witam ponownie. Wg wskazówek kolegi spróbowałem ciąc morela 1 rzędem, nie bardzo to wyszło faza jest rozjechana choć nie tak dużo, zrobiłem 2 głośniki na 2 rzedzie i jest znacznie lepiej, mimo wszystko nadal nie podoba mi sie to że woofer przeszkadza tweterowi, jakieś sugestie, czy warto się bawić w pułapki rezonansowe??? poniżej spl
2 rząd cewka 1,3mH

morel I rząd

tu również drugi rząd inaczej cięty

Jak tak się przyglądam to jeszcze sprawdzę jak sie zachowa przy niższym cięciu vifa, może to spowoduje że nie bedzie przeszkadzać morelowi, jak pozbyć się tego pieroństwa.
jak coś to mogę przesłać jeszcze zwrotke dla pierwszych 2 wykresów, nie zrobiłem ich na kompie.
Nie wiem czy nie lepiej założyc z tym nowy wątek, lub podpiąc sie gdzie indziej.
pozdrawiam
2 rząd cewka 1,3mH

morel I rząd

tu również drugi rząd inaczej cięty

Jak tak się przyglądam to jeszcze sprawdzę jak sie zachowa przy niższym cięciu vifa, może to spowoduje że nie bedzie przeszkadzać morelowi, jak pozbyć się tego pieroństwa.
jak coś to mogę przesłać jeszcze zwrotke dla pierwszych 2 wykresów, nie zrobiłem ich na kompie.
Nie wiem czy nie lepiej założyc z tym nowy wątek, lub podpiąc sie gdzie indziej.
pozdrawiam
Skomentuj