Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pierwsza konstruk cja W.15.120.8.MC + T.10.200.8.PC potrzebna pomoc

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez mati_323 Zobacz posta
    Mam mały problem z moimi paczkami, otóż przy niskich częstotliwościach słychać furgotanie tunelu BR. No niestety BR nie jest od środka zaokrąglony. Wygłuszenie pomoże jakoś ? Wyjąć się go niestety już nie da :/
    P.S
    woofery fajnie się wygrzały, nie spodziewałem się takiej ilości basu, bez problemu wystarczają w moim pokoju, pozdrawiam :)

Zapewne to furkotanie słychać przy sporej głośności i dodanym basem na regulacji barwy.

Skomentuj

Przy częstotliwościach około 40 Hz. Bas dodany do regulacji - sprawdzałem bass testem z YU, myślisz że po prostu woofery nie dają rady przy tak niskich częstotliwościach ? :)

Skomentuj

40 Hz to już dla subwoofera robota. Z kolumny na 15cm glosniku nie ma co oczekiwać takich zejść. I tak dobrze grają.

Skomentuj

Nawet lepiej niż dobrze, apli jest ciepły ale spełnia swoje zadanie. Najważniejsze że ma wyjście na suba.
          Będę miał trochę materiału drewnianego - siostra pozbywa się starego regału a półki to idealne elementy na obudowę - grube, solidne i prosto wycięte

Skomentuj

Siemanko.
            Tak wróciłem do mojego postu po tych wszystkich doświadczeniach, ehhh aż się łezka w oku kręci
            Woofery wygrzały się, brzmienie się poprawiło.
            Po maturkach i jak przyjdzie zwrot z podatku wlecą MCX-y, czarne śrubki oraz podstawki z kolcami. Przy okazji odświeżę fornir, lekki szlif i olej.
            W wakacje do roboty i zbieramy na jakiś subik
            Aplituner Philipsa mimo waszej krytyki spełnia zadanie.
            Wspominałem w niektórych postach i wychyleniach membrany - występowało to przy podłączeniu do wierzy Sony. W ampli to nie występuje. Naprawdę dobrze je napędza i trzyma za morde, przy większych głośnościach regał wpada w rezonans :P
            Źródłem dźwięku głównie jest komputer z wyjście cyfrowym SPDIF, nie raz mój monitor / TV, nie raz po prostu telefon.
            Tutaj ciekawostka - mój TV nie ma wyjścia dźwięku. Sposób jest prosty - SCART > RCA OUT. Tak, SCART ma wyjście/wejście fonii i wizji.
            Sygnał dźwięku jest bezpośrednio podłączony do sekcji dźwiękowej, a jego sygnał jest niezależny od głośności ustawionej na TV. Dźwięk bez szumów, bardzo dobry.
            Podsumowując - koszta są nieważne jak coś lubisz robić - wydałem z 800 zł na te kolumny, ale co dzień jak patrze na nie to jestem zadowolony, nie ma dnia żeby nie grały.
            Dołożę jeszcze i 200 zł bo wiem że warto.
            Pozdro !
            Po modyfikacjach będzie sesyjka jakąś lustrzanką może :)

Skomentuj

Czaruję...
            X