Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tuba ARZ eksperyment

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja teraz walcze jeszcze z pokojem odsluchowym :) Jak skoncze dam focie :) Nwet TV bedzie bo ciotka nowy sobie kupila a stary ( w pelni sprawny 29" ) powiedziala ze mi moze dac :P Wiec moze byc calkiem niezle :)

Skomentuj

ehh pokoik odsłuchowy :) zawsze mazylem o takowym :) no ale moze juz niedługo jak sie siostra wyprowadzi to ogarne haha wtedy to nie bede z tamtąd wychodził ^^

Skomentuj

Wiecie moze gdzie mozna kupic takie sznurowki jakby na kable... zrobilobz sie podrobke audiofilskich

Skomentuj

Uważam to za kiepski pomysł,ma to tylko na celu zaszpanowanie.Tego nie toleruje.Lepiej popróbuj efektów ze skrętką.Tanio i dośc odmiennie.

Skomentuj

Raczej o szpan nie chodzilo. Poprostu tak zeby ladniej wzgladalo. Moi kumple tak sie sprzetem audio interesuja jak ja zeszlorocznym sniegiem...

Skomentuj

Sprobuj poszukac w sklepach ze sprzetem do wspinaczki - osłony linek dosc dobrze sie nadają

Skomentuj

-> Dragon
                kto tak powiedzial ?:) to nie jest regula, ja np. lubie zapodac wiecej mocy
                Napisałem, bo takie zastosowania widzę w sieci. No i na chłopski rozum. Jak się ma wzmak jak piec martenowski i parę kilowatów na wyjściu, to nie trzeba wspomagać jednego głosniczka monstrualną tubą, tylko używać baterii półmetrowych niskotonowców, nie? A jak się ma kieszonkowego T-amp'ona, co ma bodaj 10W, to trzeba sznurować kierpce dzdzownicą. :)

Skomentuj

rob jak chcesz, tylko zebys potem nie narzekal ze chcesz wiecej :)

Skomentuj

oj nie dobrze nie dobrze bo napaliłem sie na te tubki :] trzeb sobie coś takiego sprawic :] wkoncu drogie to nie jest no ale trudne w produkcji

Zamist masy solnej nie można dać jakoś na skos deseczki??

Skomentuj

Niebawem ukaże sie tutorial "krok po kroku" z całej budowy więc będzie napewno łatwiej.
                      Deseczka jest niezbyt optymalnym rozwiązaniem,tu chodzi o dokładne uszczelnienie górnej strony kosza głosnika,tak aby miał jak najmniej przestrzeni.A i sama masa solna nie jest straszna.

Skomentuj

Niom... z tego co pamietam z dziecinstwa :) Troche wody, soli i maka :) Mieszamy i lepimy:)

Wzasadzie to nie wiem co tu trudnosc moze stwarzac. Wymiary sa, plan jest nawet lista desek. Jednym slowem wszystko :)

Skomentuj

Ech, żeby jeszcze jakiś areopag złotouchych orzekł arbitralnie jakie mają być idealne filtry dla obu wersji (4 i 8 ohmów) i zwolnił mnie maluczkego z konieczności kombinowania jak koń pod górę :) Wszelkie doniesienia z frontu budowy filtrów nadal mile widziane. Pozdrawiam!

Skomentuj

No,zbliżam sie ku końcowi

Skomentuj

Jak dla mnie umberto świetne wykonanie. Jeszcze lepszy tutorial.

Skomentuj

A co powiecie na taki szalony konfig?

Dwie ARZ-tki plus Audax od Yoshiego.Miałem nie kombinować ale wczoraj mnie olśniło i dostałem poparcie ze strony Tomaszo.

Skomentuj

i jak to gra?
                                  jakie są różnice w porównaniu do zwyklej konfiguracji ?

Skomentuj

jak jest róznica umbercik??????? Gra głosniej lepiej??

Skomentuj

az sie boje czytac co z tego wyniklo (cale czszecie ze jeszcze nic nie ma)

Skomentuj

Hmm mam watpliwosci co do sensu... W koncu szerokopasmowki stosuje sie dla uzyskania punktowego zrodla dzwieku. A tu teraz robi sie normalne 2way diapollito. Moim zdaniem do szerokopasmowek mozna dodac woofer ciety dosc nisko, ale taka konfiguracja jak na fotach jest IMHO mijaniem z celem :/.

Skomentuj

Fakt. Popieram hoosara. Moze zamiast kombinowac z arz i wys tonowymi lepiej dac cos takiego:

http://www.monacor.pl/catalogue-prod...=62&SubKtg=882

Skomentuj

Czaruję...
                                          X