Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To miejsce już zarezerwowane @szastal (jeśli rozumiesz uruchomienie i słuchanie i-AMP'a)
    zobacz posty w tym temcie

Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Nie na temat...
      Oczywiście, że pierwszy jest taz na nowych płytkach
      http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
        Jak to gra w porównaniu z jakimis firmówkami vintage?
        Z vintage nie porównywałem ale ostatnio klon 450 zmiótł monobloki lampowe Phast,nie wspomnę już o moich budżetowych amplitunerach i Uniampie :)

Ataku klonów ciąg dalszy ;

klon przedwzmacniacza Accuphase C2810 by nerwowyx

Skomentuj

Zamieszczone przez freedi Zobacz posta
          Z vintage nie porównywałem ale ostatnio klon 450 zmiótł monobloki lampowe Phast,nie wspomnę już o moich budżetowych amplitunerach i Uniampie :)

Ataku klonów ciąg dalszy ;

klon przedwzmacniacza Accuphase C2810 by nerwowyx
          I jak gra to pre, byłem na początku na niego zapisany ale jakieś cuda wychodziły, najpierw robił zwrot przelewu, później od nowa i w końcu zrezygnowałem.

A swoją drogą ciekawe jak e450 wypadnie w porównaniu z ostatnimi projektami borysa

Skomentuj

Dopieszczanie mojej E450 :-)

Skomentuj

Słyszałem to pre w jeszcze pierwszych,prototypowych wersjach i już po dopracowaniu projektu.
              Jak gra ?
              Razem z klonem p7100 jest bardzo dobrze:więcej innych dźwięków,szczególnie w wyższym paśmie...więcej detali ale podanych bardzo subtelnie i wyrafinowanie.
              Słuchałem i dlatego robię jako dopełnienie systemu.

tutaj u kolegi z p7100 w mostku
              Last edited by freedi; 21.06.2015, 20:37.

Skomentuj

uskutecznianie słuchania dac-a w praktyce

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                  Dopieszczanie mojej E450 :-)

Widzę że masz ta samą wersję pcb e450 z dzielonymi masami A,B,C, te duże kondensatory wej. jatnzeny nie robią czasem za antenę szczególnie ten blisko trafka zalewnego?

Skomentuj

Zamieszczone przez jaman7 Zobacz posta
                    Widzę że masz ta samą wersję pcb e450 z dzielonymi masami A,B,C, te duże kondensatory wej. jatnzeny nie robią czasem za antenę szczególnie ten blisko trafka zalewnego?
                    Oby nie, wyjdzie przy testach :-) Ogólnie one są bliżej pokrywy więc nie powinny, mają parę dobrych cm do zasilacza czy do trafka.
                    Last edited by Adam_85; 21.06.2015, 21:45.

Skomentuj

- - - - - aktualizacja - - - - -

btw co tam potrzeba oprocz samych koncowek mocy, chodzi mi o to co tam w zbiorowych zamowieniach bylo jeszcze skladane, plytka protektora ze wszystkimi zabezpieczeniami? wszystkie stopnie sa na wspolnej plytce stopnia koncowego?
                      chodzi o Klona Accu E-450
                      Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

chodzi o Klona Accu E-450
                        Wszystko masz na plytkach koncowek, dodatkowo potrzebne jest: trafo , 2 zasilacze(mocniejszy do nizszych napiec, slabszy do wyzszych), zabezpieczenia i soft start. Zeby fajnie to zagralo odradzam opki jrc, ja teraz jestem mega zadowolony z lme49990.

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85 Zobacz posta
                          lme49990
                          Sensowny wybór. Bardzo dobre parametry, sam takich używam do przedwzmacniacza na MDAC'u :)

Skomentuj

Jeszcze niedawno pomiedzy JRC, NE5532 a innymi cudakami za 10x badz wieksza kase nie bylo nawet najmniejszej roznicy, a tu nagle taki LME gra lepiej?
                            Nie spodziewalem sie tego po tym forum

Skomentuj

LME ma po prostu świetnie parametry. NE5532 to też bardzo dobry wzmacniacz operacyjny, szczególnie jak uwzględniamy cenę.

Tu nie chodzi o to co lepiej gra. Po prostu te wzmacniacze operacyjne są sensowne w wyborze z technicznego punktu widzenia.

Skomentuj

tylko że lme49990 jest to pojedynczy oamp a wej oamp w e450 musi być podwójny.

Skomentuj

http://allegro.pl/przejsciowka-z-2sz...235785905.html

Po prostu kupujesz podwójne. Następna sprawa, niech komuś nie wpadnie do głowy wymieniać wzmacniacz operacyjny w DC serwie od E-450.

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Potaniały coś. Rok temu z 100zł zapłaciłem za podwójnego LME49990
                                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                      Następna sprawa, niech komuś nie wpadnie do głowy wymieniać wzmacniacz operacyjny w DC serwie od E-450.
                                      Nie tak do końca.
                                      Formalnie dc servo przyjmuje cały sygnał audio na siebie i powinien być to dobry wzmacniacz audio .
                                      Precyzyjne czy też jakieś uniwersalne czy kiepskie pokroju tl07X/08X mają stopień wyjściowy pracujący z bardzo małym prądem w klasie B .
                                      Może to powodować, że sygnał z serwa ze zniekształceniami skrośnymi będzie wchodził nam dalej na układ .
                                      A że dc servo nie znajduje się w pętli sprzężenia zwrotnego wzmacniacza te zniekształcenia nie będą przez nią korygowane i mogą znaczenie odbić się na siągach wzmacniacza .
                                      Oczywiście zależy tutaj mocno od detali konstrukcji .
                                      W przypadku accu chyba to servo o ile dobrze pamiętam steruje dość niską rezystancją .
                                      Dla 7100 jest tam chyba koło 4kom co dla niektórych wzmacniaczy jest już sporym obciążeniem .
                                      Zobacz sobie też na oscyloskopie jak będziesz miał chwile jaki sygnał jest na wyjściu dc serva .
                                      Mimo, że częstotliwość odcięcia będzie położona na pojedynczych Hz filtrem 1 rzędu nie da się wszystkiego pozbyć .

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                                        Jeszcze niedawno pomiedzy JRC, NE5532 a innymi cudakami za 10x badz wieksza kase nie bylo nawet najmniejszej roznicy, a tu nagle taki LME gra lepiej?
                                        Nie spodziewalem sie tego po tym forum

Roznice w grze opkow beda slyszalne z prostego powodu, parametry to jedno, ale dopasowanie ukladu w ktorym maja pracowac to drugie. To slychac tak samo jak czuc roznice miedzy 120 a 150km w tym samym aucie czy to sie komus podoba czy nie. Zreszta podrob tez pelno na rynku, mam w domu 5532... To poza basem ma cale pasmo w tyle.. ale chaluny:-)
                                        Last edited by Adam_85; 22.06.2015, 22:00.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          @raven1985

Jak zawsze doceniam Twoją wypowiedź, dzięki :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X