Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tuba ARZ eksperyment

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Umberto,jakie to ma wymiary?

Skomentuj

Na oko wygląda ze cos ponad metr:P Kolo 1,5:P

Skomentuj

aha Umberto,jak z magnesami,doklejales cos zeby zwiekszyc spl lub obnizyc qts,jakies eksperymenty?(pisze o tych magnesach bo sobie czytam na elektrodzie o tych arz i pisza ze sa przyjemne fekty,zeby niuebylo ze sie do spl przyczepiłem :) )

Skomentuj

no no ciekawa konstrukcja,moze te bym cus takiego wymajstrowal,tylo czekam na projekt:)

Skomentuj

Wymiary zewnętrzne są identyczne z Nero,pokój ma ok.20m.Magnesów na razie nie doklejałem.Wszystko na wariata robione.Muszę nawet skosy dziś dorobić.No i mam zamiar drugą sztuke zmontować.Tylko sie zastanawiam którą szafe z domu wytargać co by sie żona zbytnio nie burzyła.

Skomentuj

Umberto masz projekt nero125 ?? wymiary itd... ???

Skomentuj

Wymiary były brane ze strony acuhorn.Oczywiście te zewnętrzne.Reszte obliczył Sound Wave.

Skomentuj

Juz się nie moge doczekac projektu. Siedzę i grzeję wiertarę <lol>
                  Sound W... udosteopnij projekt (plisssss) .... nochyba ze go z udoskonalacie.
                  Gratulacje z konstrukcji i czekam na info co i jak.

Skomentuj

projekt będzie się rozwijał pokombinuje i z pomocą umberto myśle że coś się da jeszcze więcej z tego wyciągnąć kwestia czasu i paru eksperymentów (niestety symulator wszystkiego nie przewidzi zwłaszcza że ta tuba ma tylko wspomagać bass a potem juz ma grać przednia strona membrany projekt narazie w wersjach testowych
                    http://img192.imageshack.us/img192/1/file00981lw.jpg
                    troche spory ten obrazek więc jak ktoś chce niech ściąga :)

Skomentuj

:-) tuba mniam mniam....
                      mimo ogromnego zapału poczekam jeszcze. Moze znacząco zmieni się sprojekt...
                      Dzieki.

ps. było to juz jakoś mierzone....??? Filtr do tego bedziecie jakiś robic??

[ Dodano: 2005-07-27, 13:56 ]
                      wszystko spoko.. ale jaki jest wymiar przedniej ścianki????

Skomentuj

Kutfa duzy ten obrazek :P
                        Troche sie laduje hehe:)

Skomentuj

front ma 20cm wysokość 120 szerokość 50 dobrze było by wydrukować ten obrazek i sobie cyrklem pomierzyć (nie musi być nawet w skali 1:1 poprostu nalerzy przyjąć żę 2 kratki to 10cm (nie jak na szkicu 4!!!)

Skomentuj

Przednia ścianka ma 20,15cm (nie wiem...z pitagorasa liczyłem )

A to jekby rysunek SW był dla kogoś nieczytelny:

updt: no, zgadłem
                            ps. SW, tam jest 11,5 kratek a nie 12

Skomentuj

ooo tylko takie cosik? myslalem ze bedzie wiecej kombinacji :) oczywiscie poczekam dopoki niebedzie juz zakonczonego projektu(poprawk iitp)

Skomentuj

mam propozycje, moze zamiast sie bawic jednym arz to dac tam dwa? jeden pod drugim

przybedzie troche db i moc wieksza bedzie mozna spokojnie dac

Skomentuj

bedzie wymagalo przerobienia tuby a poza tym dB wydaje mi sie ze starczy z jednego na kolumne spokojnie do przecietnego a nawet wiekszego...to jest glosnik o estradowej troche specyfice... dosyc krotka cewka i tekstylne zawieszenie

Skomentuj

walczymy tu o dźwięk ze źrudła punktowego. wstawianie 2 głośnika psuje tą koncepcje

Skomentuj

Obiecałem że dziś zrobię drugą tubę.Nie wyszło,przepraszam.Mam chorego psa i dopiero teraz wróciłem od weterynarza spod kroplówki.Jutro też się zapowiada seans półtora godzinny.Tak więc prosze o wyrozumiałość.Projekt napewno będzie dociągnięty do końca.

Skomentuj

Mój przyjaciel pies też byłby dla mnie priorytetem najwyższym... pozdrów go ode mnie :)

Skomentuj

jaki to pies i co mu sie dzieje...(sorki za ot no ale zal m igo troche...)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X