Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zaszalałem i porwałem się na 22SCX, zanim zrobię obudowę, to pewnie przetwornik sobie poleży sporo czasu, ale mam kilka pytanek żeby nie zwalić tej konstrukcji:
-starczy wiórowa 20mm?,
-jakieś wzmocnienia?,
-proponują 30L@35Hz, ale mi lepiej wypadło 30L@40Hz (-3dB w okolicach 42Hz, znikome podbicie 0.17dB),
-iść od razu w napęd 200W/8Ohm, czy raczej nie ma sensu do tego głośniczka? Wszak SPL nie najgorszy.
Do tego zastosowania lepiej BG7 czy Uni? (Oba bym najchętniej przetestował, ale w ostatnich miesiącach brak czasu.)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaZaszalałem i porwałem się na 22SCX, zanim zrobię obudowę, to pewnie przetwornik sobie poleży sporo czasu, ale mam kilka pytanek żeby nie zwalić tej konstrukcji:
-starczy wiórowa 20mm?,
-jakieś wzmocnienia?,
-proponują 30L@35Hz, ale mi lepiej wypadło 30L@40Hz (-3dB w okolicach 42Hz, znikome podbicie 0.17dB),
-iść od razu w napęd 200W/8Ohm, czy raczej nie ma sensu do tego głośniczka? Wszak SPL nie najgorszy.
Do tego zastosowania lepiej BG7 czy Uni? (Oba bym najchętniej przetestował, ale w ostatnich miesiącach brak czasu.)
Skomentuj
-
To ten głośnik http://stx.pl/w-stx-8-1-5-200-8-f-s-...uplikat-1.html , ma 8Ohm, więc bez mostka potrzebowałbym dużego napięcia zasilania, na tą chwilę mogę go poczęstować 80W/8Ohm, po zrobieniu budy zobaczę co z tego wyjdzie.Last edited by ampli; 25.04.2015, 21:57.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brencik Zobacz postaMosty sa budowane z cieniutkich kratownic i nic sie nie dzieje, nie tzreba dawac 32mm do obudowy BR.
Skomentuj
-
Most nie może byc absolutnie sztywny. Musi być zachowana podatność na ugięcie i skrecenia, nie mówiąc o tym ze w zależności od warunków pogodowych most zmienia swoja długość. Natomiast perfekcyjna obudowa ( jak np aluminiowe magico) projektowane sa tak aby osiągnąć jak najwieksza sztywność, szczególnie ze sa to kolumny zamknięte.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaGdzieś ktoś się upierał że lepiej cienkie ściany i wzmocnienia niż gruba płyta bez wzmocnieńale 10mm to trochę przegięcie do 12 cali
Skomentuj
Skomentuj