Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

www.loudspeakershop.eu Twój pomysł - nasze wykonanie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

www.loudspeakershop.eu Twój pomysł - nasze wykonanie

Sklep www.loudspeakershop.eu znany jest ze sprzedaży komponentów i akcesoriów do zestawów głośnikowych. W ofercie znajdują się również zestawy do samodzielnego montażu.

Wychodząc naprzeciw coraz większemu zainteresowaniu zestawami DIY, zachęcamy do współudziału przy powstawaniu nowego projektu.

Czekamy na wasze propozycje wyboru głośników z oferty sklepu Loudspeakershop.eu oraz typu konstrukcji, którą chcielibyście mieć we własnym domu.

Współpraca z serwisem internetowym www.diyaudio.pl – poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia, oraz zrzeszającym pasjonatów z dziedziny audio, pozwoli zbudować zestaw który będzie odpowiedzią na rzeczywiste potrzeby odbiorców.

Wybór ostatecznego projektu, lub kilku w zależności od Waszego zainteresowania tematem, podzielony zostanie na etapy:

1. Propozycje przetworników oraz typu konstrukcji prosimy umieszczać na forum internetowym:

- www.audioarena.pl
    - www.diyaudio.pl

2. Najciekawsze i często powtarzające się konfiguracje pojawią się w ankiecie na www.loudspeakershop.eu
    3. Wasze głosowanie zdecyduje o kolejności realizacji projektów

Po dokonaniu przez Was wyboru, przystąpimy do realizacji projektu, który będzie na bieżąco przedstawiany na forum www.audioarena.pl oraz www.diyaudio.pl.

Projekt w całości wraz ze schematem zwrotnicy oraz wszelkimi pomiarami zostanie umieszczony na stronie sklepu loudspeakershop.eu.

Wszelkie sugestie, propozycje i informacje mile widziane!!!

Zachęcam wszystkich Użytkowników naszego forum do udziału we wspólnym przedsięwzięciu loudspeakershop.eu i diyaudio.pl - prawdopodobnie pierwszym takim projekcie w historii sceny audio w Polsce !

Skomentuj

Mamy tu, w tym temacie wypisywać nasze propozycje? Jakoś je umotywować czy cosik?
      marcinsywala.pl
      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Wpisujcie propozycje zestawów, które widzielibyście u siebie w domu.
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Dokładnie tak: propozycje przede wszystkim. Oczywiście wszelka argumentacja mile widziana. Jak najwięcej merytorycznych szczegółów zaliczamy in plus. Myślę, że i propozycje stylistyczne, konstrukcyjne byłyby jak najbardziej na miejscu. Oczywiście nie wymagamy by wszyscy opisywali tak szczegółowo proponowany zestaw, ale jeśli ktoś ma ochotę to zapraszamy do dzielenia się swoimi wizjami/pomysłami.

Skomentuj

Świetny pomysł :)

Ja bym chętnie widział dobrą zwrotkę do usherów t-9930 razem z usher 8935A albo t-9950 razem z 8935A. Obudowa zwykły BR chyba będzie najlepsza.

Skomentuj

a moze tym razem cos np z etona?
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

http://www.loudspeakershop.eu/pdf/26hd1-a8.pdf
                http://www.loudspeakershop.eu/pdf/7-360-37hex.pdf
                :)

Skomentuj

Właśnie kończę monitorki OZ USHER 8935A + T-9930-20. Zastanawiałem się już nad 2 konstrukcją. Więc temat spadł mi z niema. Niestety potrafię jedynie skopiować projekt :(. Uważam też, że przetworniki powinny mieć najlepszy stosunek ceny do możliwości dlatego SS chyba odpada.
                  Proponuję 3 kontrukcje nie uwzględniając kosztu obudów:
                  1. Low - koszt przetworników i zwrotnic ok. 1000 zł. Tu idealnie pasuje USHER 8935A + T-9930-20 BR (macie już taki gotowy projekt)
                  2. Medium - koszt ok. 2000 zł (może 2,5 way na USHER 8948-A + T-9950)
                  3. High - koszt ok. 4000 zł (może da się zrobić 3 way na wstędze Aurum Cantus ART-1-SQ) z czym to można połączyć ?
                  Proszę mnie nie linczować jeśli popełniłem jakiś mezalians. To są przykładowe pomysły zaczerpnięte z oferty www.loudspeakershop.eu. Czekam na propozycje starych forumowych wyjadaczy. W tej chwili najbardziej interesuje mnie projekt z przedziału MEDIUM. Pozdrawiam, Konrad.
                  Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław Zobacz posta

