Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

nowy stx

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ale jak widać, STX stara się coraz bardziej. Sądzę, że powinni wywalić z oferty takie głośniki jak GDN 16 czy inne tego typu ( albo kilka z ofert średniotonowych ) i dać porządniejsze głośniki, jak właśnie 18 SW, 30 AP czy też nowe AJ. Tyle ..... Pozdrawiam !

Skomentuj

hm.. dlaczego mialby je wywalac z oferty?? pewnie juz i tak ich nie produkuja, a na magazynie lezy troche sztuk :), przyjdzie glupi i takie tez kupi :)

Skomentuj

co wy ludzie tutaj za smieszne teksty piszecie (co niektorzy).... spojzcie na charakterystyke impedancji i bedziecie wiedziec jaka jest FS..... co do charakterystyki to pewnie mierzona byla jak glosnik byl zaaplikowany w obudowie zamknietej....... jak wszyscy czekam na opinie irka

Skomentuj

no no bardzo fajnei sie prezentuje ten STX tylko czekac na pierwsze opinie na jego temat ciekaw jestem jak on gra dobrze by było jak by to byla tansza wersja KEP-ow :)))

Skomentuj

Tylko żeby nie było takich zgrzytów jak z 30-300-4 AP.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
              Kilka wpisów usunąłem,zainteresowani wiedzą czemu.Na drugi raz poczęstuje ostrzeżeniem.

Skomentuj

Jeszcze nie mam tego glosniczka bo jest tak swierzutki ze tak naprawde jeszcze nie powinien sie pokazac na stronce STX-a. Ale to tez jakas reklama i wczesne badanie rynku bo co szkodzi go umiescic na stonce i poczekac na pytania czy zlecenia a potem go wyprodukowac. W kazdym razie czesc konstrukcyjna zoslala zakonczona i jest juz nowy glosnik 15cm i 18cm. Dodam ze wielkie pudlo prototypow poszlo do smieci wiec nie jest to glosniczek od tak zlozony z nieco lepszych czesci niz inne. Cena taka bo technologia nieco skomplikowana. Jak go dostane to pomierze i napisze jak to wyglada z mojej strony.

Co do GDN20-120AK to wlasnie jest chwytany przez audiofili!! Jak ktos bedzie na audioshow to niech go dobrze wypatruje.

STX olewa rynek DIY?? to chyba zart? Jako jedyna firma daje na testy zwyklym prywatnym smiertelnikom swoje glosniki do testowania.

Skomentuj

IREK mozesz powiedziec ods wiecej na temat tej nowej 18?
                  co musze zrobic zeby dostac glosnik do testu? jestem zwyklym smiertelnikiem.
                  gdn 20 w jakich zestawach i przez kogo jest chwytaan??

Skomentuj

Nie wiem co wy widzicie w tych STX-ach ja mam 30-300-4-Ap i po miesiacu wypalania stwierdzilem ze gra dupnie teraz poszedl lezec do piwnicy a za to jak wsadzilem do tego samego pudla 50L strojone na 25hz Alpharda PW 1203 jest peiekne zejscie nawet przy cichym graniu. Dlatego mnie STX nie oczarowal.

Skomentuj

Oj cosik mi się wydaje, że sypną się "ostrogi" ( tj. ostrzeżenia w młodzieżowym żargonie ). Ja tylko powiem jedno, że czekam na opinie "IRKA" o tej 15'stce i czekam na nową 18"stke z odlewanym koszem. Pozdrawiam !

Skomentuj

bartekgib, miejsmy tlyko nadzieję, że nie przygrzmocą tak beznadziejnej impedancji jak w przypadku 18-SW :mad:

Skomentuj

Nie wiem co wy widzicie w tych STX-ach ja mam 30-300-4-Ap i po miesiacu wypalania stwierdzilem ze gra dupnie teraz poszedl lezec do piwnicy a za to jak wsadzilem do tego samego pudla 50L strojone na 25hz Alpharda PW 1203 jest peiekne zejscie nawet przy cichym graniu. Dlatego mnie STX nie oczarowal.
                          NO sory ale jak Ty go w 50l wpakowales to sie nie dziwie.
                          Poza tym 30/300/4ap nisko nie zejdzie

Skomentuj

Zamieszczone przez bartekgib
                            czekam na nową 18"stke z odlewanym koszem
                            ale to ma byc 18cm a nie cali... chyba?!:P

[ Dodano: 2006-11-06, 18:07 ]
                            Zamieszczone przez Maxi
                            NO sory ale jak Ty go w 50l wpakowales to sie nie dziwie.
                            Poza tym 30/300/4ap nisko nie zejdzie
                            no tak to tez wpawda. jakos rok temu zimowa pora sklepalem kumplowi suba na nim ok 40L bardzo bardzo wyskoko strojone i pyta do teraz bez problemow.
                            ale jakos u stxa nie stala na najwyzszymn poziomie, ale chyba wszystko sie smeienia na lepsze. a dobre jest to ze jak nawet sie uwali glosnik to wymieniaja na nowke

Skomentuj

To ma być głośnik pokroju tego 15 cm, czyli 18 cm z wyglądem tego i jego budową ( no chyba że się mylę ). Ma wejść podobno w następnym tygodniu. Pozdrawiam !

Skomentuj

W niedzielę pocałowałem kłodke na wolumenie...a takie dobre chęci miałem :???:

Skomentuj

18cm ma niestety miec cewke 1calowa a to juz mi sie nie podoba. Niby w nazwie ma 100W ale ja bym tylu nie ryzykowal. Magnes do chlodzenia duzy ale 1cal i 100W jakos nie widze tego.

Alpierd PW1203 owszem zejdzie nizej niz STX tylko ze mul jest z niego taki ze tylko do buczenia i dudnienia sie nadaje. STX po wylaczeniu sygnalu gra sam jeszcze ok 1sekundy a alpiard ponad trzy!! :)

Skomentuj

Czemu nie irku? Ponoć STX wytrzymują duże moce dzięki bardzo dobremu lakierowi którą pokryta jest cewka (ponoć tego lakieru używają dużo bardziej profesjonalne firmy), tak przynajmniej słyszałem, może sie myle.

No ale głośniczek robi milutkie wrażenie, czekamy tylko na opinie z aplikacji

Skomentuj

tak mi sie przypomniala dawna sprzeczka na elce: silversound vs reszta (czyli glownie eqt i sound wave). Silver bluzgał tam strasznie na eminence estradowe, ze małe cewki i wogole syf. Potem jeszcze wskoczyl na STXy. Po czym SW napisal, ze STXa estradowego potraktowal mocami wg norm mierzenia,i wytrzymaly, wytrzymaly nawet sporo wiecej. Więc chyba jednak teraz trzeba poczekac na glosnik.

Skomentuj

Większa cewka to większa powierzchnia odprowadzajaca cieplo, cudów nie ma przy 1" niewiele pomoże nawet najlepszy lakier.

Skomentuj

coolombo, no owszem ale nie mówimy o 400 W tylko o 100W... 100W to chyba nie taki cud

PS. tak na marginesie to widze ze razem dołączyliśmy do forum :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X