Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tuba ARZ eksperyment

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ogolnie tylko dodam, ze karty SBLive i Audigy poki co sa w tym pulapie cenowym niedoscignione, zapewniaja niezle mozliwosci, o niebo lepiej graja od wiekszosci CD do 1 kzl
    Z tym się nie mogę zgodzić. Live jest słaba kartą i całkiem popierwam opinie kolegi jw_amigowiec. Bas jest strasznie zmulony a góra to tragedia. Zupełny brak rozdzielczości.
    Karta jest tania i może relacje jakość / cena ma znakomitą ale nie zmienia to faktu, że to budżetówka. Porównywanie do cd za 1000 zł to raczej nieporozumienie.

Skomentuj

Co do SBlive to jescze dochodzi kwestia wszelakiej masci odmian tej karty, niektore maja tylko tyle wspolnego co nazwa. Nie dziwi fakt że jedna kosztuje 50zl a druga 250, na czymś trzeba bylo zaoszczędzić, mozna porwnac sobie też ile mniej ta tańsza ma elementow a ile droższa

Skomentuj

Bo uzywacie przetwornika C/A, ktory jest na jej pokladzie - wyjdzcie na przetwornik zewnetrzny :)

Moze rzeczywiscie troche przesadzilem...Za 1kzl to juz mozna dostac kilka rewelacyjnych CD. No napewno z PCta z taka karta nie bedzie super zrodla - ale nie mowilem, ze to jest super zrodlo, docelowka... Jest to niezly kompromis i mozna juz posluchac muzyki - ale uzywajac innych C/A, juz choccby te w amplitunerach sa o wiele lepsze niz ten na pokladzie karty.

jw_amigowiec - przez chwile sie wystraszylem, ze poszedles w dosc niebezpiecznym kierunku jesli chodzi o podejscie do dzwieku. Chyba jednak nieslusznie - i mam nadzieje, ze napewno nieslusznie :) Czasem cos palne i brzmi ostrzej, niz planowalem...

Skomentuj

Bo uzywacie przetwornika C/A, ktory jest na jej pokladzie - wyjdzcie na przetwornik zewnetrzny :)
          No tak tylko po co wtedy ten live ? Niestety i tu cię tomaszo, zawiodę. Częśc charakteru brzmieniowego liva nadawana jest juz na drodze cyfrowej. Tak sie składa, że zrobiłem sobie DAC'a i porównywałem go na dwóch kartach. Z początku dość długo grał pobierajac spdif z liva . Jak dorobiłem łącze optyczne to się podpiołem do herculesa fortissimo III . Różnica jest niemalże taka jak słuchanie czystych kart live i hercules, live po prostu muli na basie.

Skomentuj

a co do jw_amigowca to moj bracik :P sluch ma lepszy odemnie wiec raczej dobre okresla co gra lepiej co gorzej, sam sluhu tesh nie mam najgorszego, jak slysze ruznice miedzy kablami.

a co do hornow to wlasnie szpachluje :) jak skoncze szpachlowac to zaczne myslec o wykonczeniu, jak narazie to jeszcze niewiem jak je wykonczyc :P

Skomentuj

Ale off topa robisz moder :P

Skomentuj

No ja tez sie do tego offtopa przyczynilem :(
                To mnie Yoshi martwisz tymi wiesciami...Niedobrze. Jest duza roznica na plus po wykorzystaniu innego przetwornika - no ale szkoda, ze nie wykorzystali pelni mozliwosci. Czy ja wiem, az tak strasznie nie muli - nie jest to moze prowadzenie jak w Coplandzie ale ile ten Live kosztuje he? :)

Pamietaj tylko, ze zawsze mowie w oparciu o relacje jakosc/cena - nie mozna oceniac w kategoriach ogolnych, bo dzisiejsze najlepsze z dostepnyach rozwiazania sa w porownaniu z takimi kartami i ich pokladem jak prom kosmiczny postawiony obok T34...

Reoddai - a powiem Ci, ze bralem taka opcje pod uwage i sie nie pomylilem widac :=)

Umbi mnie zaraz ubijut, koniec juz offtopa...

Skomentuj

Tesla ARZ 6608

Witam

Nie chcialem zaczynac nowego tematu, mam nadzieje ze ktos mi tu odpisze...

Zaczne od tego ze akustyka itd interesuje sie od ok 24h :)

Potrzebuje naglosnienie dla mojego wlasnego wokalu. Zainteresowaly mnie tesle, poczytal o nich i narysowalem cos co moze nie miec zadnego sensu. Oto moj projekt, ktory po waszym zaakceptowaniu wykonam.

Ponumerowalem na czerwono moje wynalazki, zeby latwiej bylo onich dyskutowac...
                  Bardzo prosze o pomoc

Planuje 2 takie kolumny, wzmacniacz 2x60W i jakis korektor, bo ponoc trzeba.

.

Skomentuj

najlepiej zrób wedłó projektu tomaszo
                    tyle że złącz dwie kolumny ściankami bocznymi tak że jedna ścianka była by wspólna

Skomentuj

jak ma to naglasniac jakis lokal to lepiej zrobic dwie nadstawki po 30L i jakis subwoofer do tego, takie cos jak na obrazku wyzej nie ma sensu, kanal jest za krotki

Skomentuj

to ma naglasniac sale do prob 5x5 metrow.

dragon, co to sadstawki, co to znaczy ze kanal jest za krotki?

maxdila, nie moge znalezc tego projektu...

EDIT:
                        Wzorowalem sie na zdjeciach z wczesniej, tylko ze mam 2 glosniki
                        Czerwone linie to gita sklejka, a niebieskie to plyta mdf (albo jakas taka).
                        Glosniki ARZ 6608

Teraz lepiej? Ogranicza mnie 110cm wysokosci i 40 glebokosci. Wieksze nie moga byc...

Skomentuj

Ale po co ty chcesz zmieniac ten projekt?
                          Ludzie się tak natrudzili (a szczególnie jeden ludź a ty chcesz byc lepszy od nich... bez sensu

Skomentuj

wlasnie... tylko jaki projekt? Szukalem ale nie znalazlem, moze mi gdzies umknal. Chetnie skozystam z czyjegos projektu. Bardzo chetnie.
                            Chce tez wykozystac 2 glosniki albowiem potrzebna mi jest moc by przekrzyczec reszte kapeli.

Skomentuj

OOOOOO no tak, ten projekt jest super. Czytalem wczesniej ze sie super sprawdza, choc samego projektu nie zauwazylem.

Ale co z 2 glosnikami?

EDIT:

juz doczytalem wczesniejszy post i zrozumialem...

Dzieki za pomoc!

Skomentuj

heh
                                moze taka werjsa
                                http://fullrangedriver.com/gallery/d...album=4&pos=66

albo taka
                                http://fullrangedriver.com/gallery/d...album=4&pos=59

troche kosmosu
                                http://fullrangedriver.com/gallery/d...album=4&pos=72

warto zobaczyc .... ..milego ogladania

Skomentuj

obejzalem wszystkie jakie tam byly, serdeczne dzieki za tego linka!

macie moze jakies inne publikacje po angielsku albo po francusku o tego typu kolumienkach?

martwi mnie ze nigdzie nie bylo projektu 2 szerokopasmowcow w tubie obok siebie... ale nie moge byc pierwszy ktory tak robi... moze ktos ma zdjecia/projekty z 2 takimi glosnikami?

Skomentuj

Czy jest ktoś z południowej Wielkopolski (Kalisz, Ostrów Wielkopolski, Jarocin, Pleszew, Kępno) bądź z "okolicy" z zaplikowanym ARZ'etem w obudowie tubowej i byłby chętny na umówienie się w celach odsłuchowych?

Skomentuj

a to moje zabawki :)

Skomentuj

cos link nie działa

Edit:
                                        Dziala dziwnie znajomo wygladajacy sub :lol: prawda mIKI

Skomentuj

prawda ... sub podobny do mIKI-owego , ale troche wiekszy :)
                                          ogolne zalozenie bylo takie ze to ma grac a nie wygladac wiec wykonczenia jak widac , brak :)

zeby nie bylo offtopica ...
                                          tuby REWELACJA , jestem dziwny i z niczego nie bylem dotad zadowolony (nawet sub na bsw 154 jakos tak ....) , zrobilem te tuby i szok ..... to NAPRAWDE GRA !!

Skomentuj

Czaruję...
                                          X