj

Jak tylko jakiś model SBA przestaje być dostępny w audiowitowa to zaraz cena idzie w górę. Wkurzające jest takie spekulowanie. Albo obniżki żeby wypchnąć jakiegoś bubla.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Jest jakiś dobry zagraniczny sklep z głośnikami?

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                  Jest jakiś dobry zagraniczny sklep z głośnikami?
                  może ten
                  http://www.lautsprechershop.de/index_hifi_de.htm
                  albo ten
                  http://www.intertechnik.com/

Skomentuj

Chciałem po prostu usłyszeć tak zachwalanego wavecora.
                    Teraz po twojej wypowiedzi SB26 podrożeje ;D
                    Właśnie zastanawiam się nat XT25SC90-04 kupić do jakiegoś małego zestawu. Nie chciałby ktoś parki? Bo jak zamówię 4 głośniki to jest 2,5$ taniej więc wychodzi 72zł za głośnik.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
                      Chciałem po prostu usłyszeć tak zachwalanego wavecora.
                      Teraz po twojej wypowiedzi SB26 podrożeje ;D
                      E tam, 27TBFC niby taki hi-end a zobacz, trzyma swoją cenę.
                      Jak przestaną kupować Wavecora to znów potanieje :)
                      Wavecor jest spoko, ale teraz po podwyżce już bym wolał wziąć HDS-a, nawet z ciekawości gdyż go nie słyszałem.
                      W dodatku zobacz jak wyglądają Wavecory a jak Scany, albo nawet ten SB26 :)

Jeśli tak bardzo chcesz posłuchać tego Wavecora, to ja w niedalekiej przyszłości będę go sprzedawał... ale jak na razie nie mam pomysłu co kupić na wymianę.
                      Last edited by marian; 15.04.2015, 18:47.

Skomentuj

marianie sporo fajnych kopułek jest więc i dużo fajnych pomysłów

Teraz już wavecory są mało opłacalne lepiej dołożyć do sba

Skomentuj

29rdc :)

Tak się składa że mam HDSa, wavecora, 27TBC/G, SB26STC, 29RDC i inne więc mogę zrobić porównanie :flapper:
                          Last edited by dolphin123; 15.04.2015, 19:54.

Skomentuj

Głośników to Ty masz dużo, tylko nic z nimi nie robisz :P
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

dolphin123 to czekamy na porównanie

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                Tak się składa że mam HDSa, wavecora, 27TBC/G, SB26STC, 29RDC i inne więc mogę zrobić porównanie
                                To od razu porównaj te wszystkie do Revelatora 970000.
                                Ja go słyszałem w Xavianach, dla mnie jeden z najlepszych dźwięków (choć były przecież droższe konstrukcje na AS).
                                A jeśli nie ma porównania, to dobrze, przynajmniej nie będę sobie tymi tańszymi zawracał głowy tylko od razu kupię Revelatora.

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                  Głośników to Ty masz dużo, tylko nic z nimi nie robisz :P
                                  W przyszłym tygodniu kończę 4 zestawy :P

PS. Dzisiaj dojechały szpilki illuminatora, alu Vifka d25ag i dx25-59-04. I na wszystko jest plan :flapper:
                                  Last edited by dolphin123; 15.04.2015, 21:04.

Skomentuj

Ja ciągle się łudze że po zrobieniu al170 i hdsa przestanę myśleć i klepac następne, no chociaż na dłuższą chwilę

Skomentuj

29rdc :)

Tak się składa że mam HDSa, wavecora, 27TBC/G, SB26STC, 29RDC i inne więc mogę zrobić porównanie :flapper:
                                      Zrob wreszcie te porownanie Ja mialem ten sam zestaw + jeszcze dwie inne kopulki i wszystko ladnie uszeregowalem

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      To od razu porównaj te wszystkie do Revelatora 970000.
                                      Ten ss to poziom SB29 oraz HDSa tylko cieplejszy, lagodniejszy i mniej detaliczny.

Dzisiaj dojechały szpilki illuminatora
                                      Kiedy mozesz mi je pozyczyc, abym polaczyl z accutonem nim go wysle do nabywcy?

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                                        Ten ss to poziom SB29 oraz HDSa tylko cieplejszy, lagodniejszy i mniej detaliczny.
                                        SB29 słyszałem, grał ale jako takiego szału nie było, a źródło i wzmacniacz był dobry.
                                        No to ja już nie wiem ile trzeba wydać na głośnika aby znacznie przebić:

Ciepłego i łagodnego właśnie szukam, ale mniej detalicznego nie chcę.

Może Morel?
                                        Last edited by marian; 15.04.2015, 22:09.

Skomentuj

Mam trochę inne zdanie:) Jest łagodniejszy ale detalicznością na pewno nie jest na tym poziomie co hds i 29rdc :) Nie mniej przy dzisiejszych cenach tu na forum, patrzymy przez pryzmat cena/jakość, aby ten stosunek był najwyższy i sb i dzisiejszy peerless chyba leją do 400zł wszystko dookoła takie mam wrażenie. Oczywiście zajrzymy na audiofilskie as i tam będzie harpia, która 27TBFC/G uznaje za głośnik najlepszy do tysiaka, wielu pisze to samo. Tam też jesdnym z "Bogów" jest nadal XT25 której nie da się słuchać poniżej 3-3,5kHz, ale ludzie ją uwielbiają..
                                          Kiedy mozesz mi je pozyczyc, abym polaczyl z accutonem nim go wysle do nabywcy?
                                          Nie wyciągnę ich z kolumn...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X