HeHe a macie jakieś propozycję wzmacniacza DIY po te kolumienki ?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Pierwsza konstruk cja W.15.120.8.MC + T.10.200.8.PC potrzebna pomoc
Collapse
X
-
A więc wczoraj dotarł do mnie ampli philipsa i powiem otwarcie że jestem zawiedziony.
Po ustawieniu basu na max i tak jest ogromna przewaga góry na niskimi tonami. Średnie są słyszalne ale bez szały, po prostu góra je zagłusza.
Na szczęście nie jest ona krzykliwa tylko dość przyjemna i naturalna.
Myślę że to wina midów i zwrotnicy.
Plan jest zrobić wymianę na MCX-y, wymienić śruby na czarne, dorobić podstawki z kolcami i ustawić kolumny w pokoju.
Do Was tylko jedna prośba.
Potrzebuję głośnika niskotonowego, najlepiej 4 OHm który posłużyłby do zbudowania subwoofera do tych kolumienek.
Może tonsil ma jakieś ciekawe propozycję ?
Pozdrawiam i życzę miłej soboty !
Skomentuj
-
Pewnie, że wymień te głośniki na MCX.
Co do głośnika do suba to pytanie czy masz już wzmmacniacz do subwoofera?
Do pary dla tych STX możesz zrobić suba na W.22.200.8.MCX od STXa. Lub na W.27.400 jeśli 22 będzie za mały. Problem tylko że będziesz potrzebował dość mocnego wzmacniacza gdyż głośniki są 8 ohm.
Z 4 ohm mogę polecić Intertechnik MDS08. Łatwy w napędzeniu i przyjemnie gra w obudowie BR 22 litry.
Skomentuj
-
Sub to tylko plany.
Jak na razie chcę wymienić na MCX i zrobić podstawki. Same kolce są drogie, chyba że ma ktoś na sprzedaż, chętnie wezmę.
Jako wzmacniacz ogarnę jakiś panel albo sam będę kombinował i robił coś na TDA, z jakiegoś kitu.
Zapomniałem dodać jeszcze że do ampli dostałem subwoofer philips sw 968.
Nie podłączałem z tymi kolumnami, ale bas z tego suba jest mułowaty i dudni.
W ogóle konstrukcja tego suba jest dziwna i to bardzo. Nieduży woofer z przodu z plastikową "pseudo kopułką" a pod spodem suba pasywna membrana i tunel BR.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mati_323 Zobacz postaSub to tylko plany.
Jak na razie chcę wymienić na MCX i zrobić podstawki. Same kolce są drogie, chyba że ma ktoś na sprzedaż, chętnie wezmę.
Jako wzmacniacz ogarnę jakiś panel albo sam będę kombinował i robił coś na TDA, z jakiegoś kitu.
Zapomniałem dodać jeszcze że do ampli dostałem subwoofer philips sw 968.
Nie podłączałem z tymi kolumnami, ale bas z tego suba jest mułowaty i dudni.
W ogóle konstrukcja tego suba jest dziwna i to bardzo. Nieduży woofer z przodu z plastikową "pseudo kopułką" a pod spodem suba pasywna membrana i tunel BR.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mati_323 Zobacz postaNie wkleiłeś linka :P
Tak jasne, TDA w mostek :)
Skomentuj
-
Mam mały problem z moimi paczkami, otóż przy niskich częstotliwościach słychać furgotanie tunelu BR. No niestety BR nie jest od środka zaokrąglony. Wygłuszenie pomoże jakoś ? Wyjąć się go niestety już nie da :/
P.S
woofery fajnie się wygrzały, nie spodziewałem się takiej ilości basu, bez problemu wystarczają w moim pokoju, pozdrawiam :)
Skomentuj
Skomentuj