O weszło jakimś cudem
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
BliskoChoć nie do końca - planar/magnetostat w postaci B&G Neo3 PDRW-i (trudniejszej nazwy nie mogli wymyślić )
Z takim frontem fabrycznym:
https://i.ebayimg.com/images/g/r2oAA...B~A/s-l400.jpg
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaRobią się monitory na 15 MFC + 26STAC:
Polecam 26STAC, kosztuje 50zł więcej ale wygląda zdecydowanie lepiej niż 26STC z plastikowym frontem.
Ja mam w kuchni 15MFC + 26STCN w BR i doje to radę.
- 1 lubię
Skomentuj
-
Q..rde, gabarytu zazdraszczam, może mieć z półtora kW i jakieś 350 listków ulgi.
A poważniej to całkiem dobrze rozmieszczony zasilacz z przodu, przed trafem, ustawionym soft-starcie.
Jedyne co bym zmienił to oddzielne wejście, nie na jednej płytce, a na dwóch zamocowanych, każda przy swojej końcówce.
Puszka z aluminium, miedzi, mosiądzu, nawet wszystkich naraz, mija się z celem. Nie dla 50Hz.
Może gruby pasek "brązu", szerokości trafa otaczający go w okół zewnętrznego obwodu.
Skomentuj
-
Dwa trafa po 250/300W niestety mają takie wymiary, stąd zastanawiam się, czy nie zamówić jednego z czterema uzwojeniami.
Natomiast IPS niestety musi pozostać wspólny. Nie mam ochoty na poszukiwania oryginalnej kostki LM4702.
Być może kiedyś dorobię oddzielne zasilanie dla IPS.
Dzięki za radę odnośnie ekranu. Czyli jednak izolacja całego trafa, a nie tylko stopnia wejściowego? Myślałem o oddzieleniu wrażliwego układu nie tylko od trafa, ale także od zasilania, które biegnie przez softstart.Indywidualne lekcje języka angielskiego online dla dorosłych:
treningjezykowy.pl
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaplus drukarek 3dNa przykład ile obróbki wymaga taki drukowany waveguide.
Skomentuj
-
dla mnie te wszystkie drukarki maja wiecej wad niz zalet :P
dlatego nadal ich nie mam
montowalem drogie wydruki 3d od basser https://sklep.basser.pl/pl/dystanse-...124-coupe.html
to cholerstwo sie ciagle rozrarstwialo i rozpadalo :/
a to kosztuje 500zl :(
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Areek2 Zobacz postaLast edited by jjurek; 29.05.2025, 10:07.
- 1 lubię
Skomentuj
Skomentuj