Koszt zestawu naprawczego do AUDAX PR170m2 mnie trochę przerósł- 55euro+kw- za tyle to mam nowy głośnik. Rozkleiłem go i napisałem zapytanie do Umifonu ile by kosztowało nawinięcie kilku takich cewek. Znacie może jakieś inne firmy, co robią takie rzeczy? Mam jeszcze pytanie odnośnie prób modyfikacji głośników. Bo wiadomo że ciężko będzie idealnie dobrać części. Da się to jakoś w ukierunkowany sposób dobrać? Np. obniżając Fs- bo oryginał ma przy 117Hz. Może ktoś polecić program do przeprowadzania tego typu symulacji?

Do JBL horny już zakupione, a 4 układy drgające jadą z Aliexpress za 100-parę zł. Ciekawe jak zagrają w porównaniu do oryginału :)

Puki co testuję, rozważam w jaką konstrukcje się pchać czy 12"+driver, czy 2x6.5"+driver, a 12" wtedy na suba. Raczej ku drugiemu rozwiązaniu się skłaniam, fajnie wyprofilowany horn w środku, a średniaki po bokach. Macie może jakieś sugestie?

Do JBL horny już zakupione, a 4 układy drgające jadą z Aliexpress za 100-parę zł. Ciekawe jak zagrają w porównaniu do oryginału :)

Puki co testuję, rozważam w jaką konstrukcje się pchać czy 12"+driver, czy 2x6.5"+driver, a 12" wtedy na suba. Raczej ku drugiemu rozwiązaniu się skłaniam, fajnie wyprofilowany horn w środku, a średniaki po bokach. Macie może jakieś sugestie?
Skomentuj