Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tuba ARZ eksperyment

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hoosar, zmartwie Cie.Jest o wiele ciekawiej.Też niby początkowo chodziło mi o punktowe żródło.Ale pomyśleć logicznie to w takim układzie się to nie spełni.Tu gra nie tylko glośnik,gra również i tuba,i to dość wysoko.Ale mniejsza z tym.
    Przypominam że to tylko czysty eksperyment,każdy może robić wedle uznania,nie ma tu żadnych sztywnych zasad.Jedynie trzeba się trzymać dopasowania tuby do głośnika co zresztą jak stwierdziłem też nie jest aż takie sztywne.
    Zresztą,front tak sobie obmyśliłem że w każdej chwili mogę powrócić to poprzedniej koncepcji.Ale jak narazie się na to nie zanosi.Gra to o wiele ciekawiej,pełniej.I nie mam tu na myśli samej góry.

[ Dodano: 2006-03-05, 20:02 ]
    Słuszna rada,tesla ze znaczkiem monacor Też tak można

Skomentuj

Ma o 2 db wiekszy spl i troche rowniejsza charakterystyke. Reszty danych nie chce mi sie sprawdzac :)

Ale umberto. Szczerze. Ktora wersja lepsza :) Ta "orginalna" czy mix :)

To ja mam kolejny szalony pomusl :) Moze skopiujemy acuhorna 155 :)

Skomentuj

Ten niby monacor to czystej krwi produkt z taśmy TVM,ludzie,nie bądźcie naiwni.A parametry to sobie mozna wpisać jakie sie chce,kto to tak naprawde sprawdzi.
        Monacor to tylko marka handlowa,on nie mają żadnej lini,fabryki.Same biura i to wsio.

Co do oceny która wersja,za wcześnie.Na dana chwile bardziej podoba mi sie dzisiejsze dzieło ale jak wyjdzie naprawdę pokaże tylko czas.Trzeba pobawic sie w jakąś zwrote i tak dalej.
        Kopiowal juz raczej nic nie będe,w tym temacie zaczynam własna droge.Bo wiem że to tylko wstep i znając moje szalone pomysły na arz-tce się nie skończy.Chyba.

Skomentuj

TO JEST ARZ <hahaha>

Skomentuj

To jak juz zrobisz zwrote to daj znac :)

Moze zdradzisz ciut tajemnicy i powiesz co teraz planujesz?

Skomentuj

Czysta magia drogi Tasiorku

Skomentuj

Tasior, za wolno piszesz:P

Hmm ciekawe...
                Umberto , duza roznica miedzy jedna a druga tuba?
                ...oj bedzie czego sluchac na spocie

Skomentuj

Ja musze stronki amerykanskie o DIY poogladac. Moze jakis fajny pomysl do glowy sie nasunie, lub odrazu gotowy projekt :)

Skomentuj

w ciagu 2 tygodni mysle ze skoncze a raczej zaczne i skoncze nadstawki na arzach i do tego subbas,wzmaki.
                    ogólnie caly komplet wiec jesli bym był na spocie to byc moze bym to zaprezentował jesli byscie chcieli.

Skomentuj

Pewnie że byśmy chcieli.Licze na Ciebie.I nie ma to tamto :>

Skomentuj

O ile Tas bedziesz miał jak z Tym dojechac:)
                        Ja tez bym chetnie estradowki z koncowka mocy wzial ale nie wiem jak to zabrac - chociaz pewnie sw z estradowkami wpadnie:)

Dobra nei bedziemy topicu zasmiecac:)

Skomentuj

To jest dokladnie ten sam glosnik co ARZ.

[ Dodano: 2006-03-05, 20:40 ]
                          Kurde, tez nie zauwazylem ze juz tyle osob napisalo iz monacor=ARZ

Skomentuj

Maxi, spoko,Tas ma transport na bank zapewniony

Skomentuj

juz na poczatku mowilem zeby zaprojektowac tube pod dwa... ale nie...

Skomentuj

Wpadłem dzisiaj na taki pomysl:] żeby poszerzyć tube dwukrotnie dac 4 ARZty i wywalić na estrade ;] Co o tym myslicie według mnie fajny pomysł tylko szkoda ze mala wytrzymałośc mocowa. Ewentulanie można by było zrobic z tego piecyk gitarowy.

Skomentuj

To sie nie nadaje do takich celów!
                                  No chyba że masz na myśli jakąś nie za wielka świetlice,salke.Ale tu już lepiej zastosować 4 takie tuby.Choć ja nie wiem czy ma to sens ekonomiczny.Kupa roboty,sporo materiału i niebezpieczeństwo uszkodzenia w wypadku chwilowego "przyszalenia" mocowego.

Skomentuj

A testowal ktos jak acuhorn radzi sobie z filmem ?

Skomentuj

Jeżeli swietnie sie spisuje w muzyce to dlaczego w filmach ma być źle?

Skomentuj

Wolalem sie upewnic :)

Skomentuj

Pytanie do umberto. Jeżeli dysponujesz nagraniem w lini tej pierwszej tuby, czy moglbys mi je przeslac na lukaszw1980@gazeta.pl. Mam zamiar zbudowac te kolumny i chciałbym uslyszec minej wiecej co moge sie po nich spodziewac.Link podany przez wisnie juz nieaktualny, a zalezy mi na tym nagraniu.Z gory dziekuje.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X