Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fountek FW168 + Fountek NeoCD1.0

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Akkus wprowadził do sprzedaży NeoCD3.0 i FW200, również w promocyjnych cenach :)

BTW, Jako że byłem dzisiaj przejazdem w Wejherowie. Miałem okazję podpatrzeć i posłuchać kolumienek na Fountek FW146 i NeoCD1.0 :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Karol82 Zobacz posta
      Miałem okazję podpatrzeć i posłuchać kolumienek na Fountek FW146 i NeoCD1.0:)
      Co to za ucieszona buźka? Gdzie opis (choćby bylajaki) brzmienia?:)

Skomentuj

I jak wrażenia z odsłuchu?
        Bebok ubiegłeś mnie :) Sądząc po uśmiechu śmiem twierdzić, że tragedii nie było :)

Skomentuj

Muszę powiedzieć że nie spodziewałem się z takich maluszków takiego dźwięku. Największe wrażenie wywarła na mnie góra i średnica, lekka i pełna muzyki. O dziwo monitorki również potrafiły zagrać basem, nie był to niski pomruk, ale kanapę w lekkie drżenie potrafiły wprowadzić :) Głośniki dosyć szybkie, co mi bardzo odpowiadało. Z tego co mówił Pan Albecki to nie była to finalna wersja zwrotnicy, która wymaga jeszcze kilku poprawek. Schemat zwrotnicy będzie udostępniony wraz z pomiarami charakterystyk :) Jestem bardzo ciekawy jak zagra zestaw na FW168. Widziałem już gotową obudowę do tych głośników.
          PS. Fajny pokój odsłuchowy mają zrobiony. Kolumny do kina domowego mają zrobione na PHL`ach :) Obejrzałem sobie nawet kawałek filmu w 3D na projektorze :)

Skomentuj

Ciekawe czy sciagna FR88... :)

Skomentuj

Mozliwe ze jakas ekipa z Gdanska tez wpadnie kiedys na odsluch

Akkus wprowadził do sprzedaży NeoCD3.0 i FW200, również w promocyjnych cenach
              Cos malo atrakcyjne te ceny :(

Skomentuj

Nie na temat...
                Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                Jak będę jechał po fornir z kumplem do Wejherowa to na pewno wstąpię...

Skomentuj

Witold Albecki czy planowany jest może projekt 3W na tych fountekach (cd +fw146/168 + fw200). Wydaje mi się że mogłaby to byc ciekawa alternatywa dla AWX-ów (chociaż jeszcze nie ma tutaj jeszcze gotowego projektu 3W to wierzę że też powstanie)

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta

Cos malo atrakcyjne te ceny :(
                    A byłeś zalogowany do sklepu? Żeby zobaczyć ceny promocyjne, trzeba być zalogowanym

Skomentuj

A byłeś zalogowany do sklepu? Żeby zobaczyć ceny promocyjne, trzeba być zalogowanym
                      A to dobre... Dopiero teraz widze owe promocje...

Skomentuj

Z uwagi na kryzys finansowy na moim koncie kupiłem tylko NeoCD3 i FW146 :razz:
                        Czyli będę miał komplet Founteków na dwie pary monitorów - w sam raz na moje potrzeby, czyli kino 4.0 :)

Dzięki za info, że trzeba się zalogować, bo widziałem dziwne banery "Promocja", ale ceny nie były promocyjne. Teraz już wszystko jasne

Skomentuj

Nie na temat...
                          Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
                          Wydaje mi się że mogłaby to byc ciekawa alternatywa dla AWX-ów (chociaż jeszcze nie ma tutaj jeszcze gotowego projektu 3W to wierzę że też powstanie)
                          juz powstaje

Skomentuj

Ja również domówiłem NeoCD3.0 i FW146. Będę miał 2 zestawy :)
                            NeoCD1.0 + FW146
                            NeoCD3.0 + FW168

a Usherki jeszcze nie skończone :(
                            Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Amnes, widze, ze sprzedajesz swoj komplet na Alledrogo?
                              Temat Founteka umarl smiercia naturalna? Jesli niepotrzebnie zatem odswiezam stary topic, to przepraszam, ale mam pytanko.
                              Czy ktos wie o dalszych losach zapowiadanej zwrotki pod 2d na FW168? Miala byc i nie widze jej nigdzie :(

Skomentuj

Ja coś wiem na ten temat :)

Zwrotnica na pewno będzie. W tej chwili trudno mi podać dokładny termin, z uwagi na duży natłok pracy. Między czasie trwa aktualizacja danych głośników na stornie sklepu.

Pozdrawiam.

Skomentuj

Ja bym był niezmiernie ucieszony, gdybyście wzięli pod uwagę moją prośbę o połączenie NeoCD3 z FW146 lub FW168 :)

Skomentuj

Na pewno będziesz ucieszony :) Jest w planach takie połączenie. Prawdopodobnie NeoCD3 + FW168. Nie jestem w stanie podać teraz wszystkich szczegółów. Mamy dużo pomysłów i brak czasu na zrealizowanie ich wszystkich na raz :)

Skomentuj

a czy konfiguracja miekkiej kopułki z aluminiowym wooferem też wchodzi w grę? T9950+FW168...?

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                        a czy konfiguracja miekkiej kopułki z aluminiowym wooferem też wchodzi w grę? T9950+FW168...?
                                        Sam myślę o tym samym połączeniu - ale uważam lekko, że trochę się nie zgrają, w fw168 lekko jednak słychać nalot metalu, a usher jest do przesady neutralny - nic nie nanosi, nie ma swojego charakteru, a przy okazji nie jest chłodny.

Dlatego myślę nad połączeniem z Seasem 27tbfc/g lub Daytonem RS28A - jest na niego teraz promocja w partexpress. Ew. zostaje jeszcze Canton Karat ale ciężko go upolować.

Skomentuj

Mnie tez interesuje wlasnie takie polaczenie, konkretnie z Seasem. loudspeakershop.eu czekamy zatem z niecierpliwoscia :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X