Ja bym chętnie widział dobrą zwrotkę do usherów t-9930 razem z usher 8935A albo t-9950 razem z 8935A. Obudowa zwykły BR chyba będzie najlepsza.
                    Popieram!
                    Usher T-9930-20 + 8935A w BR. Po wakacjach planuje taki zestawiki. Dobrą zwrotką bym nie pogardził
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Może wreszcie coś trzy drożnego?

Skomentuj

Ja popieram raven1985 . Konstrukcja z ceramicznym wysokotonowcem, który wpadł w ucho nie jednemu na audioshow.

Natomiast ja jeszcze chętnie bym zobaczył jakąś konstrukcję na Morelu et338 (dawny MDT33). Może w połączeniu z Usherem lub właśnie Etonem. Ale to taka luźna propozycja z mojej strony.

Skomentuj

Loudspeakershop sprzedaje Morela ?

Skomentuj

Fakt - wygląda na to, że nie - A szkoda :(

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum Zobacz posta
                              Natomiast ja jeszcze chętnie bym zobaczył jakąś konstrukcję na Morelu et338 (dawny MDT33). Może w połączeniu z Usherem lub właśnie Etonem
                              ale morela nie ma w loudspeakershop.eu

a ja bym posłuchał visatona al130 lub al170 z usherem t-9950
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Właśnie może jakieś trzy drogi?
                                Ja bym proponował zestaw:
                                Usher 8955
                                Usher 8945A lub 8948A
                                Usher 9950
                                Klasyczne podłogówki albo obudowa modułowa. Bas osobno z prostopadłym frontem a średni z wysokim osobno z pochylonym frontem.

Skomentuj

Przede wszystkim szczerze gratuluję Louspeakershop.eu pomysłu na akcję: badanie rynku, darmowa (w dużej merze) promocja i wspomaganie sprzedaży za jednym zamachem.

Mam nadzieję, że pomimo określonego efektu w postaci kolejnego "dyplomatycznego" projektu, będzie okazja, aby zrobić coś co wybije się ponad przeciętność pod wieloma względami.

Proponuję 2,5-way w semi open-baffle z sekcją niskotonową w obudowie stratnej.

Do kompletu stereo potrzeba 8 sztuk Ushera 8133 (w tym momecie firma daje już 20% rabat):
                                  http://loudspeakershop.eu/glosnik-us...33-p-1604.html

Rozsądnym tweeterm z oferty wydaje się być Usher 9950:
                                  http://loudspeakershop.eu/glosnik-us...950-p-728.html

Przykład obudowy do sekcji niskotonowej:

Panel średnio wysokotonowy:

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław Zobacz posta

Taki zestaw już jest dostępny od dłuższego czasu w sklepie loudspeakershop.eu :) T-9930-20 z 8935A. Niedawno też powstał projekt o nazwie 235A-30 czyli WTW z dwoma głośnikami 8935A oraz z 9930-20.

---------- Post dodany o 15:06 ---------- Poprzedni post o 14:53 ----------

Dziękujemy za ciepłe przyjęcie. Jest nam niezmiernie miło że nasz pomysł przyjął się z takim entuzjazmem :) Wszystkie propozycje zostaną wzięte pod uwagę, a na koniec wspólnie wybierzemy ten jeden, pierwszy projekt. Nie wykluczamy, że jeżeli zajdzie chęć dalszej współpracy z Waszej strony, to możliwe że na jednym projekcie się nie skończy. Jesteśmy otwarci na wszystkie propozycje i projekty. Pozdrawiamy.

Skomentuj

To ja mam nadzieje, ze zestaw ten bedzie mozna posluchac na AudioShow 2011
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja bym zaproponował 3 way: Usher 9950 + Aurum Cantus 130MK2 + Usher 8955, ewentualnie zamiast Ushera 9950 tania wstęga Aurum Cantus G2i
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                        X