Projekt borysa na gdn 13/50/9 i mdt29. Myślę, że nie za głęboko, ponieważ nawet o 1mm wystaje z owej rureczki i nie jestem w stanie głębiej go wcisnąć + próbowałem też użyć mikrofonu od denona, który jak sądzę pokazałby, że to mogłoby stanowić problem, a skoki są bardzo podobne co można zobaczyć na powyższych screenshotach. Mierzę przy napięciu 1V z odległości około 1m. Mikrofon na statywie. Jakie jeszcze informacje mogą pomóc w dalszych poszukiwaniach problemu ?
Zostaje Ci tylko przewod mikrofonowy, preamp i mikrofon. Jakiego prempa uzywasz? Moze sprobuj zrobic pomiar za pomoca karty dzwiekowej, ktora ma wejscie dla mikrofonu elektretowego. Zrob tez pomiar samego tweetera z odleglosci paru cm, bez zwrotnicy.
Odwrócona. Pomiary robie przy napięciu 1V (domownicy) i odległości 1m. Pierwszy pomiar artą z tym wielkim dołkiem na 3khz był robiony z bardzo bliska. W projekcie Tweeter miał być w fazie. Dodatkowo zakres 1-2kHz wciąż wygląda źle a w dodatku to słychać podczas jakichkolwiek odsłuchów.
Czy to możliwe, żeby wszystkie kolumny miały tak zbliżone charakterystyki ? Górka między 1-2 kHz i dół w paśmie 3-6kHz ? Zmieniłem skale wykresu, żeby się tak nie zlewały. Proszę o radę - co sprawdzać czego może to być wina, w jaki sposób mogę wykluczyć podejrzenia jedno po drugim. Dodam, że wszystkie 3 sztuki wkładek zachowują się bardzo podobnie. Pozdrawiam :)
Ok dzięki, komp typowo tylko do tego a tego teraceta przypadkiem znalazłem i tak właśnie myślę o nim, w takim razie postawie 7, chciałem na początku xp żeby sw odpalić ale nie wiem czy jest sens się z tym bawić, do holma znalazłem ładny opis na elektrodzie, ale myślę że arte też uda się okiełznać
Zostaw komentarz: