Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tuba ARZ eksperyment

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tuba ARZ eksperyment

Projekt made by Sound Wave,wielkie pokłony,wykonanie moje.
    Nie jest jeszcze idealnie ale efekty słychać.Siedze sobie i słucham P.Collinsa na razie w mono .Jutro będzie stereo.

Hehehe na tym foto arz wygląda jak wyciągnięty z starego radia i lekko zmaltretowany... ;D
    A jak by wyglądało zrobienie kina na Arz?? ale np. tylko tyły a front zrobić na czymś innym...?

Skomentuj

moglbys udostepnic projekt?

Skomentuj

Piekny, a czemu by nie?Jak nie spróbujesz to nie będziesz wiedział.I symulator też prawdy do końca tego nie powie.Czasami warto porwać się na cos niby głupiego bo efekty mogą zaskoczyć.Szkoda że nie jesteście teraz tu ze mną.Gram sobie jakąś techniawke co dziś dostałem.I cholernie szczegółowo to gra.Nie umiem opisać jak to jest.Ale mi sie podoba.I to nie to co 3way.Tu jakoś każdy dźwięk sie jakoś odcina od reszty.Nie zlewa sie w całość.

Skomentuj

powiadasz techniawke... jak bardzo sa wytrzymale te arz(to by tlumaczyl oto maltretowanie-Piekny :) ) chodzi mi o wytrzymalosc mocowa jak i xmax...

Skomentuj

umberto, Grr... juz kupiłem głośniki a korcą mnie następne xD wszystko przez Ciebie<joke> może sobie zrobie tyły na tych głośniczkach... hmmm....

Skomentuj

Tasior, zostaw ten x-max i SPL.Już Ci mówiłem.Tuba dodała im decybeli,to po gałce widze.Clon zimny jak z lodówki,nie ma co z nia bardzo robić a głośno jest jak diabli.Wstępnie jakość basu mogę określic tak-kłade ogólnie dostępne konstrukcje Tonsila.Jest w miarę nisko i mocno.A z tego co wiem będzie lepiej.Tak że Panowie,grzejemy wiertarki,zbieramy stare meble po sąsiadach i bierzemy się za budowanie,o ile Sound Wave zgodzi sie na publikacje projektu.
              Acuhorn będzie miał mocna konkurencje.

Skomentuj

Mam nadzieje ze sound wave pozwoli... bo ja juz sie pale do kupienia tych arz zreszta nie od wczoraj... a dechy sie zobaczy w poniedzialek co i jak,Piekny licze na Ciebie :)

P.s
                Umberto,a jak z wytrzymaloscia jest,niebawilem sie nigdy tuba i wydaje mi sie ze to konstrukcja hmm otwarta? i membrana niema poduszki powietrznej...

Skomentuj

Bo praktycznie nie ma.To konstrukcja do słuchania a nie na imprezy.Ja dałem gałe prawie na full czyli ok. 70W max. i to czeskie bydle żyje i sie ma dobrze.Ciekawe kiedy go zabije.

Skomentuj

z takim spl to i na imprezy wystarczy jak mi styka 30 W dla arn 150 i arvki :) heh oczywiscie niebede robil na tym imprez,Umberto,czy moglbys jak bedziesz mial czas sprawdzic jak sie sprawuja przy tej muzyce co podałem na PW adres radii ?

Skomentuj

Tasior, ja jestem tak PW zawalony że sam juz nie wiem co czytałe a co nie.Weź sie jakoś wyróżnij tam czy cuś bo sie nie połapie :(

Skomentuj

dam tu adresy
                        64.236.34.67:80/stream/2005
                        zaraz dopsize wiecej ale chcialbym abys teraz sprawdzil bo leci fajna piosenka wlasnie

[ Dodano: 26-07-05, 22:26 ]
                        207.200.96.229:8030/
                        64.236.34.196:80/stream/1003

Pozdro

Skomentuj

Zara sie zapne

Skomentuj

bez skojarzen ...

Skomentuj

Tasior, ta jakośc,khmm...no wiesz.Ja gram tylko z cd.A to jakos tak...cienko,wąsko.Do dupy poprostu.Przekładam cinche.

Skomentuj

a jak sobie te tesle radzily z taka muzyka,bylo jakos ciekawie czy totalna kicha,ja tego radia NON STOP SLUCHAM wiec fajnie by bylo wiedziec czy te tesle sie sprawdza...

Skomentuj

Szczerze?Jakość przekazu gwarantuje idealny odsłuch na komputerowych pierdziawkach.To nie jest źródło dźwięku dobrej jakości.Między cd a tym radiem różnica jest paru epok.

Skomentuj

Tasior na tym co ty dajesz to sie praktycznie sluchac nie da...
                                    Kurczes umberto ciekawie to wygląda tylko cholercia duze to troche:P , przynajmniej na takie wyglada... gadaj lepiej z sw o publikacje projektu

Skomentuj

Maxi, ja się ciesze że SW zaproponował mi wykonanie.Co do projektu to jest jego i dopóki nie pozwoli to go nie zaprezentuje.Najlepiej jak sam to zrobi.Ale jest jeszcze parę szczegółów do dogrania więc pewnie troszke to potrwa.Ogólnie jest git ale mam parę "ale" do projektu i myślę że na dniach doszlifujemy razem z SW szczegóły.
                                      Ma łeb chłopak,trzeba to przyznać.

Skomentuj

No wiem:) w koncu trzeba miec zgode "projektanta" :)
                                        No to chłopaki myśleć, działać i prezentować... bo mnie zaciekawiło :P
                                        Aha, nie wiem moze nie doczytałem, w jakim pokoju Ci to gra?

[ Dodano: 2005-07-26, 23:24 ]
                                        :lol: wygrzebałem temat:
                                        http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.p...highlight=tuba
                                        :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X