Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Nasze poczynania z ARTĄ
Collapse
X
-
Tak się dopytam, jaki system postawić na kompie do arty i holma, xp czy 7? Komp tylko do pomiarów karta do wyboru mam audigylity 2 zs gold ale pewnie wsadze teratec ewx 24/96 i jiga do arty też składam, mam nadzieje że to mi jakoś ruszy i coś z tego wyjdzie
Zostaw komentarz:
-
Tak, działa pod tym dedykowanymi z płyty. Pod Asio4All Fubar działa, Arty nie sprawdzałem ale pewnie też pójdzie. Latencja stała.
Zostaw komentarz:
-
Łukaszu, takie sytuacje zdarzają się bardzo rzadko. Komputer raczej stary na jakimś jednordzeniowym Athlonie, Win XP, aktualnie świeżo pozyskana E-mu 0204 USB (ale i na SB Live 24 PCI też tak bywało), JIG dedykowany do Arty jest. Teraz po prostu będę pamiętał, aby rzucić koniecznie okiem na początek impulsu w powiększeniu po każdym pomiarze.
Zostaw komentarz:
-
To nie jest wyjscie. Twoj system pomiarowy musi pracowac poprawnie. Jakiej karty dzwiekowej uzywasz, jaki komp, jaki soft i czy masz jiga do arty?
Zostaw komentarz:
-
-
Chyba niebardzo rozumiem pytanie. Moglbys cos wiecej napisac?
Zostaw komentarz:
-
-
Ja uzywam tej funkcji glownie do obnizenia pomiaru portu wzgledem glosnika, aby pozniej dokonac poprawnego sumowania, ale za jej pomoca mozna wykonywac rozne operacje.
Zostaw komentarz:
-
Czy ktoś używa opcji Pir Scaling? Z tego co rozumiem za pomocą tej opcji możemy skalowawać/kalibrować pomiędzy sobą pomiary z różnych odległości, czyli mierząc np. z 48cm można oszacować jak będzie wyglądała odpowiedź w wolne przestrzeni. Czy jak..?
Zostaw komentarz:
-
Witam,
tak się zastanawiałem czy w Arcie da się przygotować plik kalibracyjny do WM61A i myslę, że da się to zrobić bez problemu. Oto pierwsze przymiarki:
To co tu widać to dwa pomiary tego samego zestawu dwoma mikrofonami:
- Sennseiser + jego charakterystyka z fiszki zrobiona w SPLTrace
- WM61A + jego charakterystyka zrobiona na podstawie Sennseiser-a.
Absolutnie nie patrzcie na to pod kątem samych charakterystyk a tylko na to jak są zgodne. Są to pierwsze przymiarki i trzeba to dopracować, ale zasada wydaje mi się jak najbardziej prawidłowa.
Zapraszam do składania swoich uwag.
Zostaw komentarz:
-
Plik wcześniej miałem jako FRD.
Teraz jest białe pole z trzema małymi punkcikami(to chyba dla komputera nie jest żaden plik)?
Zostaw komentarz:
-
ARTA
Dzień dobry.
Jestem tutaj nowym użytkownikiem.
Chcę zapytać,dlaczego program ARTA nie widzi pliku kalibracyjnego,a sam plik po rozpakowaniu jawi się jak na załączonej fotografii?
W czym tkwi sprawa,jakie programu na komputerze brakuje?
Mam kłopot,nie ładuje się fotografia...
Prosze o pomoc.
ArekLast edited by Areczek; 08.11.2014, 08:28.
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez djrobo Zobacz postakurde w RMAA wychodzi to samo.. pomysły?
Zostaw komentarz:
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTen pomiar w petli, to powinienes zrobic na kablu stereo, ale nie wiem czy to bedzie mialo jakies znaczenie.
Zostaw komentarz:
-
Ten pomiar w petli, to powinienes zrobic na kablu stereo, ale nie wiem czy to bedzie mialo jakies znaczenie.
Zostaw komentarz:
Zostaw komentarz: