Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tuba ARZ eksperyment

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Witam

Panowie czy można prosić o dokładne wymiary i schemat tuby, ponieważ nie wyświetla mi wszystkich plików

UWAGI MODERATORA
    Jak już w jednym miejscu zadałes takie pytanie to go nie powielaj w innym.Bałagan robisz!!

umberto

Skomentuj

umbercik to jak sie spisuja te wstęgi od monacora? Bawiłeś sie juz nimi??

Skomentuj

Ta,bawiłes sie...będa dopiero kole połowy października.Monacor se jaja robi,niby obecność na stronie to taki sondaż rynku.
        Ale jak sie pojawią to Irek mi capnie 2 parki :grin:

Skomentuj

witam

Zaraziłem się chorobą o nazwie "acuhorn"

Efekt taki .... pytanie do umberto - pisałes gdzieś że masz pomysł na górkę - możesz zdradzić ?
          Załączone pliki

Skomentuj

Ech,pomysłów to ja wiele miałem,gorzej z ich realizacją.
            Jak na razie poprzestałem na dorobieniu cokołów,dopacykowaniu i trzeba by je spylić bo mam chęć wykonać nowe w troszkę innej koncepcji.

Skomentuj

mam je w planach ale... sa w kolejce inne sprawy. musze dokonczyc remont, naprawic pilarke, naprawic 5 wzmakow, 6 glosnikow, naglosnic i wytlumic 2 samochody.... qr.. chyba ich do konca roku nie zrobie :/

Skomentuj

" bo mam chęć wykonać nowe w troszkę innej koncepcji.
                "
                tzn.jakiej? :razz:
                masz juz monacory?

Skomentuj

Ariel616, wstęgi leżą u Irka,ma je obmierzyć i odesłać do mnie.Ale z rozmowy nie spodziewał bym się kokosów...
                  Nowa koncepcja,hmmm,na razie nie zdradzę szczegółów,głosnik niby ten sam ale w dużo,dużo większej tubie.Symulator niby pokazuje że arz-tka to przeżyje ale muszę to sprawdzić praktycznie.No i zejście dużo lepsze by było.Oczywiście jak się uda,jak wytrzyma 70W to będe mógł mówić o sukcesie.

Skomentuj

Aha>bo chodzą mi po głowie horny na arz+monacor lub cosik podbnego albo horny na fostexie fe166e i niezaleznie jakiego horna wybiore zrobie tez suba na bsw154II w tubie takiej jak twoja.Horny beda odciete od doły aktywnie na jakies 60-80Hz.Wiec nie wiem co zrobic.ARZ napewno tanszy...choc nie dokonca..monacor +tesla+RLC to =2fostexy z usa a mam do takich łatwy dostep.Wiec nie wiem :sad:

Skomentuj

Ariel616 kolejny projek niespełniony :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dj_zibi
                        Ariel616 kolejny projek niespełniony
                        Być może.206 SE mnie zawiodło,szkoda kasy,arz-tka lepiej wypada.Tak na mój gust.

Skomentuj

zibi...skoncz.tak bedzie lepiej.a zreszta co cie to obchodzi co ja sobie pisze i co robie-od tego przeciez jest forum.powiedzmy nawet, ze tak sobie pytam dla jaj zeby sie popytac ale to nic nie zmienia i nie gadaj rzeczy które nic nie wnoszą do tematu.
                          umberto, dzieki za info.zastanowie sie-tylko dalej nie wiedziałbym czym uzupełnic góre ARZ-tki?

dj_zibi, masz płytko do GC?Bo widze ze masz GC na allegro.Chciałbym takiego zrobic do arzetek tylko nie potrzeba by mi było takeij mocy jak z LM4870 tylko stykłyby mi pojedyncze LM3886 na kanał.

Skomentuj

wbrew pozorom ARZ lyknie wiecej mocy;] i za pas zawsze sie przydaje:)
                            poza tym GC to nic specjalnego... jednak

Skomentuj

Zamieszczone przez mIKI
                              poza tym GC to nic specjalnego... jednak
                              Niestety to prawda,ja sugerował bym złożenie symasyma.
                              Co do uzupełnienia góry,mozna dać jakąś kopółeczke.Ja jednak poczekam na opinie Irka na temat wstęg monacora.

Skomentuj

Aha.czyli wierzysz w monacoraja tez tylko ze w inny model np:http://www.monacor.com.pl/catalogue-...62&SubKtg=1037
                                205zł+50za tesle=super zestaw
                                lub takie tytanki za 200zł
                                http://www.monacor.com.pl/catalogue-...=62&SubKtg=517

Skomentuj

Znaczy sie...wierze...hm...
                                  Raczej jestem na nie skazany bo je kupiłem,a dokładnie kupił je dla mnie Irek,tak z tytułu ciekawości.Co wyjdzie to wyjdzie,sie obaczy :grin:

Skomentuj

A wiec czekam na opinie o monacorze.Jak nie t sie rzuci te "hi-endowe" monacorowskie kopołki samochodowe.A apropo suba to takich zabawek.Ty masz tubke na BSW15II-tez sie nad nia zastanawiam albo nad 100l br z korekcja.Albo nad czysms w closed (np.dayton z parametrów nieźle :wink: : http://www.partsexpress.com/pe/showd...number=295-560 lub taki podobny -troch bardziej domowy http://www.partsexpress.com/pe/showd...number=295-470) albo w Open baffle ale to zejscia za pieknego chyba nie bedzie miało i trzeba by ze dwie eminence alpha 15" wiec raczej odpada.

Skomentuj

Ariel616, widzisz,z tubkami jest pewien problem.Problem sprawności.Żadna klasyka nie jest w stanie za nimi efektywnościowo nadążyć na subbasie .I to jest poważny problem.Powiem Ci nawet że "krówka" tez pracuje na skraju,po prostu arz-tki w tubie są cholernie głośne.

Skomentuj

czyli tylko tuba :grin: to da rade :mrgreen: jeszcze pytanko:czy do tuby mozna by zastosowac korekcje elektryczna i podobic najniższy basik?aha i czy odcinac aktywnie arz-ki (załózmy ze mam taka możliwosc).I jeszcze jedno-na ile odcinasz tube?

Skomentuj

Korekcja...bsw tego nie wytrzyma,przy ok. 400W dostaje cewkowej zadyszki,szkoda wooferka.ARZ-tek nie ma co odcinać,one i tak sie efektywnie w tym trio kończą na ok.80Hz.I tak trzeba się w filtrować z subem.Wiem,wysoko ale kop jest niesamowity.Masz brzmienie jak na koncercie,poprostu wbija w fotel.Przy większych natężęniach.

Ja spokojnie nagłośniłem sale gimnastyczną na ognisku przedszkolnym,nawet Panie nauczycielki sugerowały że za bardzo szarpie ubraniem :lol:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X