Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

"Sekcja zwłok" głośników. Pokaż i napraw uszkodzony głośnik.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tu weź mu coś wsadź do db dragu, może tego nie zniszczy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      moj brat to ******!
      Gdzie on trzyma tego suba że taki uj***ny ??

Skomentuj

w bagazniku!
        jakbym mu maskownicy nie zalozyl to by pewnie juz dawno go zniszczyl! :mad:

Zamieszczone przez marcin55246 Zobacz posta
        Tu weź mu coś wsadź do db dragu, może tego nie zniszczy.
        jak trafi sie cos za rozsadne pieniadze

Skomentuj

To on chyba kartofle przewozi tym wozem.

Skomentuj

A głośnikiem ugniata do obiadu.

Skomentuj

Rockford Fosgate
              Punch HE
              RFP3410

srednica wewnetrzna cewki 51,7mm
              srednica zewnetrzna cewki 56mm
              drut 0,5-0,55mm
              wysokosc uzwojenia 34mm
              4 warstwy
              karkas alu 0,15mm
              wysokosc karkasu 61mm

Skomentuj

rockford ma bardzo fajny resor
                duza powierzchnia klejenia do cewki
                w dodatku klejenie membrana-resor-cewka ma duzo wieksza powierzchnie i sily dzialajace na klejenie sa duzo bardziej korzystne

Skomentuj

bawil sie ktos w spawanie aluminium?

Skomentuj

Pospawać można bez problemu :)
                    Niestety nie wiadomo czy symetria kosza nie zostanie zachwiana
                    Wysokie temperatury i naprężenia w trakcie spawania
                    Tylko wróżka jest w stanie zagwarantować , że to się będzie do czegoś nadawało

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta

bawil sie ktos w spawanie aluminium?
                      Myślę że jak rozkleisz wszystko, podczas spawania najpierw połapiesz punktowo następnie po całości i na koniec wszystko skleisz centrując to ma prawo działać poprawnie.

Skomentuj

Można się łudzić :)
                        Oprócz tego kosz otrzymał chyba spore uderzenie skoro tak został rozerwany ?
                        Próbować zawsze można , tylko lepiej zawczasu pogodzić się z klęską
                        I ewentualne koszty wpisać jako edukacyjne :)

Skomentuj

Zamieszczone przez kolmen Zobacz posta
                          Oprócz tego kosz otrzymał chyba spore uderzenie skoro tak został rozerwany ?
                          otoz nie
                          glosniki sa bardzo nietypowo montowane. przykrecane sa od tylu w specjalnych komorach
                          na lewym ramieniu widac gwint wewnetrzny. tam 3 sruby przyciagaja glosnik do tylu, a opiera sie on na tym rancie. widac ktos przesadzil z sila i z czasem peklo

jestem swiadomy naprezen spawalniczych... ale to i tak powinno byc bezpieczniejsze niz klejenie
                          a moze ktos bawil sie epoksydami do metali?

Skomentuj

W takim razie szanse rosną :)
                            Możesz spróbować jakiś klejem typowo do aluminium lub polutować takim wynalazkiem , który nazywają ALUMINIUM WELD
                            Gdybś brał się za to lutowanie to lepiej na czymś najpierw potrenuj :)
                            Last edited by kolmen; 13.08.2016, 10:26.

Skomentuj

Jak aluminium to tylko TIG a nie jakieś kleje.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

Jeśli to ciśnieniowo odlewany kosz to może być problem. Jednak jeśli masz fachowca od spawania aluminium (nie "pan zdzisiu" z warsztatu obok) to powinno się udać. Ewentualnie możesz przysłać mi kilka zdjęć, pokażę to naszemu instruktorowi. I może by się tym zajął.
                                W mojej ocenie należy to zespawać etapami/punktowo , żadnej ciągłej spoiny bo kosz pociągnie. Tylko i wyłącznie TIG.

Skomentuj

Dobry fachowiec nie zrobi tego za drobne :)
                                  Nie wiem co to za głośnik , jednak koszt naprawy może przekroczyć jego wartość
                                  I tak nie da się później udawać , że nie był naprawiany

Skomentuj

to stare KEFy 105/3
                                    tak wiec warto walczyc o legende

zaczne od klejow
                                    jak nie wytrzyma to bede wysylal do specjalisty. kolega z poprzedniej pracy. najlepszy spawacz w koszalinie
                                    nie takie rzeczy ratowal :p

Skomentuj

Jeśli będzie trzeba mógłbym to spróbować u nas zrobić. Mam b. Dobrego fachowca od tiga i niezłej klasy źródła

Skomentuj

Pawel S.
                                        Bardzo interesuje mnie co bedzie z tymi KEF'ami, szkoda by wyladowaly na smietniku. Ktos rzucal tymi glosnikami... czy jaka cholera :o
                                        Rockford rzeczywiscie ciekawy - powininien dobrze przenosic moment z cewki na memrane, przynajmniej ja tak mysle.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel L Zobacz posta
                                          Ktos rzucal tymi glosnikami... czy jaka cholera
                                          nie. wyzej opisalem jak glosniki sa mocowane. ktos przesadzil z przykreceniem tych glosnikow i z czasem puscily kosze

jak bede je montowal to zrobie fotki
                                          zeby uniknac tego ponownie, dorobie tulejki ograniczajace

Skomentuj

Czaruję...
                                          X