nozykiem odetnij ile sie da tej membrany
pozniej malutkimi nozyczkami odcinaj membrane jak najblizej cewki
jak klej jest wystarczajaco stary to moze byc kruchy i moze ladnie odejsc od cewki
zawieszenie-kosz mozesz kleic butaprenem. zawieszenie sie podwinie, ale to nie problem
polaczenie cewka-membrana mozesz nawet wikolem zakleic. to tak slaby glosnik ze wytrzyma
ewentualnie odrobina epoksydowego
do nawijania cewek uzywa sie drutu emaliowanego, czyli jest izolowany
drut uzywany do nawijania cewek ma podwojna emalie + klej do polaczenia drutu razem
ale ja tego nie nawijam :p
zlecam np w umifonie
zakup 5-10 srednic drutow + kilka rodzajow karkasow to ladna sumka :(
bardzo dobry klej, ale drogi i pakowany we wkurzajacy pojemniczek. jak jest pelny to jest idealny... ale niech tylko oprozni sie 1/3 pojemnosci i zaczyna byc wkurzajacy :???:
kleilem tym ostatnio MTXa i na bank to nie silikon :p
Ale jest za to strasznie uporczywy w usuwaniu, dosyć ciężko się go pozbyć. Ja musiałem rozkleić cały głośnik STX W.20.140, bo jakiś "łosiek" przykleił zawieszenie dolne odwrotne i cewka uderzała o nadbiegunnik.
Pawle, u mnie w AL i SC układy były przyklejone i trzeba było podważyć je delikatnie małym, płaskim śrubokrętem aby oddzielić je od reszty. Przyklejone jakimś klejem butaprenowatym.
Zdjęć już nie mam a pdf tylko ten co jest w wątku. Ale jeszcze sprawdzę na stacjonarnym komputerze.
Skomentuj