Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Fountek FW168 + Fountek NeoCD1.0

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jest mi przykro, ale zestawienie FW168 + Seas nie powstanie z prostej przyczyny - nie mamy w ofercie głośników Seas :)
    Projekt FW146 + NeoCD1.0 jest bez problemu dostępny, moim zdaniem jest to dobre połączenie. Kolumny potrafią zaskoczyć detalicznością i szczegółami, przy czym nie są ostre.

Niedługo pojawi się projekt do FW168 + NeoCD1.0, prawdopodobnie też FW168 + NeoCD3.0.

Staram się też namówić P. Witolda na 3-way na Fountekach, ale z tym trzeba trochę poczekać ze względu na brak czasu oraz natłok innych zajęć i obowiązków.

PS. Mam na imię Karol :)

Pozdrawiam...

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
      Daytonem RS28A - jest na niego teraz promocja w partexpress.
      Na niego jest zawsze promocja w PE :p

Skomentuj

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
        A czy dobrze myślę - że za zwrotkę wyjściową do tego zestawienia mógłbym przyjąć filtr wysokotonowy bez zmian, a niskośrednio powiekszony 2x + dopasowanie tłumika?
        Czy też robić wszystko od początku...

Jak od początku, to zostaje seas, bo bardziej mi się tu widzi, i bym się wzorował na projekcie zapha 27TBFCG+L18

Skomentuj

Witam,

Myślę że zwrotnica do zestawu Fountek FW168 + NeoCD1.0 powinna się pojawić do końca miesiąca. Właśnie trwają pierwsze odsłuchy na prototypowej zwrotnicy.

Skomentuj

Coś mi się zdaje, że userzy zechcą żenić ze 168'ką wszystkie popularne tweetery.
            I najlepiej, żeby zwrotki zaprojektował Pan Witek
            Ale jeśli już "lobbujemy" loudspeakershop, to miło by było aby w ofercie była konstrukcja z 9930/9950. :>

Skomentuj

Zwrotnica do FW168 + NeoCd1.0 po kilku drobnych poprawkach, kilku ponownych pomiarach i zabiegach kosmetycznych jest juz na ukończeniu. Potrzebujemy jeszcze kilka dni. Kolumny tak mi się podobają że napewno zagoszczą u mnie w domu :)

Prawdopodobnie powstanie do tych monitorów modół niskotonowy, który będzie dostawką pod monitor i razem stworzą kolumnę podłogową 2,5 drożną. Mam nadzieję że wiadomo o co chodzi :)

Skomentuj

Czy oznacza to, ze monitorom brakuje niskich tonow? Jak z zejsciem? Nie spodziewam sie coprawda telepania meblami, ale milo byloby wiedziec jak sie nastawiac :)

Skomentuj

Wręcz przeciwnie, monitory grają naprawdę dobrym i niskim basem. Proszę nie szukać drugiego dna, bo go tam nie ma :) Poprostu w łatwy sposób, z monitorów będziemy mogli sobie zrobić podlogówkę.

Zapraszam na odsluch do salonu w Wejherowie.

Skomentuj

Niestety mam o jakies 650 km za daleko :) Bede czekal na ostateczny projekt z wielka ciekawoscia :)

Skomentuj

Zamieszczone przez loudspeakershop.eu Zobacz posta
                      Zapraszam na odsluch do salonu w Wejherowie.
                      szkoda, ze zlikwidowaliscie w Warszawie :(
                      bo byl 500m odemnie
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja do Wejherowa mam 250km, może kiedyś podjadę na odsłuchy

Skomentuj

Zapraszamy :)

Pewnie niedługo i w Gdyni będzie można posluchać tej konstrukcji - u mnie w domu :)

Skomentuj

Czy można wiedzieć jak ta kolumna na fw168 z neocd1.0 radzi sobie w porównaniu z konstrukcją na tym samym tweeterze i fw146 w roli midwoofera?

Domyślam się, że będzie niżej schodzić, ale jak ze średnicą, czy odstaje jakościowo? Z chęcią usłyszałbym Pańskie odczucia jako, że odsłuchiwał pan oba monitorki :)

Skomentuj

Trudno jest pisać o brzmieniu, każdy ma swoje upodobania i przyzwyczajenia.

W obu konstrukcjach średnica stoi na podobnym poziomie jakościowym, jednak w przypadku większej konstrukcji, ze względu na niżej schodzący bas średnica wydaję się być bardziej wypełniona. Za to w przypadku FW146 można mieć wrażenie większej szczegółowości. Ale różnice te są minimalne i słyszalne dopiero w bezpośredniej konfrontacji.

Głośniki zaskoczyły nas bardzo pozytywnie pod względem jakości w stosunku do ich ceny.

Skomentuj

Dziękuję serdecznie, w takim razie czekam na zwrotnicę bo komplet głośników już mam.

Pozdrawiam,

Andrzej

Skomentuj

Jak widać zestaw juz gotowy:http://www.loudspeakershop.eu/zestaw...f2-p-2165.html

Skomentuj

Ale schematu na razie niet...
                                    Czy te kondy MKP da sie zastapic np MKT? Jaka bedzie roznica (slyszalna) miedzy cewkami rdzeniowymi a powietrznymi w tym przypadku?

---------- Post dodany o 01:20 ---------- Poprzedni post o 01:10 ----------

A zreszta... moze to glupi pomysl...
                                    W kazdym razie na forum zwiazanym z loudspeakershop nie ma jeszcze finalnego projektu.

Skomentuj

Ale schemat mozna sobie latwo rozrysowac Dla mnie ta konstrukcja nie ma prawa bytu ale w przyszlym tygodniu wybiore sie na odsluchy to zdam relacje :p Musze tylko moja lampucere doprowadzic do stanu transportowalnosci.

Skomentuj

Dzisiaj będę w Akkusie. I tak muszę zakupy zrobić :) Przy okazji zrobię sobie mały odsluch :)

---
                                        - Sent from my iPad using Tapatalk

Skomentuj

Karol i pharoh czekam na wasze relacje, bo nie wiem czy robić ten projekt czy brać się za coś innego...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X