Wklejał ktoś może neodymy w MDF? Zastanawiam się czego najlepiej użyć. Najbardziej mi pasuje zwykła kropelka.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez kaka22 Zobacz postaBez przesady. U mnie 18 revelator gra na HP50 i nawet gdy kręce gałą daleeeko to żadnego furkotu nigdy nie było.
Testowałem je w 3 objętościach,kilku strojeniach i bez przesady z 10 zwrotnicach.Zbudowałem im nawet budki testowe z szczelinowym br.
Osobiście nie znam kolumn na revelatorach w których by był użyty br o średnicy 43mm.
Może po prostu słuchasz lekkiej nutki?
Wklejam dwie fotki pokazujące jak wygląda prędkość przepływ powietrza w br HP50 44mm i HP70 60mm,przy głośnym słuchaniu.
Objętość jak w projekcie Rafała,czyli 18l,strojenie 42Hz.
Dodam tylko że sytuacja jeszcze bardziej się pogarsza,wraz ze wzrostem objętości obudowy.
https://diyaudio.pl/i/16350/b64ec0bf...1430952387.jpg
https://diyaudio.pl/i/16350/c8f92555...1430952387.jpg
Kolego swiety1337,mój wpis dotyczący br w Twoich kolumnach ,wynikał tylko i wyłącznie z chęci pomocy.
Myślę że lepiej jest wprowadzić ewentualne poprawki na surowych obudowach a nie gdy będą już polakierowane.
Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kaka22 Zobacz postaZazwyczaj słucham muzyki, nie generatora :P
Skomentuj
-
Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz postaOkej. Lonevolf będę miał podobną maskownicę do Twojej. Ile magnesów i jakich dałeś na maskownicę? Jak głęboko je osadzałeś w MDF? Czy ramkę maskownicy masz z metalu, czy po prostu też w niej osadzałeś magnesy?
Skomentuj
-
Dzięki lonevolf.
Dobrze wykombinowałeś z tą ramką. Ja mam zrobioną fazę 2mm na MDF grubości 6mm, w ramach skosu. Magnesy fi6x4 na front oraz fi6x3mm w ramkę. Mam 8szt. na obwodzie. Twoje są słabsze, ale za to masz więcej. Dobrze ona się trzyma kolumny?
Zamieszczone przez jacky72 Zobacz postaKolego swiety1337,mój wpis dotyczący br w Twoich kolumnach ,wynikał tylko i wyłącznie z chęci pomocy.
Myślę że lepiej jest wprowadzić ewentualne poprawki na surowych obudowach a nie gdy będą już polakierowane.
Pozdrawiam.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz postaDobrze ona się trzyma kolumny?
tak na szybko pomysł się zrodził i od ręki wszytko wycinałem jak czas będzie to się może nowe zrobi ale pewnie szybciej nowe kolumny wystrugam niż te maskownice:flapper:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaNie widziałeś glosnika przyczepionego na trytytke?:p
Wrzuć dla potomności ze tak też można :)
Skomentuj
-
pany rzucie okiem taki stolik chcę ogarnąć w sobotę jadę po kantówki plus takie płyty marmurowe 88x17,5 cm tylko mam dylemat bo same płyty to koło 100kg!!! kantówka ma 98x98mm i się zastanawiam czy taką wysokość jak na obrazku zostawić 87cm czy zrobić mniejszy a np szerszy tak żeby dwa klocki weszły na półkę i waga się zmniejszy o połowę
powiedzmy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Przemcio Zobacz postaA co termoglut się skończył? :)
Wrzuć dla potomności ze tak też można :)
Termoglut sie nigdy nie skończy
Jest jeszcze prawie cała paleta (bez zartow)
Ale tu by sie glut nie sprawdził
Glosnik ma spore wgłębienie z tylu
Nie tym razemJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaTermoglut sie nigdy nie skończy
Jest jeszcze prawie cała paleta (bez zartow)
Ale tu by sie glut nie sprawdził
Glosnik ma spore wgłębienie z tylu
Nie tym razem
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaNie widziałeś glosnika przyczepionego na trytytke?:p
Chodziło po prostu o aktualne foty a nie przeterminowane :p
Skomentuj
Skomentuj