Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nasze poczynania z ARTĄ

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Marios
    replied
    Mam 7 działają oba, miałem XP też działały.

Zostaw komentarz:

• szastal
    replied
    Tak się dopytam, jaki system postawić na kompie do arty i holma, xp czy 7? Komp tylko do pomiarów karta do wyboru mam audigylity 2 zs gold ale pewnie wsadze teratec ewx 24/96 i jiga do arty też składam, mam nadzieje że to mi jakoś ruszy i coś z tego wyjdzie

Zostaw komentarz:

• Marios
    replied
    Nowa wersja 1.8.3

http://www.artalabs.hr/download.htm

Zostaw komentarz:

• Jacek Zieliński
    replied
    Tak, działa pod tym dedykowanymi z płyty. Pod Asio4All Fubar działa, Arty nie sprawdzałem ale pewnie też pójdzie. Latencja stała.

Zostaw komentarz:

• Pogromca mitow
    replied
    Oczywiscie sterowniki Asio?

Zostaw komentarz:

• Jacek Zieliński
    replied
    Łukaszu, takie sytuacje zdarzają się bardzo rzadko. Komputer raczej stary na jakimś jednordzeniowym Athlonie, Win XP, aktualnie świeżo pozyskana E-mu 0204 USB (ale i na SB Live 24 PCI też tak bywało), JIG dedykowany do Arty jest. Teraz po prostu będę pamiętał, aby rzucić koniecznie okiem na początek impulsu w powiększeniu po każdym pomiarze.

Zostaw komentarz:

• Pogromca mitow
    replied
    To nie jest wyjscie. Twoj system pomiarowy musi pracowac poprawnie. Jakiej karty dzwiekowej uzywasz, jaki komp, jaki soft i czy masz jiga do arty?

Zostaw komentarz:

• Jacek Zieliński
    replied
    Czasami Arta łapie mi poziom przed właściwym impulsem poniżej 0mV, tak, jak widać na rysunku:

Rozwala to analizę. Zasadniczo, już nie aktualne, poradziłem sobie z przesunięciem poziomu, co prawda na piechotę (Excel + Notatnik) ale się udało.

Zostaw komentarz:

• Pogromca mitow
    replied
    Chyba niebardzo rozumiem pytanie. Moglbys cos wiecej napisac?

Zostaw komentarz:

• Jacek Zieliński
    replied
    Czy jest jakaś funkcja pozwalająca usunąć taki offset z PIR-u ?

Zostaw komentarz:

• Pogromca mitow
    replied
    Ja uzywam tej funkcji glownie do obnizenia pomiaru portu wzgledem glosnika, aby pozniej dokonac poprawnego sumowania, ale za jej pomoca mozna wykonywac rozne operacje.

Zostaw komentarz:

• Marios
    replied
    Czy ktoś używa opcji Pir Scaling? Z tego co rozumiem za pomocą tej opcji możemy skalowawać/kalibrować pomiędzy sobą pomiary z różnych odległości, czyli mierząc np. z 48cm można oszacować jak będzie wyglądała odpowiedź w wolne przestrzeni. Czy jak..?

Zostaw komentarz:

• Jacek Zieliński
    replied
    Witam,

tak się zastanawiałem czy w Arcie da się przygotować plik kalibracyjny do WM61A i myslę, że da się to zrobić bez problemu. Oto pierwsze przymiarki:

To co tu widać to dwa pomiary tego samego zestawu dwoma mikrofonami:

- Sennseiser + jego charakterystyka z fiszki zrobiona w SPLTrace
    - WM61A + jego charakterystyka zrobiona na podstawie Sennseiser-a.

Absolutnie nie patrzcie na to pod kątem samych charakterystyk a tylko na to jak są zgodne. Są to pierwsze przymiarki i trzeba to dopracować, ale zasada wydaje mi się jak najbardziej prawidłowa.
    Zapraszam do składania swoich uwag.

Zostaw komentarz:

• Areczek
    replied
    Plik wcześniej miałem jako FRD.
    Teraz jest białe pole z trzema małymi punkcikami(to chyba dla komputera nie jest żaden plik)?

Zostaw komentarz:

• Marios
    replied
    Jakie nasz rozszeżenie tego pliku?

Zostaw komentarz:

• Areczek
    replied
    ARTA

Dzień dobry.

Jestem tutaj nowym użytkownikiem.
    Chcę zapytać,dlaczego program ARTA nie widzi pliku kalibracyjnego,a sam plik po rozpakowaniu jawi się jak na załączonej fotografii?
    W czym tkwi sprawa,jakie programu na komputerze brakuje?

Mam kłopot,nie ładuje się fotografia...

Prosze o pomoc.

Arek
    Last edited by Areczek; 08.11.2014, 08:28.

Zostaw komentarz:

• raven1985
    replied
    Zamieszczone przez djrobo Zobacz posta
    kurde w RMAA wychodzi to samo.. pomysły?
    jak nie masz ustawione to przełącz na AISO

Zostaw komentarz:

• djrobo
    replied
    Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
    Ten pomiar w petli, to powinienes zrobic na kablu stereo, ale nie wiem czy to bedzie mialo jakies znaczenie.
    na kablu Y i na kablu stereo tak samo wychodzi. generalnie uważam że pomiary powinno się wykonywać na kablu Y, bo tylko w ten sposób możemy porównać takie same sygnały - pochodzące z jednego generatora.

Zostaw komentarz:

• Pogromca mitow
    replied
    Ten pomiar w petli, to powinienes zrobic na kablu stereo, ale nie wiem czy to bedzie mialo jakies znaczenie.

Zostaw komentarz:

• Artmag
    replied
    Mam 0404, działa pod Win7 64bit i nie narzekam na parametry.

Zostaw komentarz:

Czaruję...
X