Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Po za tym, to kto stawia kwiatki na kolumny :)
    To takie czysto hipotetyczne, kwiatek waży ok pół kilo.

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Zaden olejowosk nie da takiej warstwy ochronnej jak dobry lakier dwuskladnikowy.
    To logiczne, tylko spotykałem się z opiniami, że niektóre woski są w stanie w jakimś stopniu zabezpieczyć powierzchnię.

Skomentuj

Są, tak jak powiedzieli przedmówcy - po kilkunastu dniach schnięcia.

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123 Zobacz posta
        To logiczne, tylko spotykałem się z opiniami, że niektóre woski są w stanie w jakimś stopniu zabezpieczyć powierzchnię.
        Skoro są to produkty, do ochrony podłogi, to w jakimś stopniu ją zabezpieczają :)

Skomentuj

Nie na temat...
          Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
          Takie głośniki... ale w jakie auto to jest wsadzone? To jakas stara corsa, polówka czy coś? Widac korbkę od szyb, skajówę i tkaninę jak na leżakach z lat 90tych
          ibiza 6k z 97 roku

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
          Ibiza pewnie, szkoda będzie z tym sprzętem sprzedawać.
          szkoda sprzedawac i bez tego sprzetu. nowe calutkie podwozie, nowe szyby. flockowana deska...
          gdyby nie ruda to jest w idealnym stanie

Zamieszczone przez Eclipse Zobacz posta
          Tankujesz do pełna, ubezpieczasz i robisz jakieś car audio i podwajasz wartość wozu
          za auto zaplacilem 1500zl
          nowe opony kosztowaly 1200zl z prostowaniem felg i zmiana
          szyby 500zl
          flock 300zl
          wydech 500zl
          hamulce 600-700zl
          zawias 300-400zl

no i pewnie jeszcze sporo rzeczy o ktorych juz dawno nie pamietam

aaa - a ibizy nie sprzedaje!
          za rok siostrzeniec konczy 18 lat to zrobie blacharke i dam mu w prezencie

Skomentuj

Zamieszczone przez Ariel616 Zobacz posta
            Są, tak jak powiedzieli przedmówcy - po kilkunastu dniach schnięcia.
            Tak macie rację widzę z każdym dniem jest twardziej. Robi się taka delikatna powłoka.
            Ostateczny efekt i spostrzeżenie że jednak olejowanie przyciemnia fornir.
            Last edited by Eclipse; 04.05.2020, 11:10.

Skomentuj

Chciałeś efekt mokrego to masz
              Poczekaj parę dni to się utwardzi. Co najwyżej po tygodniu położysz jeszcze jedną warstwę.

Skomentuj

Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz posta
                Chciałeś efekt mokrego to masz
                Poczekaj parę dni to się utwardzi. Co najwyżej po tygodniu położysz jeszcze jedną warstwę.
                Dzięki za pomoc i moje ględzenie

Skomentuj

Nareszcie uruchomiony, na razie na próbę w kawałku profilu alu, sam moduł no... robi robotę :)

Skomentuj

Po pomiarach BG1 wypadało zmierzyć swojego OPS2 :) Podczas pomiarów wyszło parę ciekawych rzeczy - mam wszystko ładnie poopisywane, w tygodniu będzie na forum nowy temat :)

Takie tam podczas finalnych pomiarów:

https://www.flickr.com/photos/125677...57714252614397

Jest choinka :biggrin:
                    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez dragon Zobacz posta

Nareszcie uruchomiony, na razie na próbę w kawałku profilu alu, sam moduł no... robi robotę :)
                      Ponoc suche granie bez wyrazu, jak twoje odczucia? Bedziesz buforował czymś?

Skomentuj

Jak ktoś ma suche granie z tego modułu to niech podłączy pod wilgotne głośniki...

Nie no gra do bólu neutralnie, co źródło to inaczej, ale pewne cechy wspólne są cały czas. Przestrzeń i trzymanie membran na basie za pysk - bajka.

Preamp będzie, z sterownikiem żeby wykorzystać wszystkie możliwości. Nie wiem tylko kiedy bo do skończenia mam 10 innych płytek w kolejce.

Skomentuj

Oki.
                          Pytam z ciekawosci, roznie opinie do mnie dotarly.
                          Bas Cie nie irytuje za bardzo? Klasa D ma tak bezkompromisowy ten bas - taki 0/1 :>

Skomentuj

Trochę się wtrącę. Miałem icepower 1200as2 u siebie. Jeśli chodzi o bas.. jakiś tam jest, ale nie ma tak fajnego niskiego zejścia jak na iAMPie. Parę osób może to potwierdzić (nie chodzi mi o to, że tylko iAMP i nic więcej, a o sam fakt, że kolumny pod icepowerem nie potrafiły nisko zejść).
                            http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

A ja mam totalne inne odczucia, moim zdaniem basu jest porównywalnie do RB-1080 z tym, że jest bardziej kontrolowany. Robiliśmy testy 1200AS2 i przełączaliśmy na Rotela. Fakt nie słuchałem iampa, ale Rb-1080 i krell kav 300i został zdmuchnięty , o Xindaku 6800R nawet nie mówię, bo nie miał podejścia

Testy głównie na VA Beethoven Baby Grand, choć przełączyliśmy na ESy Continuum i Aurumy Cantus L2 MK2.

Chętnie @gavron04 wpadłbym kiedyś na kawę i posłuchał, bo widzę, że jesteś z okolic :)

Skomentuj

ja nie mam kolumn które mogły by zrobić prawdziwe zejście.. obecnie ;-).. ale na icepowerze jest znacząco lepiej niż miałem.. testowaliśmy magnepany na tym icepowerze.. i dynamika i zejście poprawiły się znacznie.. więc prądu i impulsu nie brakuje.. jak wyżej jednakże... co podasz na wejście to dostaniesz na wyjściu... nie ma podbarwień.. i tu niektórym w gusta nie trafia..

Skomentuj

Zamieszczone przez Eclipse Zobacz posta
                                  Tak macie rację widzę z każdym dniem jest twardziej. Robi się taka delikatna powłoka.
                                  Ostateczny efekt i spostrzeżenie że jednak olejowanie przyciemnia fornir.
                                  Co to za fornir?

Skomentuj

Zamieszczone przez ecc88 Zobacz posta
                                    Co to za fornir?
                                    Najbardziej oklepany Palisander modyfikowany.

Skomentuj

Najbardziej oklepany Palisander modyfikowany
                                      Ale który :)

Na moje jest to Palisander 3F-P165 :)

Skomentuj

Najbardziej oklepany Palisander modyfikowany.
                                        Dokładnie. Kupiony w sklepie stacjonarnym Forpłyt Warszawa Grodzieńska.
                                        Jaki nr to nie wiem.

Skomentuj

Chyba rok temu kupiłem od kogoś z forum USB 3lite... Spięte z modułem DSP od analog device, przetwornik wbudowany od AD. Wyjście symetryczne prosto na Icepower.

Dlaczego ja tego wcześniej nie pospinałem ?... ogień brzmienie.

.3lite - gratki, niezły ten moduł Ci wyszedł, w takim zestawieniu pierwszy DAC mi wyszedł który nie ma problemów z przesterem cyfrowym

Skomentuj

Czaruję...
                                          X