Dokładnie, lekko podgrzewasz i odejdzie nawet jak kawałek drutu się odwinie z cewki to nic się nie stanie, jak będziesz montował na płasko to trochę kleju i gotowe
Dobra mam nadzieję że suszarka wystarczy do tego żeby "położyć cewki" . Mocowanie raczej nie będzie skomplikowane - 4 nieduże drewnowkręty. Pytanie mam jeszcze czy kable w obudowie mogą swobodnie sobie wisieć ?
Dzisiaj odebrałem skaj. Bardzo ładny. Jutro postaram się zacząć zabawę z fornirem i wykańczaniem frontów.
Pozdro ! i dzięki za rady !
Kable mogą wisieć ale lepiej jak przypniesz do wzmocnienia obudowy. Ważne żeby się od terminali i zwrotnicy nie oderwały oraz żeby nie uderzały o elementy obudowy i nie robiły hałasu.
Panowie. Czego się nie dotknę do spierd**e.
Zrobiłem otwór na terminal głośnikowy, wszystko fajnie, ale okazało się że zrobiłem go na ... górze obudowy :( :(
Tego już raczej nie odkręcę. Nie wiem czy to będzie teraz wyglądać jak gówno czy jakoś inaczej oryginalnie. Jedyny plus to łatwość lutowania kabli, masakra jakaś ....
Nie wiem jak to zrobiłem kur*a
Nie wiem. Od środka kawałek płyty i szpachla ??? Czy jak ?
W sumie to nie wygląda najgorzej.
Cholera mam teraz problem z tym fornirem. Chyba z tego też nic nie wyjdzie. Nałożyłem ten wikol, no ale tam pisze na zimno pod prasę i ściski.
Ścisków nie mam niestety więc obciążyłem to czymś dosyć ciężkim. Ale jak obserwuje to fornir się wygina i niedokładnie przylega. Może dać więcej kleju ?
Wytnij kawelek plyty na te dziure i zaklej. Możesz od środka przykleić kawalek forniru, żeby ten element nie wpadl do środka. Potem możesz to zaszpachlować, wyrównać i przykelic na to fornir. Co do docisku, to jak pewnie masz za maly nacisk i nie prostuje forniru. Dużo kleju nie dawaj, bo będzie splywac przebijać.
Wpadłem na pomysł trochę inny. Mam pasy sciągające takie 2. Mogę je przez stół przełożyć, położyć kawałek płyty na to i pasami mocno docisnąć. W sobotę może pożyczę ściski tylko nie wiem czy będą pasować.
Panowie a co z lakierowaniem ? Można pędzlem ? Pistoletu nie mam niestety :/ Może w spray-u ? A szlifowanie forniru można robić ręcznie ?
Oczywiscie, ze mozesz lakierowac pedzlem, ale dobierz odpowiednia chemie i dobry pedzel! W sprayu wyjdzie drozej i ktos Ci musi nabic wlasciwy lakier. Szlif oczywiscie mozesz robic recznie, najlepiej zgodnie z kierunkiem włókien forniru.
Prosciej polozyc olejowosk, ale dobry olejowosk troche kosztuje, nastomiat efekt jest bardzo dobry.
Skomentuj