Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Formatki cięte pod kątem ręcznie, tarnikiem, bez rzadnych prowadnic itp.
    raz robilem testy z frezowaniem na 45*
    strasznie dlugo, syfu mnostwo a efekt taki sobie...
    tak wiec podziwiam zapal

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      tak wiec podziwiam zapal
      I to w jakieś 20 min... 4 utwory Metaliki

...a może dlatego że to Metallica... ciekawe ile by mi to zajęło gdybym słuchał np. Slayera :lol:

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
      Do srodka sie nie liczy
      Oj tam oj tam :p

Skomentuj

Nie na temat...
        Ze slayerem, to bys tarnik zajechal :P

Skomentuj

Grawer zrobiony. Strzeliłem małą gafę. INPUT LEFT z obu stron :P.
          Na szczęście będzie poprawione. Na żywo wygląda jeszcze lepiej.

Skomentuj

Nie na temat...
            Zamieszczone przez marian Zobacz posta
            Budy testowe do Usher 8137a + 9950.

Formatki cięte pod kątem ręcznie, tarnikiem, bez rzadnych prowadnic itp. :)
            nie lepiej kamieniem :flapper:

Skomentuj

Ale ladne panele robicie!!! Az slinka cieknie.
              Ja sie tez nie obijam, oj nie nie.
              Tak wyglada najmniejszy 100W wzmak jaki zrobilem, 5cm na 4.6cm, w koncowce laterale od Hitachi/Renesas'a, sprzezenie pradowe, tylko kilka elementow w torze audio, nie wymaga zabezpieczenia zwarciowego.
              MiniCFP dobrze wyglada na papierze i nie tylko. Cieply troche podkolorowany dzwiek z delikatna gora.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta
                Grawer zrobiony. Strzeliłem małą gafę. INPUT LEFT z obu stron [emoji14].
                Na szczęście będzie poprawione. Na żywo wygląda jeszcze lepiej.

To grawer czy jakis sitodruk ? Jaka to powłoka ?

Skomentuj

Blacha aluminiowa 1050A, grubość 3mm. Malowanie proszkowe RAL 9005, struktura drobna. Grawer robiony laserem 60W. Tak naprawdę została wypalona farba. Kumpel to dobrze ogarnął, nie spodziewałem się takiego efektu :).

Skomentuj

Tak czułem ze słowo grawer średnio tu pasuje :p
                    Faktycznie efekt świetny

Skomentuj

Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta
                      Grawer robiony laserem 60W. Tak naprawdę została wypalona farba. Kumpel to dobrze ogarnął, nie spodziewałem się takiego efektu .
                      czy owy kumpel swiadczy uslugi innym? pewnie nie jeden by tak chcial

ja wyzej pokazalem grawer frezem, ktory ma swoje ograniczenia
                      kolejny zrobie wlasnie na laserze i szukam doswiadczonej osoby (nie zeby to bylo zaraz )

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                        Nie na temat...
                        Ze slayerem, to bys tarnik zajechal :P
                        a z Połomskim skończył w maju...

Skomentuj

Nie na temat...
                          Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                          Panowie, nazwa I-AMP ogólnie odnosi się do modułowego wzmacniacza z rozdzielonym stopniem napięciowym od stopnia prądowego.
                          O, a ja myślałem że to unikalna nazwa Borysa.

Skomentuj

Nie na temat...
                            Zamieszczone przez Przemek Zobacz posta
                            a z Połomskim skończył w maju...
                            Zaraz będę robił frezy i tak jakoś mam ochotę dziś na St. Anger (dawno tej płyty nie słuchałem).
                            Ciekawe czy wyjdą nieposzarpane

Last edited by marian; 08.03.2016, 10:02.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              czy owy kumpel swiadczy uslugi innym? pewnie nie jeden by tak chcial

ja wyzej pokazalem grawer frezem, ktory ma swoje ograniczenia
                              kolejny zrobie wlasnie na laserze i szukam doswiadczonej osoby (nie zeby to bylo zaraz )
                              Pewnie :).
                              Mam nadzieję, że nie jest to wbrew regulaminowi. Oto mail do niego one@gd.home.pl.

Skomentuj

Nie na temat...
                                Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                                Panowie, nazwa I-AMP ogólnie odnosi się do modułowego wzmacniacza z rozdzielonym stopniem napięciowym od stopnia prądowego.
                                Bardzo sie ciesze ze powstaja nowe rzeczy na forum, super ale mnie nawet nie .................z tymi nazwami (jak ktos potrafi wymyslec projekt wzmacniacza to z nazwa projektu sobie napewno poradzi :) )
                                . Ja mam cala serie i-AMP i-SMPS i i-PSU i tak bede nazywal wszystkie swoje projekty. i czy I tam jest nie bez powodu.

Pozdr
                                Last edited by lklukasz; 08.03.2016, 13:03.

Skomentuj

Nie na temat...
                                  Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                                  Bardzo sie ciesze ze powstaja nowe rzeczy na forum, super ale mnie nawet nie wkurwiajcie z tymi nazwami (jak ktos potrafi wymyslec projekt wzmacniacza to z nazwa projektu sobie napewno poradzi )
                                  . Ja mam cala serie i-AMP i-SMPS i i-PSU i tak bede nazywal wszystkie swoje projekty. i czy I tam jest nie bez powodu.
                                  Przecież Raven dla żartów nazwał swój projekt "IAMP" aby wskazać modułową budowę i właśnie to wyjaśniłem w swoim poście. Wydaje mi się, że teraz robisz z igły widły i to całkowicie niepotrzebnie.

Ludzie, czy wy już naprawdę macie problem z rozumieniem tekstu czytanego i kontekstu wiadomości?

Skomentuj

Nie na temat...
                                    Do Ravena nic nie mam bo widac ze to zrobil dla jaj.
                                    Nazwe i-AMP ja nadalem projektowi i nie jest to ogolna nazwa wzmacniacza modulowego.
                                    Do ciebie tez nic nie mam, chce tylko zeby sprawa byla jasna i zeby nie bylo nieporozumien.
                                    Ja zrobilem projekt DIY dostepny dla ludzi, projekt jest za free.

Takze bez cisnienia panowie.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Nie no, oczywiście, chwała ci za to.

Na forum to jest twoja nazwa i nikt inny nie powinien jej używać. Oczywiście to już jest kwestia szacunku do osoby, która skonstruowała dany wzmacniacz. No i taki szacunek powinieneś od wszystkich otrzymać :)

No nic, stworzył się generalnie niepotrzebny SPAM. Pozwolę sobie te posty oznaczyć jako "offtopic".

Skomentuj

Ładnie kolega robi te grawery... :) wyszło super jak zawsze. Pozdrawiam

Skomentuj

Malowanko skonczone, pendzel robi robote
                                          Troche ''syfkow'' zostalo na powierzchni ale chyba nawet nie bede tego ruszal bo mi sie nie chce.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X